MALZEMELER
2 su bardağı tel şehriye
1 su bardağı mantar
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Kuru soğan ve kırmızı biberi zar şeklinde doğrayın. Tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Üzerine doğradığınız mantarları ilave edip 4 dakika soteleyin. Karabiber ve tuz atıp bekletin. Tel şehriyeyi sıvıyağda, rengi kahverengi olana kadar kavurun. 2 bardak sıcak su, sotelediğiniz mantarları ve sebzeleri ekleyin. Pilav suyunu çekene kadar pişirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kase doğranmış mantar (250 gr)
1 kg. dana kıyma (az yağlı)
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı margarin
1 bardak bayat ekmek (kıyılmış)
3 yemek kaşığı maydanoz (ince ince kıyılmış)
1 çay kaşığı kekik
5 yemek kaşığı ketçap
2 adet yumurta
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Öncelikle mantarları ve soğanı ince ince kıyalım ve bir tavada margarinle pişirelim. Sonra da bir kaseye alalım. Hazırladığımız bu karışıma ekmek kırıntılarını, maydanoz, kekik, tuz ve karabiberi de ekleyip, karıştıralım.
Başka bir tarafta derin bir kabın içinde kıymayla birlikte ketçap ve yumurtaları da karıştırarak yoğuralım. Daha sonra, diktörtgen şeklinde fırına dayanıklı bir tepsiye ve cam kabın içine kıymamızın yarısını yayalım. Hazırladığımız mantarlı karışımı da kıymamızın üzerine dökelim.
Kıymanın kalan yarısını da üzerine bastırarak yayalım. Önceden ısıttığımız fırına koyup, pişirelim.
Fırından çıkarınca 15 dakika kadar dinlendirip servis yapalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
600 Gr Dana Kuşbaşı
6 Adet Minik Soğan
1 Havuç
200 Gr Mantar
Bir Demet Kokulu Ot(Maydanoz,Kekik,Mercanköşk)
50 gr (6 Çorba Kaşığı) Un
90 gr (6 Çorba Kaşığı) Tereyağı
2 Yumurta Sarısı
1 Limon
Tuz , Karabiber
HAZIRLANIŞI
Et suyunu kaynatın.Kuşbaşı dana etini kazınarak temizlenmiş havucu ve kokulu ot demetini ekleyin.Et suyu kaynayınca,altını kısıp 40 dakika kadar eti pişirin.Soyulmuş soğanları ilave edin.20 dakika daha pişirin.Tencereyi ateşten alın.İyice yıkadığınız mantarları dilimleyin.Bir başka tavada 40 gr (2,5 çorba kaşığı) tereyağında yaklaşık 10 dakika sote edin.Sonra tuzunu,karabiberini serpin.
Bir tencerede 50 gr (3,5 çorba kaşığı) tereyağını eritin.Unu ekleyin ve sürekli karıştırarak yarım litre sıcak et suyunu ilave edin.Bu sosu,koyulaşana kadar karıştırmak suretiyle pişirin.
Bu sosa yarım limon suyuyla karışmış yumurta sarılarını,tuz ve karabiberi ilave edin.Eti ve soğanları süzün,servis tabağına düzenleyin.Et suyunda pişmiş havucu dilimleyip mantarları ekledikten sonra hepsinin üzerine hazırladığımız sosu dökün.Şimdi servise geçebilirsiniz.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı risotto pirinci veya bizim baldo pirinci kullanabilirsiniz (ancak risotto pirinci yıkanmaz. Bizim baldoyu kullanırsanız yıkayıp, iyice süzdürün)
7-8 dilim jambon
8-10 adet mantar
1 baş büyük boy kuru soğan
60 cl. tavuk suyu (2 tavuk suyu tabletle hazırlanmış)
25 gr. tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı parmesan peyniri rendesi veya eski kaşar peyniri rendesi
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Önce kavuk suyunu hazırlamak için 2 su bardağı suyun içine 2 adet tavuk suyu tableti atalım ve ufak bir tencerede, çok kısık ateşte sürekli kaynar halde tutalım.
Bu arada soğanı temizleyip, çok ince yemeklik olarak kıyalım. Sonra mantarları yıkayalım ve ince dilimler halinde boylamasına doğrayalım. Jambonları da 2 cm. uzunluğunda ve 1 cm. kalınlığında küp küp keselim.
Öte yandan bir tencereye zeytinyağını ve tereyağını birlikte koyup, kızınca içine soğanları atalım. 2 dakika soğanları sararıncaya kadar, orta ateşte kavuralım. Kavurduğumuz soğanlara ince ince doğradığımız mantarları, tuzu ve karabiberi ekleyelim ve bir çevirip içine jambonları atalım. 2 dakika daha birlikte, yine hafif ateşte kavuralım. Pirinci de üzerlerine ekleyelim. Tekrar bir iki dakika daha birlikte çevirip, üzerine tavuk suyu tabletleriyle hazırladığımız tavuk suyunu kepçe kepçe, azar azar ekleyelim ve kaynayıncaya kadar yavaşça karıştıralım. Kaynamaya başlayınca da ateşi kısıp, hafif ateşte yavaş yavaş, pirinç suyunu çekinceye ve yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım. Ancak risotta hiçbir zaman bizim pilav gibi dipdiri olmaz. Her zaman hafif sulu ve lapa kıvamında kalır.
Pirinçler suyunu çekip, yumuşadıktan sonra ateşten alıp, servis tabağımıza alalım ve üzerine parmesan peyniri rendesi serperek servis yapalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
6 dal maydanoz
1 adet havuç
1 adet soğan
3 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kekik
1 kahve fincanı sirkeli su
3 adet defne yaprağı
6 adet biftek
6 adet dana jambon
250 gram mantar
HAZIRLANIŞI
Maydanozları irice doğrayın. Havuç ve soğanı da tavla zarı iriliğinde doğrayın. Margarin ve sıvı yağı karıştırıp, sebzeleri soteleyin. Tuz, karabiber ve kekik serpin.
Soğanlar pembeleşince 1 kahve fincanı kadar su ilave edin. Hazırladığınız bu karışıma defne yapraklarını da parçalayarak katın.
Ayrı bir tencerede etleri haşlayın. İnce uzun bir fırın kabına 2 dilim et koyun. Üzerine hazırladığınız harçtan yayın. Onun üzerine jambon dilimi yerleştirin. Malzemeler bitene kadar bu şekilde üst üste dizin. Üzerine sirkeli su gezdirin.
Orta ısılı fırında 20 dakika tutun. Suyunu çekerse su ilave edin. Fırından aldığınız bu yemeği dilimleyip, servis yapın.
Kategori: Kebaplar.
Yukarı Git »