MALZEMELER
2 bardak pirinç
3 bardak su
2 yemek kaşığı un
1 bardak süt
2 yemek kaşığı tereyağ
200 gr mantar
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı limon suyu
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Önceden ıslatılan pirinci , 3 bardak suda pişirin. Mantarları küçük küçük doğrayın ve haşlayın. Süt, un ve yumurtayı karıştırıp, mantarları içine atın. Tuz, limon suyu ve karabiberi ekleyin. Bir süre karıştırarak kaynatın. Mantarlı sosu pilavın üzerine dökün ve bir süre bekledikten sonra servis yapın.
Kategori: Pilavlar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı tavuk suyu
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Garnitür için;
2 su bardağı kültür mantarı
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinci ılık tuzlu suda 20dakika bekletip süzün.
Bir tencerede tavuk suyunu içine tuzunu katarak kaynatın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritip, pirinci ekleyin ve tahta kaşıkla hafifçe karıştırarak pirinci kavurun. Kaynayan tavuk suyundan ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte (pilav ayarı) üzeri göz göz oluncaya dek pişirin.
Ayrı bir tavada küp küp doğradığınız kuru soğanı ve sarmısakları zeytinyağında kavurun. Mantarları 5 dakika tavayı sallayarak kavurmaya devam edin. Tuzunu ekleyip, ateşten alın. Pilavın yanında garnitür olarak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 Adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
100 gr. Pirinç (1/2 su bardağı)
400 gr. Mantar
1+1/2 Su Bardağı Et Suyu
2 Yemek Kaşığı Kaşar Peyniri (rendelenmiş)
Kıyılmiş Maydanoz
HAZIRLANIŞI
Soğanı kıyın, sıvı yağda pembeleştirin. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin.
Mantarları ince ince doğrayın. Et suyu ile pirince ilave ağzını kapatın. Pilavı 20 dakika kısık ateşte pişirin.
Tuz, karabiber ile tatlandırın. Üzerine peynir ve maydanoz serpiştirip servis yapın.
Kategori: Pilavlar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 Çorba Kaşığı Margarin
4 Adet Pirzola
1 Adet Soğan
4 Adet Mantar
1 Adet Biber
1 Adet Domates
Tuz , Karabiber
HAZIRLANIŞI
Tavaya margarini alın. Karıştırarak eritin. Pirzolaları yağda çevirin. İyice pişince tavadan alın. Yemeklik doğranmış soğanları tavaya koyup, üzerine iri iri doğranmış mantarları ekleyin. Domates ve biberi küçük küçük doğrayıp, tavada karıştırın.
Tuz ve karabiberi ekleyin. 10 dakika daha pişirin. İçine yeniden pirzolaları ekleyip, pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 Kişilik Pizza Hamuru
100 gr Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1/2 Kg Mantar
1 Adet Limon
Yeteri Kadar Tuz, Karabiber
Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Mantarlar güzelce yıkandıktan sonra dilimler halinde doğranarak kararmamaları için limonlu suya konur. Pizza hamuru elle 0.5 cm kalınlığında açılıp, yağlanmış bir tepsiye yayılır. Üstüne mantar dilimleri düzenli bir şekilde yerleştirilir.
Peynir, tuz ve karabiberi serpilir. Gezdirerek zeytinyağı dökülür ve önceden 180 derece kızdırılmış fırına sürülür. Yaklaşık 30-35 dakika fırında pişirilir. Pizzanın üstü ve kenarları nar gibi kızarınca fırından çıkarılır ve bekletmeden sewrvis yapılır.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »