Mantarlı Makarna


MALZEMELER
1 paket makarna
1 paket krema.
1 demet maydanoz
2 kaşık tereyağı
1 kaşık zeytin yağı
biraz tuz
1/2 kg mantar.


HAZIRLANIŞI
Zeytinyağı ve biraz tuz ilave ettiğiniz su kaynayınca makarnayı içine koyun ve haşlayın. Fazla su koyup da suyu dökmeyin ki besin değeri içinde kalsın. Ayrı bir kapta tereyağını eritin. İçine yıkayıp, ince ince doğradığınız mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu çekene kadar karıştırın. Ardından kremayı ilave edin ve ateşi kısın. Koyulaşmaya başladığında yıkayıp, ince doğradığınız maydanozları koyun. 1-2 kere karıştırıp ocağın altını kapayın. Mantar sosu ister süzdüğünüz makarnaya karıştırın, isterseniz servis yaparken makarnanızın üstüne koyun.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Mantarlı Milföy


MALZEMELER
1 kg Un
350 gr Böreklik Yağ veya Margarin
1 Yemek Kaşığı Sirke
1 Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Tuz
İç Malzemesi:
20 Mantar
2 Domates
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Tozşeker
1 Yumurta Sarısı
Tuz , Karabiber , Kırmızıbiber


HAZIRLANIŞI
Mermer tezgahın üzerinde un,yağ,tuz ve limon suyunu yoğurun.Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar işleme devam edin.
Hamuru açıp dörde katlayın ve üzerine nemli bir bez örterek1 saat dinlendirin.Aynı işlemi 2 kez daha tekrarlayın.
Mantarları yıkayıp limonlu suda bekletin.Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.Tereyağını tavada eritip domatesleri soteleyin.Toz şeker,tuz,karabiber ve kırmızıbiber ilave edip domatesler suyunu çekinceye kadar kavurun.Mantarları ekleyip 15-20 dk kadar pişirin.
Milföy hamurundan 10 ar cm genişliğinde kareler kesin.Fırn tepsisine yerleştirip üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.Orta ısılı fırında kabarıp üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.Ilınınca ortasından ikiye kesin.Hazırladığınız mantarlı karışımı pişen milföylerin arasına paylaştırıp kapatın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Mantarlı Milföy Pidesi


MALZEMELER
8 adet milföy hamuru
1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı mantar (ince doğranmış)
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
6 yemek kaşığı hazır çiğ krema (marketlerde satılır)
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Yuvarlak fırın kabına milföy hamurlarını yerleştirin. Kenarlarından sarkan kısımları içe katlayın. Çanaklar yapıp soğuk yerde bekletin.
Küçük bir tencerede margarini eritin, un koyup pembeleşene kadar kavurun. Mantar ve 1 bardak süt ekleyip karıştırarak kaynatın. Mantar suyunu çekmeye yakın karabiber ve tuzu da attıktan sonra ocağın altını kapatın. Mantarlı sos ılınınca içine krema, kaşar peyniri koyun. Milföy çanaklarını eşit olarak doldurun. 175 derecelik fırında hamurlar kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Püf noktası: Cam kap yağlanmaz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Mantarlı Nuar


MALZEMELER
Yarım kilo nuar (ince dilimli)
Yarım kilo mantar
1 adet orta boy soğan
2 adet sivri biber
2 adet domates
kekik
1 çay bardağı sıvı yağ
beşamel sos
1 su bardağı kaşar rendesi

HAZIRLANIŞI
Nuar dilimlerini kızdırılmış yağda kızartıp bir cam tepsiye dizin. Soğanı pembeleşinceye kadar kavurup üzerine dilimlenmiş mantarları ilave edin. İnce kıyılmış biberleri de katarak biraz daha kavurun. Küp şeklinde doğranmış domatesleri de ilave ederek suyunu çekene kadar pişirip tuz ve kekik ilave edin. Bu karışımı nuar dilimlerinin üzerine yayın. Daha sonra etlerin
üzerini tamamen beşamel sos ile kaplayın. En üstüne kaşar rendesini serperek fırına sürün. Kaşarlar eriyip hafif pembeleşince fırından alıp servis yapın.
Not:Misafirlerinize ikram etmeyi d|~|n|yorsan}z vnceden hazırlayıp yemek saatinden 10 dakika önce fırına verebilirsiniz.
Beşamel Sos: Margarinle yarım su bardağı un pembeleşmeden kavrulur üzerine 1,5 bardak süt eklenir. Koyulaşana kadar pişirilir.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Mantarlı omlet


MALZEMELER
1 kişi için
½ tatlı kaşığı yağ
2 çorba kaşığı dilimlenmiş mantar
1 çorba kaşığı ayranı alınmış tereyağı
az tuz
2-3 adet yumurta


HAZIRLANIŞI
Yarım kaşık yağla mantarı 1-2 dakika orta ateşte kavurun. Yumurtayı küçük bir kaba kırıp tuzu ekleyin, bir çatalla hafif çırpıp beyazını birbirine karıştırın. Omlet tavasına tereyağı koyun ve kızdırın, mantarı ve yumurtaları ekleyin. Çatalla yumurtayı karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca tavayı öne doğru eğin. Çatalla tavanın sapının önünden omleti öne doğru kıvırın, Ön kısmını da kıvrılmış kısma doğru kıvırıp alt üst çevirip servis edin.

Kategori: Yumurta Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [16/66] Önceki 14 15 16 17 18 Sonraki