Mantarlı dana böreği


MALZEMELER
4 kişilik
2 adet dana böbreği
2 kahve fincanı rafine yağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı ince kıyılmış soğan
½ tatlı kaşığı limon suyu
tuz
bir tutam karabiber
Kremalı Mantar için:
1 çay fincanı dilimlenmiş mantar
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı ince kıyılmış soğan
2 kahve fincanı mantar suyu yada beyaz şarap
tuz
bir tutam kırmızı yaprak biber
bir çorba kaşığı un
1 kahve fincanı soğuk süt
1 çay fincanı kaynar süt


HAZIRLANIŞI
Dana böbreklerini 4 mm kalınlığında dilimleyip, tuzlayıp, biberleyin. Dibi kalın bir tavaya rafine yağını koyup kızdırın ve böbrekleri tavaya yerleştirin. Hızlı ateşte ikişer dakika alt üst kızartın. Tavayı eğerek yağını dökün, tereyağını ilave edip soğanı serpin, böbrekleri birer dakika daha alt üst pişirip ateşten alın. Hazırladığını kremalı mantarı güvece yada çukur bir servis kabına koyup yayın, üzerine böbrekleri dizin. Limon suyunu ve maydanozu üzerine serpin, tavadaki tereyağını üzerlerine döküp servis edin.
Kremalı Mantar için: Küçük bir tencereye soğuk sütü ve unu koyun. İyice karıştırın. 5 dakika bekletin. Üzerine kaynar sütü döküp karıştırarak orta ateşte 3-4 dakika pişirip ateşten alın. Başka bir küçük tencerede tereyağı ile soğanı 1-2 dakika orta ateşte kavurup tuz, biber ve mantarı ilave edip 2 dakika daha kavurun. Mantar suyunu ilave edip kaynatarak suyunu çektirip yukarıdaki sütlü sosu ilave edip 1-2 dakika karıştırarak kaynatıp ateşten alın.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Mantarlı Dana Eskalop (4 Kişilik)


MALZEMELER
8 Adet Dana Eskalop
2 Adet Biber(biri kırmızı,diğeri yeşil ya da sarı)
200 gr Mantar
Maydanoz
1 Yumurta
1 Diş Sarmısak
Limon
80 gr Kalın Dilimlenmiş Jambon
Tereyağı ya da zeytinyağı
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Biberleri yıkadıktan sonra şeritler halinde doğrayın.
Bir tavada erittiğiniz 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağında sarmısağı öldürün. Sarmısakları çıkarın, aynı yağa biberleri atıp 10 dakika harlı ateşte kızartın.
Mantarları yıkayıp dilimleyin. Zar şeklinde doğranmış jambonla birlikte biberleri kızarttığınız tavaya mantarları da atın. 10 dakika kadar kızarsınlar.
Dana eti dilimlerini ekleyin ve 8 dakika kadar iki taraflı iyice kızartın.
Bir limonun suyuyla yumurtayı iyice çırpın, bir tutam kıyılmış maydanozu ekleyin.
Eti ateşten indirdikten sonra sıcak bir tabağa döşeyin.
Limon ve yumurtayla hazırladığınız sosu biberlerin üzerine dökün, ateşi söndürüp hızla karıştırın. Karışımı et dilimlerinin üzerine gezdirdikten sonra servis yapın.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Mantarlı Domates Çorbası (4 Kişilik)


MALZEMELER
3 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Soğan
8 Adet Domates
1 Kahve Fincanı İrmik
8 Su Bardağı Et Suyu
10 Adet Mantar
2 Kahve Fincanı Kaşarpeyniri Rendesi


HAZIRLANIŞI
Tencereye 1 çorba kaşığı margarini alıp, eritin. Soğanı yemeklik doğrayın. Yağda kavurun. Domatesleri küçük küçük doğrayıp tencereye ilave edin. Birkaç dakika çevirin.
İrmiği koyup karıştırın. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. 8 su bardağı et suyunu ilave edip, 20 dakika daha pişirin. Ateşten alıp süzgeçten geçirin. Kalan margarini ve küçük küçük doğradığımız mantarları ilave edin.
1-2 taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Rendelenmiş kaşar peynirini serpip servis yapın.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Mantarlı Domates Dolması


MALZEMELER
6 adet mantar
6 adet orta boy domates
3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
2 yemek kaşığı mısır
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Domateslerin sap kısmını kapak gibi keserek çıkarın. Her birinin içini çay kaşığı ile boşaltıp tuz serpin. Domatesin içinden çıkan çekirdekli sulu kısımlarını atmayın.
Mantarları ince kıyın, rendelenmiş kaşar, mısır, dereotu ve karabiberle karıştırın. Bu karışımı domateslerin içine doldurun. Fırın kabına koyun. Kaba, domateslerin sakladığınız çekirdek kısımlarını da koyun. Fırında 15 dakika pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Mantarlı Domates Sosu


MALZEMELER
1/2 kg Domates
200 gr Mantar
1 Limon
1/2 Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Çorba Kaşığı Margarin
1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
Bir Tutam Karabiber


HAZIRLANIŞI
Soğanı ince ince dilimleyin, sarımsağı uzunlamasına 2-3 parçaya ayırın. Margarini küçük bir tencerede eritip soğan ve sarımsağı ilave edin. Orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Mantarları temizleyip limonlu suda biraz beklettikten sonra dilimleyin. Tenceredeki sarımsağı çıkarın, mantarları ilave edip birkaç dakika karıştırarak pişirin.
Domatesleri rendeleyip süzgeçten geçirin. Mantarlı karışıma ekleyip ara sıra karıştırarak 45 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber ilave edip karıştırın ve ateşten alın. Isıltılmış sosluğa alıp servis yapın.
Dikkat! Bu sos, çılbır,makkarna veya kızarrmış etle birlikte servis yapılabilir.

Kategori: Soslar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [13/66] Önceki 11 12 13 14 15 Sonraki