Lezzet Topları


MALZEMELER
15 adet meyve şekerli bisküvi
1 bardak diyet süt
1 adet yumurta
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı dövülmüş fıstık içi

HAZIRLANIŞI
Bir kapta süt, yumurta ve vanilyayı çırpın. Kakaoyu içine atıp, karıştırın.
Bisküvileri ufalayıp, blenderdan geçirin. Hazırladığınız kakaolu karışıma ekleyin ve iyice yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
Topları fıstığa bulayarak servise hazırlayın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Lezzetli Tavuk


MALZEMELER
4 adet tavuk budu
50 gr mısır unu
Sıvıyağ
kekik, tuz, kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI
Tavuk butları ufak ufak çizildikten sonra üzerine kırmızıbiber, kekik ve tuz ekilip mısır ununa bulanır. Önceden kızdırılmış zeytinyağının içine burakılır.. Kızaran tavuklar servis tabağına alınır.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »

Ligth elmalı pasta


MALZEMELER
4 Büyük Elma
½ Fincan Un
¼ Fincan şeker
2 Çorba Kaşığı toz şeker
1 Çay Kaşığı Tarçın
3 Çorba Kaşığı Ya,ğsız Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya şekeri
1 Yumurta
1 Tutam Tuz

HAZIRLANIŞI
Elmaları soyun ve ince ince dilimleyin.
Orta boy düz bir fırın kabını biraz yağlayın.
Elmaları kabın altına serpiştirin, üzerine vanilya şekeri ilave edin.
Önceden ısıtılmış sıcak fırında 20 dakika pişirin.
Diğer malzemeleri bir kapta iyice karıştırın ve sıcak elmaların üzerine eşit olarak dökün.
20-25 dakika daha fırında pişirin.
Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Likörlü Çilek (6 Kişilik)


MALZEMELER
1/2 kg. çilek
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı portakal veya limon likörü
1 kutu krema


HAZIRLANIŞI
Çilekleri ince doğrayıp bir kaseye koyun. Üzerine 1 su bardağı portakal likörü döküp yarım saat bekletin.
Çilekli liköre pudra şekeri ve krema ilave edip çilekleri zedelemeden karıştırın.
Likörlü çileği kaselere bölüştürün. Üzerini ince kesilmiş portakal kabuğu ile süsleyip servis yapın.

Kategori: Yarışma Tarifleri.

Yukarı Git »

Likörlü Elma Tatlısı


MALZEMELER
6 adet elma
1/3 şişe nane likörü
6 yemek kaşığı
toz şeker
8 adet çilek

HAZIRLANIŞI
Elmaları soyun ve ortalarını oyun. İçlerine birer yemek kaşığı şeker koyun. Bir tencere içine 1/2 su bardağı su ve nane likörünü ve elmaları koyun. Yüksek ateşte kaynayana kadar tutun. Kaynadıktan sonra elmaları ters çevirin. 5 dakika sonra ateşten alın. Üzerine çilekleri dizerek dolapta bir süre bekletip servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [9/18] Önceki 7 8 9 10 11 Sonraki