Lor Peynirli Armut Sufle


MALZEMELER
1 kg armut
margarin (ya da tereyağ)
2 çorba kaşığı limon suyu
200 gr lor peyniri
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta

HAZIRLANIŞI
Armutların kabuklarını soyun, dilimleyip içlerini temizleyin ve üzerlerine limon suyu gezdirin. Diğer yanda yumurtaları, lor ve şekerle kanştınn. Bir tepsiyi yağlayıp, armutları bunun içerisine kiremit dizer gibi dizin ve üzerlerine hazırlanan karşımı dökün. Orta sıcaklıktaki firında yirırubeş dakika pişirin.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Lor Peynirli Donat


MALZEMELER
3 su bardağı un
1 su bardağı lor peyniri
1 yemek kaşığı maya
1 paket vanilya
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
Un, kuru maya, vanilya, yoğurt, sıvıyağ, yumurta ve lor peynirini karıştırıp yumuşak bir hamur tutun. Hamurun üstünü örtüp en az 30 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp küçük simit şekli verin. Bütün hamuru un serpilmiş tepsiye dizin. Kızgın yağda tavayı sallayarak hamurları pişirin. Kağıt havlu üstüne koyup fazla yağını alın. Donatlar ılıkken pudra şekerine batırıp servis tabağına sıralayın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Lor Peynirli Meze (6 Kişilik)


MALZEMELER
1 Su Bardağı Lor Peynir
2 Adet Rendelenmiş Salatalık
1 Demet Dereotu
Yarım Limonun Suyu
Tuz
Süslemek İçin: Kırmızı Biber


HAZIRLANIŞI
1 su bardağı lor peynirini,2 adet rendelenmiş salatalık,1 demet ince kıyılmış dereotu,yarım limonun suyunu ve yeterince tuzu karıştırın.
Çukur bir kaseye sıkıştırarak,doldurun.Kaseyi servis tabağına ters çevirerek,lor peynirli kaışımı çıkarın.Üzerini kırmızıbiberle süsleyip,servis yapın.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »

Lor peynirli pasta


MALZEMELER
İki paket eti kakaolu bisküvi
250 gr tuzsuz lor peyniri
1 su bardağı süt
2 bardak toz şeker
1 yumurta
150 gr margarin

HAZIRLANIŞI
Bisküvilerin yarısını sütle ıslatıp yağlı kağıt üzerine üç sıra halinde dizin. Loru, yumurtayı, şekeri ve eritilmiş margarini mikser yardımı ile karıştırıp krema yapın. Elde ettiğiniz kremayi bisküvilerin üzerine dökün. Bir sıra biküviyi aynı şekilde üzerine dizin ve ikinci sıradaki bisküvilerin üzerine tüm malzemeyi yayın. Dilerseniz içine meyvalar da koyabilirsiniz. Kenarda kalan bisküvileri kaldırarak bir üçgen haline getirin ve buzlukta dondurun. Hiç kimse içindekinin lor oldugunu anlamayacaktır.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Lor Peynirli Poğaça


MALZEMELER
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
Alabildiği kadar un

İçi için:
2 bardak lor peyniri
1 demet dereotu
1 çay kaşığı kırmızı pul biber

HAZIRLANIŞI
Kaba, 1 yumurta, sıvıyağı, yoğurt, kabartma tozu ve tuz koyup, içine azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur tutun. 20 dakika bekletin.
Hamurdan küçük parçalar koparıp, tabak şeklinde açın. Lor peyniri, dereotu ve pul biberini karıştırıp, hamurun ortasına yerleştirip, kapatın. Üstüne yumurta sarısı sürüp çöreotuyla süsleyin. 175 derecelik fırında üstü pembeleşene kadar kızartın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [16/18] Önceki 14 15 16 17 18 Sonraki