MALZEMELER
4 adet tavuk göğüs
2 adet limon
soğan
200 gr krema
kaşar peyniri
kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
4 adet tavuk göğus biftek teflon tavada pişirilir. Diğer tarafta 2 limonun kabuğu rendelenir. Soğan küçük küçük kesilir. Margarinle soğanlar kavrulur, limon kabukları ilave edilir, biraz daha çevrilir. İçine 200 gr krema ilave edilip, 5 dk pişirilir. Tavuk biftekleri borcama konup üstune sos dökülür. En üstüne de kaşar peyniri ve kırmızı biber konup fırında ustleri kızartılıp afiyetle yenir.
Kategori: Tavuk Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 paket Linguin makarna
1 adet kırmızı dolmalık biber
4 adet iri sulu domates
3 diş sarmısak
100 gr. siyah çekirdeksiz zeytin
1 ufak kutu sardalya balığı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle, biberi kızartıp, derisini soyuyoruz ve tohumlarını çıkarıyoruz. Domateslerin de kabuğunu soyup, çekirdeklerini çıkaralım. Hem biberi hem de domatesleri küçük küçük doğrayalım. Sarmısakları da soyup, ince ince kıyalım. Bu arada zeytinyağını kızdıralım. Kızgın yağda önce biberleri, sonra domatesleri öldürelim. İnce ince kıydığımız sarmısak, tuz ve biber ilave edip, 15 dakika pişiriniz. Çekirdeksiz zeytinleri ilave edelim 5 dakika daha tıkırdatarak pişirelim. Bu makarnayı tuzlu suda 10-12 dakika haşlayın. Hemen suyunu süzüp hazırladığımız salçayı ilave edip, karıştıralım. Sıcak tabaklara bölüştürüp, üzerine sardalya balığı koyarak ikram edelim.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı un
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tereyağ
1 tutam tuz
İçi için:
15 adet lokum
1 su bardağı dövülmüş fındık
2 yemek kaşığı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Bir kapta yumurtaları çırpın. Süt, zeytinyağ, erimiş tereyağ ve yavaş yavaş un ilave edip karıştırın. 10 dakika bekletin.
Kreplerin aynı büyüklükte olması için kahve fincanını ölçü olarak kullanabilirsiniz. Kahve fincanından bir parmak eksik krep hamurunu yağsız tavaya dökün. Krebi iki taraflı pişirin. Bu şekilde 8 adet krep yapın.
Pişirdiğiniz kreplerin içine, ince doğradığınız lokumları ve dövülmüş fındıktan hazırladığınız içten birer kaşık döşeyin. Bohça şekli verin; tutturmak için kürdan kullanın. Önceden ısıtılmış fırında 10 dakika bekletip çıkarın. Kürdanları çıkarıp süslü iplikle bağlayın. Üstüne pudra şekeri döküp servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg fıstıklı lokum
125 gr margarin
1 kutu krema
pura şekeri
un
HAZIRLANIŞI
Margarin, krema ve un ile kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hazırladığınız hamuru ikiye bölüp, orta kalınlıkta açın. Açılmış hamurlardan birinin üzerine lokumları dizin ve üzerine diğer hamuru kapatın. Bir bardağın ağzı ile ufak ufak kesin. Önceden ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin. Pudra şekerine bulayıp, servis yapın.
Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Hamuru için
200 gr. un
2 adet yumurta
1 paket vanilya
100 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
Yarım su bardağı ananas suyu
Üzerinin harcı için;
500 gr. tuzsuz lor peyniri
5 adet yumurta sarısı
1 su bardağı ananas suyu
1 çay kaşığı tarçın
3-4 dilim Ananas (tavla zarı formunda küp küp doğranacak)
HAZIRLANIŞI
Hamur için derin bir yoğurma kabının içine un ve vanilyayı koyup, karıştıralım. Üzerine yumurtaları kırıp, ananas suyu ve oda sıcaklığında yumuşamış margarin ekleyip, yoğurmaya başlayalım. Tart hamuru iyice toparlanıp, kulak memesinden az biraz sert kıvama geldiğinde artık yoğurma işlemini bırakalım ve hamuru bir kenarda 30 dakika kadar dinlenmeye alalım.
Bu arada tartımızın üzerinin harcı için derin bir kasenin içinde; lor peyniri, ananas suyu, tarçın ve küp doğranmış ananasları karıştıralım.
Öte yandan başka bir tasın içinde iyice çırptığımız yumurta sarılarını da bu lor peynirli harcımızın içine aktaralım.
Öte yandan 25-30 cm çapındaki klasik tart kalıbımızın (kenarları tırtıklı) içine ve kenarlarını yumuşak bir margarinle yağlayalım. Hatta içine 1 tatlı kaşığı unu serpiştirirseniz, pişen tartınız çok kolayca yerinden çıkacaktır. Bir kenarda dinlenen ve iyice özleşen hamurumuzu, çok hafif unlu tezgahın üzerine alalım. Bir merdane ya da oklava yardımıyla tart kalıbının büyüklüğüne getirelim. Sonra da hamurumuzu tezgahın üzerinden kaldırıp, yağlanmış tart kalıbının içine bastırarak yerleştirelim. Ayrıca hamurun uçlarını da kalıbın kenarlarına doğru 2 parmak kadar yükseltelim. Artık hazırladığımız lor peynirli ananaslı harcımızı bu tart hamurunun havuz gibi açılan ortasına dolduralım. Bir tarafta da fırınımızı 10 dakika önceden 175 dereceye ayarlayıp, tartımızı orta gözdeki ızgaranın üzerine oturtalım. Yaklaşık 30-35 dakika sonra pişen tartı fırından çıkarıp, soğumasını bekleyelim. Buzdolabında da 2-3 saat kadar dinlendirip, sonra dilimleyelim ve ikram edelim.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »