MALZEMELER
2 adet közlenmiş patlıcan (orta boy kemer ya da topak patlıcan)
4 adet közlenmiş çarliston biber
10 adet roka yaprağı
2 adet orta boy salatalık
2 adet orta boy domates
1 adet limonun suyu
3 su bardağı yoğurt
5 diş sarmısak (dövülmüş)
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Közlenmiş patlıcan ve közlenmiş biberi ince ince kıyalım.
Roka yapraklarını da ince ince kıyalım.
Salatalık ve domatesi küp küp, tavla zarı formunda doğrayalım.
Öte yandan derin bir kasede yoğurt, dövülmüş sarmısak, limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiberi karıştırıp, bir çatal yardımıyla iyice çırpalım. Böylece bir sos elde etmiş olacağız.
Elde ettiğimiz bu sosun içine, yukarda kıydığımız ve doğradığımız tüm sebzeleri ilave edelim ve karıştıralım.
Bir servis tabağına aktaralım ve servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
500 gr Hamsi
4 Limon
1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
1 Çorba Kaşığı Tuz
HAZIRLANIŞI
Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp geniş bir tepsiye dizin. hamsilerin üzerine tuz serpip bir kat daha hamsi dizin. Bu işlemi hamsiler bitinceye kadar sürdürün.
Limon suyunu hamsilerin üzerine dökerek serin bir yerde bir gün bekletin.
Zeytinyağı ve limonla servis yapın.
Kategori: Deniz Ürünleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
32 adet köpük
4 yemek kaşığı çikolatalı fındık ezmesi
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı frambuaz reçeli
HAZIRLANIŞI
Köpüklerin alt kısımlarına fındık ezmesi sürün ve iki tanesini birbirine yapıştırın.
Frambuaz reçeli ve çikolatalı fındık ezmesini karıştırın. Diğer köpüklerin alt kısımlarına bu karışımdan sürün ve onları da birbirine yapıştırın.
Üzerlerine kakao serperek servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı Amerikan Pirinci
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı köri sosu
2 adet haşlanmış havuç
1 adet haşlanmış tavuk eti
2 adet soğan
100 gr. kuşüzümü
2 çorba kaşığı karanfil
1 şeker kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı soya sosu
Bir tutam maydanoz ve tuz
HAZIRLANIŞI
Önce pilavı normal şekilde pişirin ve demlenmeye bırakın. Havuç, soğan ve tavuk etlerini büyük parçalar halinde doğrayın. Servis tabağına alıp üzerini soya sosu ve köri sosu ile süsleyin. Pilav suyunu çekince içine karabiber, kuşüzümü, ve karanfil ekleyip karıştırın. Sebzeli tavuğun yanında garnitür olarak servis yapabilirsiniz.
Kategori: Tavuk Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 litre sos
7 adet tavuk kanadı yada 4 parça 1 parmak uzunluğunda dana kemiği
1 çorba kaşığı margarin
1 küçük ince doğranmış soğan
¼ beyaz elma
1/6 küçük kereviz
1 ½ kahve fincanı un
½ tatlı kaşığı köri
1 çorba kaşığı ketçap
2 kahve fincanı beyaz şarap
4 su bardağı su
½ su bardağı süt
¼ tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Yağı küçük bir tencereye koyun, kızdırın. Kemikleri ekleyin ve kemikler sarı bir renk alana kadar kavurun. Kerevizi, soğanı, köriyi, elmayı, ketçapı ekleyin, iki dakika kavurun. Beyaz şarap ve tuzu ilave edin. Sonra suyunu ekleyin, ağır ağır kaynatarak ilk su seviyesine işaret koyun. Suyunu çektikçe aynı miktarda su ekleyerek 90 dakika kadar pişirin. Üzerinde oluşan yağ ve köpükleri sıyırıp atın. Sütü ve unu iyice karıştırıp kaynamakta olan sosa yedirin. Zaman zaman karıştırarak ağır ateşte onbeş dakika daha kaynattıktan sonra, süzün.
Kategori: Soslar.
Yukarı Git »