Kömeç


MALZEMELER
Hamuru için:
1 kahve fincanı zeytinyağ
8 bardak un
1 adet limonun suyu
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt

İçi için:
2 bardak kavrulmuş kıyma
2 demet pazı
3 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Pazıları ayıklayıp, yıkayın ve sap kısımlarını kesip, ince ince kıyın. Tavla zarı formunda doğradığınız soğanları pembeleşene kadar kavurun. İçine pazı, kavrulmuş kıyma, karabiber ve tuz atıp karıştırarak iç harcını hazırlayın.
Tepsiye un koyup ortasını havuz gibi açın. Zeytinyağ, limon suyu, yumurta ve süt ilave ederek, yumuşak bir hamur tutun. Hamurdan eşit büyüklükte 10 adet beze yapın. Bütün bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açın. İki adet açılmış yufkanın arasına tereyağı sürün, üst üste koyup yeniden yoğurarak büyük bir yufka açın. İnce açtığınız yufkanın her tarafına hazırlanan içten koyun. İçten dışa doğru kendi etrafında döndürerek büyük bir rulo yapın. Diğer bezeleri de aynı şekilde yapıp tepsiye, ortasından başlayarak dizin. Üzerine zeytinyağı sürüp 175 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Komşuyani (Gürcü Usulü Ayvalı Et)


MALZEMELER
1 kg kuşbaşı dana eti
Yarım kg puli eti
2 adet kuru soğan
1 adet domates
1 kg. ayva
1 kahve fincanı toz şeker
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Burada karşımıza değişik bir et çıkıyor: Puli eti. Sığırın kol kısmından alınan, kemiksiz, sinirli ve adeleli bir bölümdür Puli eti. Jöleli, lokumlu bir ettir, daha çok yaşlılara, çocuklara yönelik yemeklerde kullanılır.
Önce kuşbaşı etleri ve yine kuşbaşı doğranmış puli etini yemeklik kıydığımız kuru soğanla birlikte pişirelim (1 bardak su koyup). Etler yumuşayıncaya, kabuklarını ve çekirdeklerini temizlediğimiz ayvaları dilimleyerek (elma dilimi şeklinde) tencereye ekleyelim. Rendelediğimiz domatesi, toz şekeri, tuzu ve sıcak suyu da katalım. Ayvalar pişince yemeğimizi sıcak sıcak servis yapalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Konyakli mantarli Stroganoff


MALZEMELER
400 gr Dana Kuşbaşı
200 gr Mantar
1 Adet Soğan
100 gr. Taze Krema
50 gr Tereyağı
1 Bardak Konyak
2 Bardak Su
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber
Karabiber
Tuz
1 Defne Yaprağı

HAZIRLANIŞI
Eti kızarana kadar tereyağında kavurun
İnce doğranmış soğanları ve mantarları ilave edin, sürekli karıştırarak birkaç dakika daha kavurun.
Defne yaprağı ve konyağı ilave edip ve flambe edin.
2 bardak su, tuz ve karabiber ilave edip, suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kaynatın.
Taze kremayı ilave edin, kaynayınca kırmızı pul biberi üzerine serpiştirin.
Pilav veya makarna ile hemen servis yapın

Not : Bu yemeği konyaksız da yapalabilirsiniz..

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Köpoğlu


MALZEMELER
4 adet patlıcan
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 su bardağı sıvıyağ
6 diş sarmısak
2 su bardağı süzme yoğurt

HAZIRLANIŞI
Patlıcanı çizgili soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Patlıcan, yeşil biber ve kırmızı biberi kızartın. Bütün sebzeleri servis tabağına koyun.
Dövülmüş sarmısak ve yoğurdu karıştırıp kızartmanın üstüne dökün. Domates sosuyla süsleyip servis yapın.

SOSUN TARİFİ
Domatesi soyup küp şeklinde doğrayın. Küçük bir tavaya sıvıyağ, sirke, tuz ve domatesi koyup 15 dakika karıştırarak pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Köpoğlu (4 Kişilik)


MALZEMELER
1 Adet Patlıcan
1 Adet Patates
1 Adet Kabak
1 Adet Havuç
3 Adet Sivribiber
1 Su Bardağı Sıvıyağ
Tuz


HAZIRLANIŞI
1 adet patlıcan,patates,kabak,havuç ve 3 adet sivri biberi küçük küçük doğrayın.1 su bardağı sıvıyağı kızdırın.Sırayla patlıcan,patatesi kabak,havuç ve sivribiberleri kızartın.
Kızarttığınız sebzeleri geniş bir kabın içinde karıştırın.4 diş dövülmüş sarmısağı,1 su bardağı yoğurdun içine alıp,sebzelerin üzerine gezdirin.
2 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırın.İçine kırmızı biberi ekleyin.Yoğurdun üzerine döküp,servis yapın.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [96/129] Önceki 94 95 96 97 98 Sonraki