Kolay su böregi


MALZEMELER
1 Kg yufka
250 Gr margarin
2 Su bardağı yoğurt
2 Su bardağı rendelenmiş sert beyaz peynir
2 Adet yumurta sarısı (beyazını peynire ilave edin)
½ Demet maydanoz

HAZIRLANIŞI
Tavada margarini eritin
Yufkaların üzerine sürün
Bütün yufkalar bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın ve üst üste koyun
Başka bir kabın içerisinde incecik kıyılmış maydanoz, beyaz peynir ve yumurta akını karıştırın
Hazırladığınız bu harcı yufkaların en üstüne serpiştirin
Yufkayı önce ortadan ikiye, sonra beş üçgen parçaya ayırın
sigara böreği gibi sarın
Üzerini folyo ile kapatarak buzdolabında yağ donuncaya kadar bekletin
buzdolabından çıkartıp suya batırın, önceden yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin
Üzerine yumurta sarısı sürün
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

(Kolay) Tuzlu Kurabiye


MALZEMELER
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay bardağı sirke
1 paket kabarma tozu
1 paket margarin ve alabildiği kadar un

HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeyi kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun, daha sonra küçük kalıplarla şekillendirip üzerine yumurtanın sarısını sürüp fırına verin, kızarınca alırsınız

Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.

Yukarı Git »

Kolber tereyağı


MALZEMELER
20 dilim tereyağı için
250 gr tereyağı
2 çay kaşığı tuz
bir tutam karabiber
¼ limon suyu
2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz


HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeyi bir kapta ağaç spatula ile 3-4 dakika karıştırıp birbirlerine yediriniz. 20x30 cm ebadında yağlı kağıdın bir ucuna yağı sopa gibi 50 bin lira kalınlığında yuvarlak uzatıp sarın. Buzdolabına koyun. İhtiyacınız olduğunda 4-5 mm kalınlığında kesip kullanın. Bu yağ ızgara balıklarla çok iyi gider.

Kategori: Soslar.

Yukarı Git »

Kömbe


MALZEMELER
250 gr. tereyağı
½ çay bardağı zeytinyağı
2 adet yumurta
½ litre süt
1 kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un

HAZIRLANIŞI
Ilık süt, maya ve toz şeker karıştıralarak 10 dakika beklenir. Sonra diğer malzemeler karıştırılarak aldığı kadar unla yoğrulur (kulak memesi kıvamında) üstü kapatılarak bekletilir. Hamur mayalandıktan sonra 15 cm çapında yarım santim kalınlığında yuvarlak şekil verilerek, tepsiye dizilir. Biraz bekledikten sonra 200 derecede pişirilir.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kömbe / Malatya


MALZEMELER
İç Harcı İçin;
250 gr. kuşbaşı doğranmış et
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

Hamur İçin;
4 su bardağı un, alabildiği kadar su (kulak memesinden daha sert bir hamur olacak)
2 çay kaşığı yaş maya (veya kuru maya. Yaş mayanın miktarı bir kibrit kutusu kadar olmalı)

Hamurun Üstüne Sürmek İçin;
1 yemek kaşığı yoğurt

HAZIRLANIŞI
Önce kömbenin iç harcı için, bir tencerede etleri önce suyunu çekip, sonra da suyunu verene kadar 12-15 dakika kadar pişirin. Sonra da bir yemek kaşığı dolusu yağı ekleyip, 5-6 dakika kadar, ama hep tahta kaşıkla karıştırarak kavurun.
Öte yandan bir başka tavada 1 yemek kaşığı kadar yağı eritin ve içine hemen 3 yemek kaşığı kadar un ilave ederek, un sararıncaya kadar 4-5 dakika kavurup, altını söndürün.
Şimdi de kömbe hamurunu hazırlamak için, unu, mayayı, tuzu derin bir kaseye alıp, üzerine su ekleyerek sert bir hamur yapın (kulak memesinden daha sertçe, kalın olmalı). Daha sonra hamuru ikiye bölün, temiz bir tezgahta 40-45 cm çapındaki bir fırın tepsisine göre hamurun birisini, 1 cm kalınlığında açın. Yağlanmış bir tepsiye bu hamuru serin. İçine hazırladığınız etli harç ve ayrıca yağda kavrulmuş unu ilave edin. Hamurun diğer yarısını da yine 1 cm kadar kalınlıkta tepsi büyüklüğünde açarak harcın üstüne kapatın. 1 yumurta sarısı ve bir kaşık yoğurtla çırpın. Kömbenin yani en üstteki hamurun üzerine sürün. Kömbenin tam ortasına işaret parmağı yardımıyla bir santim çapında delik açın. Sonra da 175 dereceeye ayarlı fırında en az 70-75 dakika pişirin.
Tomris Gürbüz/Balıkesir

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [95/129] Önceki 93 94 95 96 97 Sonraki