MALZEMELER
200 gr. kıyma
4 yemek kaşığı tarhana (toz)
4 bardak su
1 yemek kaşığı margarin
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
4 kaşık tarhanayı 4 bardak su ile karıştırın. 10 dakika bekletin.
Köftelik yağsız kıymaya bir tutam tuz, karabiber ve rendelenmiş kuru soğan ekleyin. Tüm malzemeyi yoğurup, köfte haline getirin. Elinizi suya batırarak nohuttan daha büyük köfteler yapın. Yağsız teflon tavada köfteleri pişirip bekletin.
Suyun içinde bekleyen tarhanayı karıştırarak kaynatmaya başlayın.
Köfteleri ekleyip, 5 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alın.
Nane, pul biber ve margarini kızdırıp, çorbanın üstüne döktükten sonra servis yapabilirsiniz.
Püf Noktası: Su yerine et suyu (tablet de olabilir) kullanabilirsiniz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
200 gr. kıyma
3 adet kereviz
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Terbiyesi için:
1 yemek kaşığı un
1 limonun suyu
1 yumurta
HAZIRLANIŞI
Kerevizlerin kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayıp limonlu suda bekletin.
Kıymanın içine rendelenmiş soğan, pirinç, karabiber ve tuz atıp yoğurun. Yuvarlak köfteler yapın. Küçük bir tepsiye un koyup köfteleri una bulayın.
Kaynayan 8 bardak suya kereviz ve köfteleri atın, tuz ilave edip 10 dakika kaynatın. Ocağın altını kapatın.
Küçük bir kapta yumurta sarısı ve 1 limonun suyunu çırpın. Yavaş yavaş un ekleyip çırpmaya devam edin. Terbiyenin kesilmemesi için çorbanın suyundan 1 kepçeyi karışıma ekleyin. Ocağın altını açmadan terbiyeyi çorbanın içine karıştırarak dökün. Ocağın altını açarak 10 dakika kaynatın. Üzerine pul biberle kızdırılmış yağ döküp servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 bardak ince bulgur
200 gr. siyah kıyma
6 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
10 bardak su veya et suyu
1 bardak haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı kuru nane
2 adet limonun suyu
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Bulguru 1 bardak suyla ıslatın. 10 dakika bekletin. Bulgurun içine kıyma, 5 yemek kaşığı un, yumurta ve tuz koyup, yoğurun. Yumuşak bir hamur haline getirin. Elinizi ıslatarak, nohut büyüklüğünde köfteler yapın. Kenara alın.
Tencereye soğanlarla birlikte yağ koyun. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. 1 yemek kaşığı un ilave edin. 2 dakika karıştırın. Salçaları da ekledikten sonra 10 bardak su ekleyin. Nohutlarla birlikte 15 dakika kaynatın. Köfteleri ve naneyi katın. 15 dakika daha pişirin. Limon suyunu atın. Ocağın altını kapatıp, servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet soğan
Yarım kg ıspanak
Köfte için:
300 gram az yağlı köftelik kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı köfte baharatı
2 dilim bayat ekmek içi
Tuz
Pilav için:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pilavlık pirinç
Bir buçuk tatlı kaşığı şeker Tuz
Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 adet tavuk suyu tableti
3 su bardağı sıcak su
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak köfteyi hazırlayalım. Kıymayı, rendelenmiş soğanı, 1 çay kaşığı köfte baharatını, ufalanmış bayat ekmek içini ve tuzu bir kapta karıştıralım. Malzemeler özleşene dek yoğuralım. Uzun yada yuvarlak yassı köfteler hazırlayalım.
1- Ispanağın yapraklı kısımlarını bol suyla yıkayalım. Kevgire alarak, suyunu süzelim. Sonra ince ince doğrayalim.
2- Tencereye yağı alıp eritelim. Küçük doğranmış soğanları ilave edelim. Şeffaflaşana dek kavuralım. Sonra ıspanakları ekleyelim. Yumuşayana dek kavuralım. Ayrı bir tencerede yağı kızdıralım. Sıcak tuzlu suda yarım saat bekletip, birkaç su yıkadığımız ve iyice süzdüğümüz pirinci ilave edelim. Pirinci şeffaflaşana dek kavuralım. Tuzu, bir buçuk tatlı kaşığı şekeri, kırmızı toz biberi ilave edelim. Çok az suda erittiğimiz tavuk suyu tabletini ve 3 su bardağı sıcak suyu ekleyelim.
3- Ispanakları da tencereye aktardıktan sonra kısık ateşte pirinçler suyu çekene dek pişirelim. Bu arada köfteleri teflon tavada arkalı önlü kızartalım. Pilavı ateşten aldıktan sonra üzerine temiz bir bez örterek, demlendirelim. Pilava sekil vermek için bir kek kalıbına boşaltalım. Ters çevirerek, servis tabağına alalım. Köfteleri üzerine dizerek, sıcak servis yapalım.
Kategori: Pilavlar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 Hazır Kuzu Bağırsağı Sarması (sakatatçılarda bulabilirsiniz) 1/4 Su Bardağı Rafine Yağ
HAZIRLANIŞI
Değişik ve lezzetli bir sakatat yemeği altın kokoreç,süt kuzusunun bağırsağından hazırlanır. Öteki mevsimlerdeki kuzu bağırsakları ile hazırlananlar lezzet bakımından aynı sonucu vermez. Kuzu bağırsak sarmasını evde hazırlamak oldukça güç olduğu için, aşağıdaki tarifte hazır olarak verilmiştir.
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız. Döner fırın tertibatının şişine kuzu bağırsağını takıp çalıştırınız. 40-50 dakika, her tarafı nar gibi olana kadar kızartınız.
Kokoreci bir kesme tahtasına çıkarıp, keskin bir bıçakla 1 cm kalınlığında dilimleyiniz.
Izgaranızı yakıp ısıtınız. Kokoreç dilimlerini ızgaraya koyup 2-3 dakika, her iki yanlarını yeniden ızgara ederek pişirdikten sonra yanında ızgara edilmiş domates ve sivri biberle servis ediniz.
Kategori: Sakatat Yemekleri.
Yukarı Git »