Köfteli Çorba


MALZEMELER
200 gram kıyma
1 orta boy soğan
1 dilim ekmek içi
çok az miktarda yumurtanın beyazı
tuz
kara biber
1/2 kaşık un
2 kaşık tereyağı
1 çorba kaşığı nane

HAZIRLANIŞI
Kıymayı soğan, ekmek içi, yumurtanın beyazı, kara biber ve tuz ile güzelce yoğurup fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın daha sonra bunları kızartın. Çorbanın suyunun berrak olmasi için köfteleri kızartmak gerekiyor. Bir tencerede tereyağı ile unu kavurun ve beş su bardağı sıcak su ilave edin on dakika kısık ateşte pişirin.
Pütürlenme olursa mikserle karıştırabilirsiniz. 10 dakika sonra köfteleri ilave edin, 10 dakikada köfteler ile pişirip üzerine nane dökerek sıcak servis yapın.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Köfteli enginar


MALZEMELER
7 kişilik
7 adet iri enginar
1 adet havuç
400 gr yağsız kıyma
1/2 limon suyu
1 adet orta boy soğan
1/2 çay bardağı mısır unu
karabiber
yenibahar
6 diş sarmısak
1/2 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 su bardağı konserve bezelye
1/2 demet maydanoz
tuz


HAZIRLANIŞI
Enginarları temizleyin ve ayıklayın. Tencereye dizin ve üzerini örtecek kadar limonlu su koyun. Havucu küp şeklinde kesin. Onları da tencereye koyun ve hepsini beraber haşlayın. Fazla ezilmemeleri gereklidir. Bir kaba kıymayı koyun. Soğanı rendeleyin, maydanozu doğrayın ve mısır unu, yenibahar, tuz ve karabiberle birlikte kıymaya ekleyip yoğurun. 7 tane yassı yuvarlak köfte yapın. Enginarları bir tepsiye dizin. Üzerlerine bezelye ve havuç doldurun. dövülmüş sarmısak, tuz, salça, sıvı yağ ve enginarın kalan haşlama suyunu karıştırarak bir sos elde edin ve bu sosu enginarların üzerine kalanını da tepsiye dökün. Köfteleri enginarların üzerine dizin. Orta dereceli fırında pişirin. Köftelerin üzerine domates dilimleri de koyabilirsiniz.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Köfteli Ispanak Yemeği (6 Kişilik)


MALZEMELER
1 Kg Ispanak
Köftesi İçin:
1 Su Bardağı İnce Bulgur
1 Adet Soğan
200 gr Yağsız Kıyma
1 Çorba Kaşığı Un
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1/2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Soğan
1/2 Su Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Salça
Tuz, Karabiber
Kızartmak İçin Sıvı Yağ


HAZIRLANIŞI
Ispanakları bol suyla yıkayalım.Suyunu süzdükten sonra saplarından ayırdığımız yapraklarını küçük küçük doğrayalım.
Köfte için,ince bulguru bir kaba alalım.Üzerine soğanı rendeleyelim.Kıymayı,tuzu ve karabiberi ilave edelim. Malzemeler özleşene ve bulgur eriyene dek yoğuralım.Ardından 1 çorba kaşığı unu ilave edelim ve tekrar yoğuralım. Elimizi hafifçe ıslatarak,bilye iriliğinde köfteler yapalım.Köfteleri sıvı yağda kızartalım.
Ayrı bir tencereye sıvı yağı ve margarini alıp,kızdıralım.Küçük doğranmış soğanı ilave edelim.Şeffaflaşana dek kavuralım.Ispanakları ekleyelim. Ispanaklar yumuşayana dek tahta kaşık yardımıyla sürekli çevirelim.
Yarım su bardağı suyu 1 çorba kaşığı salçayla karıştıralım.Tencereye aktaralım.Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp,köfteleri ilave edelim.Hafifçe ateşte pişirelim.Sıcak olarak servis yapalım.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Köfteli Kabak


MALZEMELER
200 gr. kıyma
4 adet kabak
2 adet kuru soğan
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Kabakların kabuğunu kazıyın. Her birini üçe bölüp içlerini hafifçe oyun. Kaynayan suda 5 dakika haşlayın.
Köfte için; kıymaya çok az karabiber ve tuz serpip yoğurun. Küçük köfteler yapıp kabakların içine koyun. Köfteleri, ağız kısımları yukarı gelecek şekilde tencereye dizin. Üzerine 1 bardak su ilave edip 25 dakika pişirin. Yoğurtla servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Köfteli Kebap (4 Kişilik)


MALZEMELER
2 milföy hamuru
30 gr antep fıstığı
1 çay bardağı kaşar rendesi
1 yumurta sarısı susam
Çörekotu
Köfte Malzemesi:
500 gr dana kıyma
4 biber (ince doğranmış)
1/2 demet maydanoz
6 diş sarmısak
1 fincan Amerikan pirinci (haşlanmış)
Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI
Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın. Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin. Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın.
Diğer tarafta milföy hamuruna kaşar rendesi serpip köfteleri yerleştirin. Antepfıstığı serpip rulo şeklinde sararak, tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp. susam ve çörekotu serperek fırına verin.

Kategori: Kebaplar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [88/129] Önceki 86 87 88 89 90 Sonraki