Kızarmış Mercimek Köftesi


MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
2 diş sarmısak
1 adet yumurta
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı limon suyu
Tuz

Üstü için:
4 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 su bardağı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Mercimeği yıkayıp tencereye koyun. Üstünü kapatacak kadar su, rendelenmiş soğan, tuz ve kimyon koyup 30-35 dakika mercimeği koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Mercimek ılınınca 1 su bardağı un, dövülmüş sarmısak ve ince kıyılmış yeşil biber ekleyip yoğurun. Yumurta koyun, karıştırıp 1 saat bekletin.
Un ve kırmızı biberi geniş bir tabağa yayın. Mercimekli karışıma mekik şekli verip unlu karışıma bulayın. Kızgın yağda köfteleri kızartın. Kıvırcık salata ve yeşil soğanla servis yapabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kızarmış Pasta (4 kişilik)


MALZEMELER
Hamuru için:
2 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı limon suyu
7 yemek kaşığı maden suyu
Kızartmak için yeteri kadar sıvı yağ
Kreması için :
3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
2,5 yemek kaşığı un (silme)
1 su bardağı süt
1 paket vanilya


HAZIRLANIŞI
Unun ortasını açın. Tuz, tarçın, pudra şekeri ile karıştırın. Sıvı yağ, limon suyu ve maden suyu ekleyin. 5 dakika yoğurun. Humuru 1,5-2 saat oda sıcaklığında dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Unlanmış tezgaha kalınca açın. Ortadan ikiye katlayıp tekrar açın. Bu işlemi 3-4 kez tekrarlayın.
Hamuru unlanmış bir oklava ile çok ince açın. 10 cm çapında yuvarlaklar kesin. Yağı ısıtıp elde ettiğiniz hamur parçalarını bu yağda kızartın. Kremayı hazırlamak için yumurta sarısını şekerin yarısı ile mikserde çırpın. Mayonez kıvamında açık sarı bir karışım elde edince un ilave edin. Sütü kalan şeker ile kaynatın. Kaynamış şekerli sütün yarısını yumurta sarısına ekleyin. Sonra tüm malzemeyi süt tenceresinde birleştirin. Kısık ateşte kaynama derecesine getirip 2 dakika pişirin.
Vanilyayı ekleyip ateşten alın. Soğurken üzeri kabuk tutmaması için pudra şekeri serpin. Kızarmış hamurun üzerine bolca krema koyup mevsim meyveleri ile süsledikten sonra servise sunun.
Not: Krema üzerine çikolata sosu ile de servise sunabilirsiniz.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Kızartma Köfte


MALZEMELER
250 gr kuzu kıyma
250 gr sığır kıyma
3 su bardağı zeytinyağ
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet havuç, rendelenmiş
1 adet kabak, rendelenmiş
1 demet maydanoz
2 adet yumurta
1 adet domates
1 adet yeşil soğan, rendelenmiş
2 adet dolmalık yeşil biber, rendelenmiş
1 kahve fincanı kaşar peyniri rendesi
150 gr galeta unu
tuz, biber

HAZIRLANIŞI
Kıyma, yumurtalar, rendelenmiş havuç, kabak, soğan, biber, bayat ekmek içi, kabuğu ve çekirdekleri çıkartılıp küp küp doranmış domates, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve biberi karıştırın. Bu kanşıma kaşar ilave edip iyice yoğurun. Kıymayı yuvarlak toplar haline getirin, galeta ununda yuvarlayıp, bir tencere içinde kızgın yağda kızartın.

Kategori: Köfteler.

Yukarı Git »

Kızılcık Ezmesi


MALZEMELER
1 kg şeker
1 kg kızılcık

HAZIRLANIŞI
Kızılcıkları yıkayın ve bir kabın içerisinde ezerek, sularını çıkarın. İnce delikli bir süzgeçten geçirip süzün. Eğer elde ettiğiniz kızılcık suyu 2 iki su bardağından az ise üzerine su ilave edip iki su bardağına tamamlayın. Bir kilo şekeri ilave edip orta ateşte kaynatın. Şeker iyice eriyinceye dek karıştırın, kızılcık suyu koyulaşana kadar yaklaşık onbeş dakika kaynatın. Tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Kategori: Reçeller - Marmelatlar.

Yukarı Git »

Kızılcıklı Tarhana Çorbası (4 Kişilik)


MALZEMELER
1 Adet Soğan
1/2 Çorba Kaşığı Margarin
4 Su Bardağı Soğuk Su
5 Çorba Kaşığı Kızılcıklı Tarhana
5 Diş Sarmısak
Tuz


HAZIRLANIŞI
Soğanı ince doğrayın. Bir tencerede yağı eritip soğanları pembeleştirinceye kadar kavurun.
4 su bardağı soğuk suda tarhanayı ezip tuzla birlikte soğanları ilave edin. Devamlı karıştırarak pişirin.
Sarmısakları havanda dövün. Çorbayı ateşten indirmeden önce sarmısağı ekleyip bir iki taşım kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [85/129] Önceki 83 84 85 86 87 Sonraki