Kıymalı yumurta


MALZEMELER
2 yumurta
1 yemek kaşığı margarin
100 gram kıyma

HAZIRLANIŞI
İlk önce margarini tavaya koyup erimesini bekleyelim. Margarin eriyince kıymayı kavuralım. Sonra yumurtaları tavaya kırıp 5 dakika bekleyelim.

Kategori: Yumurta Yemekleri.

Yukarı Git »

Kıymalı Yumurta


MALZEMELER
200 gr. kıyma
4 adet kuru soğan
4 adet yumurta
1 yemek kaşığı margarin
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Soğanları zar şeklinde doğrayın. Kıyma ve margarinle birlikte tavada suyunu çektirip kavurmaya başlayın. Tuz ve karabiber atıp 4-5 dakika daha kavurmaya devam edin.
Kıymayı sahana alın, 4 yuva açın. Yumurtaları birer birer bu yuvalara kırıp ağzı kapalı olarak kısık ateşte 4-5 dakika pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kıytırık


MALZEMELER
4 adet kabak
2 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 kase sarımsaklı yoğurt

HAZIRLANIŞI
Kabakları soyup yuvarlak kesin. Bir tencereye alıp üzerine iki kaşık su serperek üstü kapalı olarak haşlayın. Yumuşayınca ateşten alıp soğumaya bırakın. Bir tavada bir kaşık margarini eriterek un kavurun. Sararmaya başlayınca kabakları ekleyin ve karıştırarak 10 dakika pişirin.Borcama alarak soğutulduktan sonra üzerine yoğurt dökün. İstenirse eğer yağda kırmızı biber yakarak ilave edebilir ve dereotuyla süsleyebilirsiniz.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »

Kız Göğsü


MALZEMELER
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı irmik
3 su bardağı şeker
4 bardak su
1 portakal kabuğu rendesi
fındık


HAZIRLANIŞI
Fındık hariç bütün malzeme bir tencerede karıştırılır. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar
pişirilir. Pişen kıvam sıcakken fincan kalıplarına dökülür. Buzdolabına konur. Soğuduktan sonra fincan ters çevrilip şekli çıkarılır. Üstüne 1 tane fındık konur.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Kızarmış Çin Keseleri


MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı süt
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
İçi için :
1 yemek kaşığı soya sosu
1 adet ince kıyılmış kırmızı soğan
Garnitür : Turp ve kırmızı soğan


HAZIRLANIŞI
Unu, tuzu, kabartma tozunu bir kaba eleyin. l su bardağı yoğurt, 4 yemek kaşığı süt ve 4 yemek kaşığı sıvı yağı ilave edip hamur yoğurun. Hamuru 5 dakika dinlendirin.
Sonra l cm kalınlığında bir hamur açıp yuvarlak kalıplarla kesin. İnce doğranmış soğanı, soya sosu ile karıştırıp bu hamurların ortasına koyun. Hamurları ortasından boğun.
Orta kızgınlıktaki yağın içerisine atın. Altın sarısı olana kadar kızartın. Sıcak veya soğuk olarak isteğe göre servise sunun.

Kategori: Yarışma Tarifleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [84/129] Önceki 82 83 84 85 86 Sonraki