MALZEMELER
350 gr erişte
8 adet küçük boy kabak
3 çorbakaşığı zeytinyağı
2 çorbakaşığı rendelenmiş parmezan peyniri (veya eski kaşar)
10 adet iri yapraklı frenk fesleğeni
1 çaykaşığının ucunu dolduracak kadar zerdeçal
2 diş sarımsak
tuz, karabiber
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Kabakları yıkadıktan sonra uçlarını kesin ve halka şeklinde doğrayın. Bir tavaya
koyduğunuz zeytinyağında sarımsakları öldürün, sonra yağdan çıkarın. Aynı yağa, kabakları koyup önce kavurun daha sonra hafifce altın sarısı bir renk almalarını sağlayın. Tuz ve karabiberi katıp birkaç dakika pişmeye bırakın.
Makarnayı tuzlu, bol suda, diri kalacak şekilde haşlayın. Süzdükten sonra kabakların olduğu tencereye boşaltın. Makarnayı haşladığınız sudan 4 çorbakaşığını bir başka kaba koyup zerdeçalı karıştırın. Bunu makarnaya katın, parçalanmış fesleğen ve peynir rendesini ekleyip karıştırın. 2-3 dakika beklettikten sonra servis yapın.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 paket erişte
3 adet kabak
2 adet taze soğan
4 yemek kaşığı beyaz peynir
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı hazır çiğ krema (marketlerde satılır)
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Makarnaları kaynayan bol tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün.
Kabakların üst kısımlarını bıçakla kazıyıp küp şeklinde doğrayın. Margarini tencereye koyup kabakları atın. Karabiber ve tuz ilave edip ağzı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Suyunu çekince içine soğan, maydanoz, dereotu atıp krema ilave edin. Makarnaları kabakların içine ilave edip 4-5 dakika tencerede karıştırın. Beyaz peynir ilave edip servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
250 gram kıyma
8 adet kabak
4 adet kuru soğan
Yarım demet dereotu
1 yemek kaşığı margarin
1 bardak kaşar peyniri (rendelenmiş)
Tuz, karabiber
Kabakları kızartmak için:
1 bardak sıvıyağı
2 yemek kaşığı un
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 şişe soda
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Kıymayı 1 yemek kaşığı margarin ile suyunu çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Zar şeklinde doğranmış soğanları ilave edip, pişirmeye devam edin. Ocaktan indirdikten sonra doğranmış dereotunu katıp karıştırın. Diğer yanda kabakların iki ucunu kesip uzunlamasına incecik doğrayın. Çukur bir kabın içinde yumurta ile unu çırpıp, tuz, karabiber, biber salçası ve sodayı ekleyip, boza kıvamına getirin. Kabakları bu sosa batırıp, kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağını alın. Fırına dayanıklı cam kabın içine kabakları balık sırtı şeklinde dizin. Üzerine kıymadan hazırladığınız içten dökün. İkinci sıraya kabakları yine aynı şekilde yerleştirin. Kıymanın kalanını serpiştirin ve peynirin yarısını kıymanın üzerine dökün. Üçüncü kata kabağı dizin üzerine sadece kaşar peynirinin geri kalanını serpiştirin. 175 derece fırında 20 dakika hiç su koymadan pişirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 Soğan
1/2 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
4 Çorba Kaşığı Limon Suyu
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Diş Sarmısak
4 Kabak
Maydanoz, Dereotu
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden altın. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Bir kasede soğan, kırmızı biber, tuz, karabiber, 2 çorba kaşığı limon suyu ve zeytinyağını karıştırın.
Bir fırın tepsisini yağlayın. Kabağı iyice yıkayıp ayıkladıktan sonra uzunlamasına dilimler halinde doğrayın. Kabak dilimlerini tepsiye yerleştirip soğanlı karışımı üzerinde paylaştırın. Fırına verip orta bölmede 15 dak. kadar pişirin.
Fırından aldığınız kabak dilimlerini bir servis tabağına yerleştirin. Üzerinde, kalan limon suyunu gezdirip kıyılmış maydanoz ve dereotu ile süsleyip servis yapın.
Kategori: Kebaplar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı şeker
4 yumurta
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 tane orta boy kabak (yeşil)
1 tatlı kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI
Kabaklar rendenin ince tarafıyla rendelenir. Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Tüm malzemeler karıştırılarak, yağlanmış kek kalıbına dökülür ve yaklaşık 35-40 dakika pişirilir.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »