MALZEMELER
1 Kahve Fincanı Pirinç
3 Su Bardağı Et Suyu
4 Dolmalık Biber
Tuz, Karabiber
2 Soğan
Kekik
8 Kahve Fincan Rendelenmiş Kaşar Peyniri
3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
500 gr Kıyma
200 gr Süt Kreması
4 Çorba Kaşığı Margarin
400 gr Soyulmuş Domates
HAZIRLANIŞI
Pirinci 1 su bardağı et suyu ile pişirin. Piştikten sonra ateşten alıp soğumasını bekleyin.
Biberleri yıkayıp ikiye bölün. Çekirdekerini ayıklayıp içlerine tuz ve karabiber serpin. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Yağı bir tavada kızdırıp soğanın yarısını kavurun. Kıyma, tuz, karabiber ve kekiği ekleyin. Kıymayı iyice kavurun. Peynirin yarısını süt kreması ile karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Kıymalı karışımı pirinçle karıştırıp biberlere doldurun. Fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin. Margarinin üçte ikisini küçük parçalara bölüp biberlerin üzerine sürün. 1 su bardağı et suyunu kaba ilave edip fırına sürün. Fırının orta bölmesinde 30 - 40 dakika kadar pişirin.
Bu arada domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Kalan soğan ve margarini büyük bir tavada kavurun. Domatesleri ve kalan et suyunu ekleyip 10 dakika kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Biberlerin pişme süresinin son 5 dakikasında, kalan peyniri üzerine serpip pişirin. Kıymalı biber kayıklarını domates sosu eşliğinde servis yapın.
Kategori: Mezeler - Ordövrler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 adet yufka
Yarım kilo kıyma
2 adet soğan
2 adet çarliston biber
1 bardak sıvı yağ
2 adet domates
1 yumurtanın sarısı
HAZIRLANIŞI
Ufak ufak doğranan iki adet soğan ve çarliston biberler çok az bir margarinle hafifçe çevrilir. Üzerine kıyma ilave edilir. Kıymanın rengi hafifçe değişene kadar 5 dakika kadar çevirme işlemine devam edilir. Kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesler içe ilave edilir. Arzuya göre çok az tuz ve karabiber ilave edilir. Yağlanmış tepsiye 1 yufka bütün olarak yayılır. İkinci yufka ufak parçalar halinde didiklenir. Üzerine 2 kaşık yağ gezdirilir. Malzemenin bir kısmı serpiştirilerek didiklenen yufkanın üzerine dökülür. Aynı işlem üçüncü yufka ile de tekrarlanır ve malzemenin tamamı bu şekilde tüketilir. Tepsinin en altına bütün olarak yaydığımız yufkanın dışarı taşan kenarları böreğin üzerine kapatılır ve bir yumurtanın sarısı çırpılarak böreğin üzerine sürülür. 170 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakika kadar pişirilir.
Not: Pişen böreğin fırından hemen çıkarılıp ve dışarıda ılınmaya bırakılması tavsiye olunur.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
5 yaprak yufka
Yarım paket margarin veya tereyağı
300 gr orta yağlı kıyma
2 yemek kaşığı çam fıstığı
1 adet orta boy soğan
Yeteri kadar tuz, karabiber, tatlı toz biber
Üzeri için:
2 yemek kaşığı katı yoğurt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Yarım margarinin yarısını kıyma, sogan, çam fıstığı ile kavurun. Yarım paket margarinin yarısını da eritip yoğurt ile karıştırın. Yufkanın ortasına sürün. Her bir yufkayı ortadan ikiye kesin. Tam ortasına kıyma harcını doldurun.
Yağlı yoğurttan fırça ile sürün. Oklavayı geniş kısımdan sararak dolayın. Elinizle büzerek çıkarın. Fırın kabına döndürerek döşeyin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Sıvı yağı gezdirip fırına verin.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı erimiş margarin
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Harcı için: 250 gr dana kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı ceviz
Yeteri kadar tuz, karabiber
Üzeri için çörek otu
HAZIRLANIŞI
Yumurta sarısının birini ayırın. Yoğurma kabına yumurtaları, yoğurdu, margarini ve tuzu koyup karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip hamuru yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini yaş bezle örtüp l5-20 dakika dinlendirin.
Harcı için margarini eritip ince doğranmış soğanı kavurun. Kıymayı ekleyin. Kavrulunca ateşten alın. İri dövülmüş ceviz, tuz, karabiber ekleyin. Soğumaya bırakın. Hamuru merdane ile yarım cm kalınlığında açın.
Çiçek kalıplarla hamur kesin. Arasına yeterince harç koyup üst üste yapıştırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 170 derecedeki ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
250 gr. kıyma
12 adet orta boy domates
8 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
6 yemek kaşığı sıvıyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinci ılık tuzlu suda bekletin. Domateslerin saplarını kapak gibi keserek çıkarın. Her birinin çekirdek kısmını çay kaşığı ile oyup boşaltın. Dolmanın içinden çıkan çekirdekli, sulu kısımları tencereye koyun.
Soğanları sıvıyağda pembeleştirin. Kıymayı, pirinci, salçayı, karabiberi ve tuzu soğana karıştırın. Dolma içini hazırlayın. Hazırladığınız bu içi domateslere kaşıkla doldurup, bir tencereye alın. Yarısına gelecek kadar su koyun. Şekeri tuz gibi serpin. 5 dakika kaynatıp fırın kabına alın. Üstü kızarıp pirinç pişene kadar 30 dakika geçecektir. Tencereyi ateşten alıp servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »