Kıvırcıklı Kuzu Kapama (4 Kişilik)


MALZEMELER
1 Adet Patates
1 Adet Kıvırcık Marulun Göbekli Kısmı
350 gr. Kuşbaşı Et
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Orta Boy Havuç
½ Demet Dereotu
½ Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Kaşık Margarin
Tuz , Karabiber


HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak etleri basınçlı tencereye alalım.Üzerini 3 parmak aşacak su ilavesi ve tuz ile etleri haşlayalım.Sonra etleri ateşten alalım.
Ayrı bir tencerede soğanı sıvı yağ ve margarin ilavesi ile pembeleştirelim.Havucu ilave edip,sote edelim.3-5 dakika daha kavurup,haşlanan etleri suyu ile birlikte ekleyelim.Orta boy patatesi soyup,yarısından keselim ve tencereye aktaralım.Tuzunu,biberini kontrol edip,pişmeye bırakalım.
Ateşten almadan birkaç dakika önce,kalınca doğranmış kıvırcık marulu ilave edelim.Ateşten aldıktan sonra servis tabağının ortasına patatesi alalım.Kenarlarına etleri yayıp,dereotunu serperek,servis yapalım.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Kıvrım Böreği (6 Kişilik)


MALZEMELER
4 Kahve Fincanı Un
2 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Ilık Su
İç Malzemesi:
500 gr Ispanak Yaprağı
1 Küçük Soğan
1.5 Çorba Kaşığı Margarin
1 Kalın Dilim Beyaz Peynir, Tuz
Üzeri İçin
2 Çorba Kaşığı Erimiş Margarin
1 Kase Kaşar Peyniri Rendesi
Biraz Kırmızı Biber


HAZIRLANIŞI
Unun ortasını havuz gibi açıp yumurtaları kırın. 1 çorba kaşığı ılık su ilave edip yoğurarak sıkı bir hamur yapın. Üzerini bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Ispanakları tuzlu sıcak suya batırıp 1-2 dakika sonra çıkarın. İnce ince kıyın.
Margarini eritip rendelenmiş soğanı pembeleştirin. Ispanağı ekleyip biraz kavurun ve sonra soğumaya bırakın.
Hamuru ince bir yufka halinde açın. Ispanaklı içi kenarlardan 2 parmak boşluk bırakarak yayın. Peyniri ezip üzerine serpin. Yufkayı rulo yaparak sarın. Pişerken ıspanakların dışarıya çıkmaması için iki ucunu kapatın.
Ruloyu bir peçeteye sarıp üç yerinden bağlayın ve kaynamakta olan tuzlu suda 15 dak. haşlayıp çıkarın. Peçeteyi alın. Ruloyu birer parmak genişliğinde yuvarlak dilimler halinde kesip servis tabağına dizin.
Üzerine kaşar peyniri serpip kızdırılmış kırmızı biberli yağı gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Kıymalı Baita Sosu


MALZEMELER
1 Soğan
4 Diş Sarımsak
200 gr Kıyma
1 Havuç
3 Domates
2 Dal Taze Fesleğen
1 Çay Bardağı Rendelenmiş Parmesan Peyniri
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın, sarımsağı ezin. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilave edin, suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin.
Havucu temizleyip rendeleyin. Domatesin kabuklarını soyup klipler halinde doğrayın. Fesleğen yapraklarını yıkayıp ince ince kıyın.
Havuç ve domatesi kıymalı karışıma ekleyin. Fesleğen, tuz ve karabiber ilave edin. Ilınınca üzerine parmesan peyniri serperek servis yapın.
Dikkat. Bu sosu makarnanın veya pilavın yanında sunabilirsiniz. Pide ve ekmek üzerine sos olarak sürebilirsiniz.

Kategori: Soslar.

Yukarı Git »

Kıymalı beğendi


MALZEMELER
3 adet patlıcan
1 kırmızı soğan
200 gr kıyma
tuz
karabiber
100 gr eritme peynir
1/2 çay bardağı zeytinyağı


HAZIRLANIŞI
Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. Çatalla ezerek püre haline getirin. Soğanı küçük küçük doğrayın ve yağda pembeleştirin. Kıymayı ekleyip kavurun. tuz ve karabiber ilave edin. Rendelenmiş eritme peynirini ilave edip iyice karıştırdıktan sonra ateşten alın. Hazırladığınız patlıcan püresini peynirli kıymaya ilave edip karıştırın. Domates dilimleri ve marul yaprakları ile süsleyip sıcak servis yapın.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Kıymalı Beğendi (4 Kişilik)


MALZEMELER
3 Patlıcan
200 gr Kıyma
1 Kırmızı Soğan
Tuz, Karabiber
100 gr Eritme Peyniri
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı


HAZIRLANIŞI
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Çatalla ezerek püre haline getirin.
Soğanı küçük küçük doğrayıp yağda pembeleştirin. Kıymayı ilave edip kavurun. Tuz ve karabiber ilave edin. Rendelenmiş eritme peynirini ilave edip iyice karıştırdıktan sonra ateşten alın.
Hazırladığınız patlıcan püresini peynirli kıymaya ilave edip karıştırın. Domates dilimleri ve marul yaprakları ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [78/129] Önceki 76 77 78 79 80 Sonraki