MALZEMELER
2 su bardağı ince bulgur
1 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
2 tatlı kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı biber salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı pulbiber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
Salata yaprakları
HAZIRLANIŞI
Bulguru ayıklayıp, 3 kere yıkayın. Bulguru bir tencereye koyun. Üzerine bulgurun hizasından biraz az olacak şekilde sıcak su koyun. Tencerenin kapağını kapatıp, bulgurun suyu çekmesi için bekletin.
Bulgur soğuduktan sonra ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, nane, domates, biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber, pulbiber, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
Kısırı salata yaprakları içinde servis yapın.
Kategori: Mezeler - Ordövrler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
½ su bardağı bal
1 su bardağı sıcak su
½ su bardağı süt
½ su bardağı erimiş sıcak tereyağı
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı kuru maya
5 su bardağı un
3 yemek kaşığı sarı üzüm
3 yemek kaşığı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede bal, sıcak su, süt ve tereyağını, bal eriyinceye dek karıştırın. Daha sonra ılınan ballı karışıma yumurta, maya ve unu katarak yoğurun. Bu kek hamurundan 30 adet beze hazırlayın. Öte yandan ceviz, üzüm ve tarçını ayrı bir kapta karıştırın. Daha sonra ortası delik bir kek kalıbını yağlayın. 15 adet bezeyi bir sıra halinde kek kalıbına dizin. Cevizli, tarçınlı karışımı bu bezelerin üzerine bolca serpin. Kalan 15 adet bezeyi de bir sıra halinde dizerek aynı işlemi uygulayın. Son olarak 2 yemek kaşığı eritilmiş sıcak tereyağı ve 2 yemek kaşığı balı karıştırarak kekin üzerine hepsini gezdirin. Keki fırına koymadan 30 dakika bekletin. Beklettiğiniz keki 175 dereceye ayarlı fırında, 40 dakika pişirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
250 gr. kavurma
3 diş sarmısak
3 su bardağı köftelik bulgur
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Bulguru 1 bardak suyla ıslatın. 10 dakika bekletip, yoğurun. Yumurta, un ve tuz ilave edin. Arada elinizi suya bastırarak yumuşak bir bulgur hamuru tutun.
Hamurdan minik köfteler yapıp, bekletin. 1 yemek kaşığı tereyağını eritin ve içine biber salçası, sarmısak, karabiber ve tuz koyun. 4 bardak su ilave edin, kaynayınca köfteleri ilave edin. 20 dakika pişirin.
Soğanları yarım ay şeklinde kalın doğrayın. Tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Üzerine kavurmayı koyup, karıştırın. Pişen köftelerle karıştırdıktan sonra servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
500 gr kivi
500 gr süt
500 gr sade bisküvi
4 çorba kaşığı pudra şekeri
Sos için :2 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 kibrit kutusu kadar margarin
1 çorba kaşığı kakao
2-3 adet çikolataiı bisküvi
1 su bardağı sıcak su
HAZIRLANIŞI
Bir kaba bisküvileri koyup elle ufalayın. Sütü ısıtın. şeker de ekleyerek bisküvilerin üzerine dökün. İyice ezin. Kivileri dilimleyip ezin. Sütlü bisküvinin içine katıp karıştırın.
Arzu ettiğiniz bir kaba folyo yayın. Hazırladığınız karışımı bu kaba dökerek dolapta donmasını bekleyin.
Sosun hazırlanışı: Yumurta, şeker, sıcak su, kakao ve margarini bir kaba koyup karıştırın. Çikolatalı bisküvileri elle parçalayıp içine katarak ezin. Buzdolabında bekletin. Servis yapacağınız zaman sosu üzerine dökerek sunun.
Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 adet kivi
3 bardak hazır salep
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı soyulmuş şam fıstığı
Hamuru için:
30 adet bisküvi
4 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı tarçın
Kreması için:
İrmik
3 bardak salep
HAZIRLANIŞI
Bisküvileri, un halini alana kadar mikserden geçirin, margarini eritip içine 3 yemek kaşığı su ve tarçın koyun. Elinizle iyice karıştırıp bir hamur tutun. Hamuru kenarlarından yükselterek tart kalıbına yayın. Buzdolabında 2 saat bekletin.
Kreması için; 3 yemek kaşığı suyu irmiğe ilave edin, salebi de ekledikten sonra karıştırarak pişirin. Ocağın altını kapatın. Mikserin içine salepli karışımı ve margarini koyup 5 dakika çırpın. Soğuduktan sonra dolapta bekleyen tartın üstüne dökün. Kivileri soyup ince ince dilimleyin. Tartın üzerine dizip şam fıstıklarıyla süsleyin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »