Kirmizi biber tursusu


MALZEMELER
1 kg salçalık kırmızı biber
1 su bardağı üzüm sirkesi
10 diş sarmısak
kaya tuzu
2 çorba kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
Yıkayıp kuruladığınız kırmızı biberleri önceden ısıttığınız fırında közleyin.
Soğuduktan sonra kabuklarını soyup, bütün halinde kavanazo yerleştirin. Sarmısakları,tuzu ve sirkeyi iyice karştırıp biberlerin üzerine dökün. Zeytinyağını ilave edip kavanozun kapağını sıkıca kapatın.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »

Kırmızı Biber Turşusu (6 Kişilik


MALZEMELER
2 Kg Kırmızı Biber
2 Baş Sarmısak
2 Demet Maydanoz
1 Su Bardağı Sirke
1 Çay Bardağı Limon Suyu
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Yeterince Turşu Tuzu


HAZIRLANIŞI
Kırmızı biberleri bol suda yıkayarak kurulayalım. Fırın tepsisine dizelim. Fırında kabukları soyulup, yumuşayana dek fırında tutalım. Biberleri boyuna iki eşit parçaya bölüp, çekirdek yataklarını çıkaralım. Biberleri iri iri keselim. Sarmısakların kabuklarını soyalım. Ve küçük küçük doğrayalım. Maydanozları ince ince keselim.
Hepsini harmanlayarak kavanoza dolduralım. Ayrı bir tabağa sirkeyi, limon suyunu ve turşu tuzunu karıştıralım. Tuz eriyene kadar bir kaşık yardımıyle karıştıralım.Sıvı yağı da ilave ederek kavanozun içine dökelim. Kavanozun ağzını kapatalım.
Not: Turşuyu kışa kadar saklayacaksanız, buzdolabında muhafaza edin.

Kategori: Yarışma Tarifleri.

Yukarı Git »

Kırmızı Havyarlı Penne Makarna (4 kişilik)


MALZEMELER
1 paket Penne makarna
2 diş sarımsak
100 gram kırmızı tuna havyan
3-5 dal maydanoz
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
istediğiniz baharatlardan birer tutam


HAZIRLANIŞI
Penne makarnayı dişe biraz sert gelecek şekilde haşlayın. Ateşten indirip hemen süzün.
Diğer taraftan bir kaba zeytinyağını koyun. Üzerine çok ince doğranmış iki diş sarımsağı atın, tuzunu ekleyin ve 1 dakika kadar çok kısık ateşte pişirin. Sarımsakların beyazlığını kaybetmemesine dikkat edin. Sonra penne makarnayı tencereye boşaltın. Üzerine havyarı dökün ve iyice karıştırın. Çok kısık ateşte 1-2 dakika kadar beklettikten sonra indirin.
Servis tabağına alın. Üzerini maydanoz ve istediğiniz baharatlarla süsleyerek, servis yapın.
Not : Çeşitli markaların penne cinsi makarnalarım marketlerde bulabilirsiniz.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Kırmızı Mercimek Çorbası


MALZEMELER
2 kahve fincanı kırmızı mercimek
1 litre et suyu (veya su)
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 adet havuç
1 baş soğan

HAZIRLANIŞI
Bir tencerede soğanı ve yağı orta ateşte kavurun. Soğan pembeleştiğinde bir çorba kaşığı un ilave edin, biraz beraberce karıştırın. Ayıklayıp, yıkadığınız mercimeği ve küçük küçük doğradığınız havucu ilave edin. Mercimek ve havuç yumuşayıp, ezilinceye dek pişirin. Piştiğinde süzgeçten geçirin ve yeniden tencereye koyup kaynatın. Servis yapmadan 15 dakika önce terbiyesini ilave edin.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Kırmızı mercimekli ıspanak


MALZEMELER
6 kişilik
1 kg ıspanak
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı su
1 adet soğan
3 adet çarliston biber
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı salsa sos
1 adet limon
2 adet havuç
2 diş sarımsak


HAZIRLANIŞI
Mercimeği 4 saat öncesinden tuzlu suda bekletin. Ispanakları yıkayın. Süzdükten sonra da iki parmak kalınlıklı olarak doğrayın. Tavada yağı eritip ince kıyılmış soğanı pembeleştirin. Biber ve havucu da küçük küçük doğrayın ve soğana ekleyin, kavurun. Salçayı ekleyin ve karıştırın.
Mercimeği süzdükten sonra tencereye ekleyin. Bir su bardağı su ekledikten ve 5 dakika kavurduktan sonra ıspanağı ekleyin. Bir kapta ezdiğiniz sarımsak ve limon suyunu karıştırın, yemeğin üzerinde gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [73/129] Önceki 71 72 73 74 75 Sonraki