Kır Royal (1 Kişilik)


MALZEMELER
1 Çorba Kaşığı Creme de Cassis
1/2 Bardak Şampanya


HAZIRLANIŞI
? Tüm malzemeyi karıştırın. İçine kokteyl kirazı atarak flüt şampanya bardağında servis yapın

Kategori: İçki - İçecekler.

Yukarı Git »

Kiraz Şekerlemeli Bisküvi


MALZEMELER
250 gr. Pirinç
3/4 Su Bardağı Süt
3 Çorba Kaşığı Şeker
1 Adet Limon
1 Adet Yumurta
Sıvı Yağ
5 Çorba Kaşığı Un
8 Adet Kiraz Şekerlemesi
1 Paket Vanilya
Pudra Şekeri
Bir Tutam Tuz


HAZIRLANIŞI
Süte 3 çorba kaşığı şeker ilave ederek kaynatın. Vanilya ve bir tutam tuz ilave edin. Pirinci süte ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık 20 dakika kadar pirinçler sütü çekinceye kadar pişirin.
Ocaktan indirip bir limon kabuğu rendesini karıştırın. Yumurta ve 2 çorba kaşığı unu ilave edin. Karıştırıp pirinç soğuyuncaya kadar bekleyin. Pirinçten ceviz büyuklüğünde parçalar koparıp avucunuzla yassılatın. Ortasına baş parmağınızla bir çukur açarak hafifçe unlayın.
Kızgın yağda pişirin. Süzgeçle çıkarıp kağıt havlu üzerinde yağı süzülene dek bekletin. Üzerine pudra sekeri serpip, ortasındaki oyuklara yarımşar kiraz şekerlemesi yerleştirin. Sıcakken servis yapın

Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.

Yukarı Git »

Kirazlı Kurabiye


MALZEMELER
2 Su Bardağı Kiraz Şekerlemesi
1 Paket Vanilya
3 Su Bardağı Un
250 gr.Margarin
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
1 Çorba Kaşığı Kabartma Tozu
Üzerine: Pudra Şekeri


HAZIRLANIŞI
1 saat önceden kiraz şekerlemesinin üzerine 1 paket toz vanilyayı döküp,karıştırın.Unu eleyip ortasını havuz gibi açın.Margarini,yoğurdu,pudra şekerini,vanilyayı ve kabartma tozunu unun ortasına koyun ve yoğurun.Hazırladığınız hamurun üzerini bir bezle örtüp,20 dk.buzdolabında bekletin.
Dolaptan çıkardığınız hamuru 1-2 kez yoğurup,3 eşit parçaya bölün.Düz ve kuru bir zemini hafifçe unlayın.Hamurları merdane yardımıyla 2-3 mm kalınlığında açın.Bir çay bardağı yardımıyla hamurdan yuvarlaklar kesin.Yuvarlakların yarısının üzerine kiraz şekerlemelerinden 2 adet koyun.Diğer yuvarlakları kirazların üzerine kapatın.Kenarlarının açılmaması için bastırın.
180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin.Fırından çıkardığınız kurabiyeleri sıcakken servis tabağına alın.Üzerine pudra şekeri eleyip,servis yapın.

Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.

Yukarı Git »

Kirde (4 Kişilik)


MALZEMELER
1 Kg Kuzu Eti
1 Kg Yufka
1.5 Çorba Kaşığı Tereyağı
5 Adet Biber
3 Adet Domates
Tuz , Karabiber , Kekik


HAZIRLANIŞI
Yufkaları dörde bölün. Sıcak fırında kurutun. Kuzu etini, üstünü örtecek kadar su koyup, haşlayın. Et suyunu çekince ince ince doğranmış biberleri ekleyin. Et tamamen piştikten sonra da kuşbaşı doğranmış domatesleri, tuz, karabiber ve kekiği ilave edin. Eti kemiklerinden sıyırıp, ince ince didin.
Fırında kuruttuğunuz yufkaları eti haşladığınız su ile ıslatın. Bir tepsiyi yağlayın. İçine ilk önce et suyu ile ıslatılmış bir tabaka yufka koyun. Yufkanın üzerine ince bir tabaka yağ sürün.Etin bir kısmını yufkanın üzerine yayın. Üzerine ikinci bir tabaka yufkayı serip, yağlayın. Üzerine bir sıra daha et yayın. Öbür tabakaları da aynı şekilde hazırlayıp, bütün malzemeyi kullanın. En üste de yufka serin.
Yufkanın üzerini yağlayıp, tepsinin üzerine bir tabak oturtun. Tepsiyi ateşe koyun. Arada bir kirdenin altını kontrol edin. Kızarınca, kapağın yardımıyle tepsiyi altüst edin. Gerekirse yanlardan tepsiye yağ ilave edin. Kirdeyi ateşten indirmeden önce üzerine çekeceği kadar et suyu dökün. Bir müddet daha tepsiyi ağzı kapalı olarak bekletin. Dinlenme süresi bittiğinde ateşten alıp, sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Kiremitte Alabalık


MALZEMELER
kişi sayısı kadar temizlenmiş bütün Alabalık
1 fincan zeytinyağ
1 tatlı kaşığı nane
kırmızı toz biber
3 diş sarımsak
1 tutam tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
Sarımsak dövülür. Zeytinyağına dövülen sarımsak, nane, toz biber, karabiber ve tuz katılıp iyice karıştırılır. bir fırça ile balığın üzerine ve içine iyice sürülür. Karışımın dibinde kalan sarımsak balığın karnına koyulur ve yağlanmmış kiremit veya tepsi içinde orta hararetli fırına koyulur. Yaklaşık 15 dakika sonra balığınız hazır.

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [70/129] Önceki 68 69 70 71 72 Sonraki