Ketçaplı tavuk ızgara


MALZEMELER
4-6 kişilik
6 adet tavuk göğsü
2 yemek kaşığı ince kıyılmış soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı ketçap
1/2 su bardağı bira
3 yemek kaşığı sirke
1/4 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı acılı sos
1 çay kaşığı hardal

HAZIRLANIŞI
Soğanları pembeleşene kadar yağda pişirin. Tavuklar dışında bütün malzemeyi ilave edip 15 dakika daha pişirin. Tavuk göğüslerini sos sürerek ızgara yapın. Servis yaparken sosun geri kalanını da yanına koyun.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »

Kete


MALZEMELER
1 kilo un
1 paket katı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 bardak süt

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Kete


MALZEMELER
1 tatlı kaşığı maya
1 su bardağı süt
1 adet kesmeşeker
Alabildiği kadar un

Hamura sürmek için:
2 yemek kaşığı tereyağı

İçi için:
2 yemek kaşığı tereyağı
8 yemek kaşığı un

HAZIRLANIŞI
Tavada tereyağını eritin unu ekleyip, kaşıkla devamlı karıştırarak un sararıncaya kadar kavurun. Soğuması için kenarda bekletin.
Ilık sütün içine yaş maya ve şeker koyup, eriyene kadar karıştırıp, yoğurma kabına dökün. Yavaş yavaş un ilave edin. Yumuşak bir hamur tutun. Üstünü ıslak bezle örtüp, 30 dakika hamurun kabarması için bekletin.
Kabaran hamurdan 10 adet eşit beze yapıp, tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Bezelere tereyağı sürüp, içlerine birer kaşık kavrulmuş undan koyun. Yufkaları incecik sıkıştırarak rulo yapın. Ruloyu kendi etrafında döndürerek ucunu ortasına sıkıştırın. Üstünden hafifçe hamuru bastırın. Yağlanmış tepsiye dizip 20 dakika bekletin. Üstüne yumurta sarısı sürüp, 175 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kete


MALZEMELER
1 Su Bardağı Sıvıyağ
2 Çay Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Sirke
Alabildiğince Un
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
Kavurmak İçin 3 Çorba Kaşığı Un
Üzerine 1 Adet Yumurtanın Sarısı
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
Susam


HAZIRLANIŞI
Geniş bir kaba sıvı yağı su ve yoğurdu alıp karıştıralım. Sirkeyi ilave edelim. Aldığı kadar unu ve tuzu ekleyerek yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamuru 20 dk dinlendirelim.
Bu arada küçük bir tavada bir çorba kaşığı yağı eritelim. 3 çorba kaşığı unu ilave edelim. Un kumlu bir görünüm alıp pembeleşene dek kavuralım. Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler alıp yuvarlayalım. Unlanmış bir zeminde mantı hamuru kalınlığında açalım.
Yufkaların üzerine erimiş tereyağı gezdirelim. Yufkanın karşılıklı kenarlarını üstüste gelecek şekilde bohça gibi kapatalım. Kare şeklini alan yufkanın ortasına bir çorba kaşığı kavrulmuş un koyalım. Karşılıklı köşeleri zarf kapatır gibi kapatalım veya üçgen kapatıp kenarları birleştirelim.
Ters çevirip yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerine yumurtanın sarısını sürelim. Susam serpelim. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pişirelim.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Keten Tohumlu Ekmek


MALZEMELER
1 yemek kaşığı keten tohumu
2 yemek kaşığı haşhaş
5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 paket yaşmaya
1 çay bardağı süt

HAZIRLANIŞI
Bir hamur kabında mayayı ılıttığınız sütle beraber ezin. Üzerine sıvıyağı, tuzu ve keten tohumunun yarısını ekleyin. Elinizle yoğurmaya başlayın. Bu arada yavaş yavaş un ekleyin. Hamur hazır olunca üzerini temiz bir bezle örtün. 30 dakika mayalanmaya bırakın. Kabaran hamuru yağlanmış fırın tepsisine alın. Elinizle uzun yassı ekmek gibi biçimlendirin. Üzerini bıçakla buğday başağı gibi çizin. Fırçayla üzerine 1 yemek kaşığı sıvıyağ sürün, kalan haşhaşı serperek 175 derecede ısıttığınız fırında 25 dakika pişirin. Dilimleyip, sıcak sıcak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [68/129] Önceki 66 67 68 69 70 Sonraki