Kestaneli Piliç


MALZEMELER
1 piliç
1 baş soğan
1 limonun suyu
1 demet maydanoz
1 tutam kekik
1 çorba kaşığı margarin
10-15 adet kestane
Yeteri kadar tuz

HAZIRLANIŞI
Pilici tütsüleyip yıkadıktan sonra iyice kurulayın.
Bir tepsi içinde limon suyu ve tuzla içini dışını iyice ovun. İçine bir demet maydanoz koyun, kekik serpiştirin.
Pilici, çelik ya da kalın dipli bir bakır tencere içinde ateşe koyun. Çok kısılmış, mum alevi gibi ateşte,
margarini ilave edip kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Piliç suyunu bolca salıp tekrar çekecektir.
Böylece hem yumuşak, hem fırında kızarmış gibi olacaktır.
Diğer tarafta haşlayıp kabuklarını soyduğunuz kestaneleri pilice katın, 10 dakika beraberce pişirip, sıcak sıcak servis edin.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »

Kestaneli Tart


MALZEMELER
1 adet yumurta
1 su bardağı un
1/2 su bardağı tozşeker
200 gr kestaneli krema
5 çorbakaşığı tereyağ (veya margarin)
1 su bardağı hindistancevizi rendesi
tarçın

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Una 5 çorbakaşığı tozşekeri katıp, karıştırıp bir masanın üstüne yayın. Bu karışımın ortasına bir
yumurta sarısı ile eritilmiş margarin veya tereyağını yerleştirin. Tümünü karıştırıp hamur haline getirin ve altmışdakika kadar buzdolabında bekletin. Daha sonra buzdolabından çıkarıp, bir tahtanın üzerine açın. Tart kalıplarını yağlayıp içlerini bu hamurla doldurun ve 180 derecede 15-20 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın.
Bu esnada bir kabın içinde tarçın ile kestaneli kremayı karıştırın. Elde ettiğiniz karışıma çırpılmış yumurta akını ve artan toz şekerle hindistan cevizini ekleyin. Bunu soğumaya bıraktığınız çöreklerin içine dökün ve 180 derecelik fırında bir kaç dakika bekletin.
Çöreklerin üst kısmı altın sarısı bir renk alıncaya dek çörekleri fırında bekletin daha sonra çıkarın ve üzerlerine tarçın serpip soğumaya bırakın.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

KEstaneli Tatlı


MALZEMELER
1/2 kg. kestane
1 paket vanilya
4 su bardağı süt
3 yumurta
50 gr. bitter çikolata
1 su bardağı şeker
3-4 yemek kaşığı margarin

HAZIRLANIŞI
Kestaneleri çizip orta ateşte 5 dk. kadar haşlayın. Kabuklarını soyup (zarlarına dikkat ederek) süt ve vanilyayla birlikte yarım saat kadar haşlayın. Ayrı bir kapta şeker,yağ ve çikolatayı benmari usulü eritin. Haşlanan kestanelerle sütü rondoda püre haline getirin ve çikolatalı karışıma ekleyin. 3 yumurtanın sarılarını ve aklarını ayrı ayrı kaplarda iyice çırpıp tüm karışıma katıp fırın kabına boşaltın. orta ısıda pişirip dilimleyerek servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Kestirme


MALZEMELER
:1 adet tavuk göğsü
5 bardak su
5 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 limon
tuz
karabiber

Sos için:

2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsü 5 bardak su ile biraz tuz ilave edilerek haşlanır. (Bu çorba,tavuk etinin çorbalık olarak satılan bölümünden de yapılabilir) Haşlanan tavuk göğsü alınarak uzun uzun olacak şekilde tiftelenir. Hazırlanan et kaynamakta olan suya tekrar ilave edilir.Bir kase içerisinde 5 kaşık un 1 yumurta ve 1 limon biraz karabiber eklenerek iyice çırpılır.Tencerenin içerisinden alınan bir miktar su ile karışım yavaş yavaş yumurtanın birden pişmesini önleyecek şekilde kaynamakta olan suya ilave edilir.Karıştırmaya devam edilerek çorbanın koyu bir kıvama gelmesi sağlanır.
5 dakika kaynatılarak kapatılır.Sos için tereyağ eritilerek kırmızı biber ilave edilip servis tabağına alınan çorbanın üzerine gezdirilir.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Ketçapli aci biber sosu


MALZEMELER
6 Çorba kaşığı ketçap
2 Adet orta boy soğan
2 Çorba kaşığı sirke
5 Damla acı sos
4 Çorba kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
Soğanları ince ince kıyın yada rendeleyin
Derin bir kabın içerisine iki çorba kaşığı zeytinyağı koyup, malzemeleri ekleyin
Tencerenin ağzı açık olarak 5-6 dakika pişirin
Kalan 2 çorba kaşığı yağı üzerine ekleyin

Kategori: Soslar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [67/129] Önceki 65 66 67 68 69 Sonraki