Kestaneli Lahana Dolması


MALZEMELER
1 adet orta boy lahana
1 bardak kestane içi
6 adet kuru soğan
1 bardak zeytinyağı
1 bardak pirinç
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın
1 adet limonun suyu
3 adet kesme şeker
1,5 bardak su
Tuz

HAZIRLANIŞI
Kestaneleri haşlayıp, ayıklayın.
Lahana yapraklarını kaynayan tuzlu suya atıp, çıkartarak yumuşamasını sağlayın. Yaprakları uzun şeritler halinde kesin. Elinizin içi kadar parçalar yapın. Kenarda bekletin.
Soğanları zardan ufak doğrayıp, zeytinyağında pembeleştirin. Pirinçleri içine atın. 10-15 dakika karıştırarak, kavurun. Ocağın altını kısın. İçine haşlanmış kestaneleri, ayıklanmış üzümleri, tarçını, limon suyunu, şekerleri ve tuzu ekleyin. Yarım bardak su atıp, kısık ateşte demlendirin.
Yaprakları tezgahın üzerine tek tek açın. Bir kaşık dolusu harcı içine koyun. Lahana yapraklarının kenarlarını içe doğru katlayarak, rulo haline getirin. Tencereye önce lahana yapraklarını sonra da dolmaları dizin. Üzerini tekrar lahana yapraklarıyla kapatın. 1 bardak su ilave edin. Kısık ateşte 40 dakika pişirip, altını kapatın.
Soğuduktan sonra yaprakları atın. Dolmaları servis tabağına dizin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kestaneli Pasta


MALZEMELER
1 kg kestane
6 adet yumurta
1 paket krem şanti
125 gr sana
150 gr bitter çikolata

HAZIRLANIŞI
Kestaneyi haşlayıp, ayıklayın. Daha sonra
robottan geçirin. 6 yumurtanın sarılarını ve şekeri kestanelere ilave edip mixerden geçirin. Yumurta aklarını kar haline getirdikten sonra, bu karışıma ilave edin. Yandan açılan kelepçeli kalıba koyup fırında 150 derecede yarım saat
pişirin. Çikolatayı ve margarini benmari usulü eritin. Soğuyan kestaneyi ikiye kesin. Arasına çikolata sosunu sürün. En üstüne de krem şantiyi sürün.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Kestaneli Pilav


MALZEMELER
1/2 hindi göğsü
1/2 hindi budu
1 kg kestane
3 adet havuç
1 çay bardağı kuru üzüm
4 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı yenibahar
2 su bardağı Amerikan pirinci
4 yemek kaşığı tereyağı
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
2 bardak Amerikan pirincini kaynar tuzlu suda en az yarım saat bekletin. Hindileri tütsüleyip temizleyin. Yıkadıktan sonra tercihen düdüklü tencerede haşlayın. Haşlandıktan sonra etleri kemiklerinden ayırın. Havuçları kazıyıp, kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Kestanelerin üzerlerini çizin. Biraz suda beklettikten sonra fırında kebap yapın. Kabuklarını temizleyip bir kenara ayırın. Tavada bir yemek kaşığı tereyağını kızdırıp fıstık ve havuçları kavurun. Pilav tenceresinin dibine etleri yayın. Üzerine yıkanmış üzümleri, havuç, fıstık ve kestaneleri yerleştirin. Tuz, karabiber ve yenibahar ekleyin. Diğer yanda pirinci yıkayıp süzün. Bir tencerede üç yemek kaşığı tereyağını eritip pirinci kısık ateşte biraz kavurun. Kavrulmuş pirinci etlerin üzerine yayın. Pilavı hiç karıştırmadan kaynar hindi suyunu ilave ederek pilavi pişirin. Biraz dinlendikten sonra servis yapın.
Not: Bu pilavın özelliği karıstırılmadan pişirilmesidir. Eğer ölçü kullanmak isterseniz,
2 su bardağı pirince 3.5 su bardağı et suyu kullanabilirsiniz.

Kategori: Yarışma Tarifleri.

Yukarı Git »

Kestaneli Pilav


MALZEMELER
250 gr kestane
4 su bardağı su
tavuk veya etsuyu
2 su bardağı pirinç
iki çorba kaşığı tereyağ
tuz

HAZIRLANIŞI
Kestaneleri dağılmayacak kadar haşlayın. iç ve dış kabuklarını soyup fındık iriliğinde doğrayın. İki su bardağı bardak pirinç, dört su bardağı su ve tuzla bir pilav hazırlayın. Pilav suyunu çekince doğranmış kestaneleri katıp, beraberce demlendirin. Biraz kanştırıp, servis yapın.

Kategori: Pilavlar.

Yukarı Git »

Kestaneli Pilav (6 Kişilik)


MALZEMELER
2 Su Bardağı Pirinç
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
250 gr Kestane, Tuz


HAZIRLANIŞI
Kestaneleri ıslatıp kenarlarına birer çentik atın. 150 derece ısıdaki fırında 40 dakika kadar pişirin. Böylece hem pişecek hem de kabukları kolayca soyulacaktır.
Kabuklarını soyduğunuz kestaneleri yağda soteleyin. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. 3 su bardağı et suyu ve tuzu ilave ederek pişirin.
Not: Dilerseniz pilava safran da ekleyebilirsiniz.
Tane tane pilav için Pilav piştikten sonra üzerine kağıt havlu veya gazete parçası örtüp tencerenin kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın.

Kategori: Pilavlar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [66/129] Önceki 64 65 66 67 68 Sonraki