MALZEMELER
1.5 kg süt
250 gr krem şanti
2 paket vanilyalı muhallebi
150 gr fındık rendesi
150 gr hindistan cevizi rendesi
100 gr şam fıstık rendesi
HAZIRLANIŞI
Süte, hazır paket muhallebileri katıp kanştırarak pişirin. İçine biraz hindistan cevizi, biraz fındık rendesi ilave edip ılınıncaya kadar bekletin. Krem şantiyi katıp soğutun. Fındık, hindistan cevizi ve fıstık rendesi ile süsleyip, servis yapın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet yumurta
2 çay bardağı un
2 adet iri soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2,5 bardak ayran
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
5 su bardağı su
köfte malzemeleri :
250 gr kıyma
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
6 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Kıymayı baharatla karıştırın ve fındık büyüklüğünde köfteler yapın. Bir kenarda bekletin. Su ile yumurtayı iyice karıştırın, tuz ekleyin ve unu da ilave ederek sert bir hamur yapın. Hamuru oklava ile açıp, unlayın, ikiye katlayın. İki parmak genişliğinde şeritler kesin ve daha sonra bu şeritleri kibrit çöpü kalınlığında kesin. Bir tavada soğan ile yağı kavurun. Üzerine 6 su bardağı suyu ilave edin, tuzu ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra köfteleri ve kesilmiş hamuru karıştırıp 15 dakika kadar pişirin. Hazırlanan çorbaya ayranı karıştırıp, üzerine kuru nane serpin.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1/2 kg kestane
4 adet yumurta
150 gr çikolata
50 gr şeker
krem şanti
süt
HAZIRLANIŞI
Kestaneleri yarın, kabukları soyuluncaya dek sıcak suda haşlayın. Bir tencerede, süt ve soyulmuş kestaneleri iyice pişinceye dek kaynatın ve blendırdan geçirin. Hazırladığınız kestane püresini hafif ateşte ısıtın ve içine küçük parçalar halinde çikolata ilave ederek iyice karıştırın. Daha sonra teker teker yumurta sarılarını ilave edin. Kar haline getirilen yumurta aklan ve krem şantiyi kestane püresine katın. Bir tabağına döküp, buzdolabında soğumaya bırakın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 Su Bardağı Pirinç
3 Yemek Kaşığı Tereyağı
3.5 Bardak Su veya Et Suyu
1 Orta Boy Soğan
4-5 Kuru Kayısı
1 Kahve Fincanı Ayıklanmış Badem
300 gr. Kestane
1 Çay Kaşığt Tarçın
1/2 Çay Kaşığı Yenibahar
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
Karabiber, Tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinçi sıcak tuzlu su ile ıslatıp yarım saat kadar bekletin.
Tencerede eriteceğiniz 2 yemek kaşığı tereyağında pirinç tanelerini berrak olana kadar kavurun. Et suyu, tuz ve şekeri katıp önce harlı, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Pilavınız kısık ateşte pişerken soğanı rendeleyin, kabukları soyulmuş bademlerle beraber 1 kaşık tereyağında pembeleştirin. kayısıları süzüp ufak ufak doğrayın ve tavaya ilave edin. 2-3 dakika daha kavurun.
Haşlanmış kestaneleri dörde bölün. Pilavınıza önce soğan, badem ve kayısıları ekleyin. Birlikte pilav suyunu çekene kadar pişirin. Baharatları ekleyerek karıştırın, en son kestaneleri katıp ateşi kapatın. Böylece kestanelerin ufalanmasına engel olabilirsiniz.
Tencerenizin üzerini temiz bir bez veya emizi bir kağıtla kapatıp demlenmesini sağlayın.
Bu arada baharatları ekleyin, geniş dairelerle pilavı karıştırın.
Kategori: Pilavlar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet hindi (5 kg)
3 bardak pirinç
2 adet kesme şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
5 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı kuş üzümü
3 yemek kaşığı fıstık içi
1 yemek kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı karabiber
1 adet patates
3 adet elma
1 kg. kestane
1 kg. brüksel lahanası
1 demet dereotu
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı ketçap
HAZIRLANIŞI
Hindiyi yıkayıp büyük bir tencereye koyun. Üstüne 10 bardak su, soğan, patates, elma ve tuz ilave edin. 35 dakika haşlayın. Hindiyi fırın tepsisine alın. Suyunu bekletin. Yoğurt ve ketçabı karıştırıp fırça ile hindinin her tarafına sürün. Üstüne hindinin haşlandığı sudan 4 bardak kadar gezdirip fırında 2 saat kızartın. Fırından çıkardıktan sonra içine pilavı doldurun. Kenarlarına kestaneleri dizin. Elmayı, kabuklarını soymadan iri halkalar halinde doğrayıp kenarlarına döşeyin. 1 saat pişirip servis yapın. Hindi daha güzel kızarsın diye 1 kaşık tereyağını eritip arada fırın kapağını açarak fırçayla hindinin üstüne sürebilirsiniz.
Pilavı için: Soğanları zar şeklinde doğrayıp tereyağında kavurun. Bu arada tuzunu, karabiberini de atmalısınız. Kahverengi olunca ılık suda bekletilmiş pirinçleri ilave edin. Pirinçlerle 10 dakika kavurun. Fıstık içini bir kaşık sıvıyağda pembeleştirin, kuş üzümlerini de ılık suda bekletin. Kuş üzümlerini, tarçını, yenibaharı, kestanenin yarısını pirince ekleyin, dereotunu doğrayın. Üzerine 3 bardak hindi suyunu ilave edip pişirin.
Kestanelerin üzerini bıçakla t şeklinde çizip 20 dakika soğuk suda bekletin ve tepsiye dizin. 20 dakika fırında pişirip kabuklarını soyun.
Kategori: Tavuk Yemekleri.
Yukarı Git »