MALZEMELER
1 adet gerdan
Yarım kilo aşurelik buğday
1 baş soğan
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet gerdan eti
2 su bardağı dövme (aşurelik buğday ? den)
2 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
Hamuru için.
2 su bardağı un
10 yemek kaşığı su
HAZIRLANIŞI
Öncelikle derin bir karıştırma kabının içinde un ve su karıştırılarak sıkıca katı bir hamur yoğrulur ve bir kenarda dinlenmeye bırakılır.
Öte yandan dövme bir gece önceden ıslatılır. Ertesi gün yıkanan ve süzdürülen dövme üzerine çıkacak kadar su ilavesiyle tuz katılmaksızın 35-40 dakika kadar bir tencerede haşlanır.
Güveç bir tencerenin içine yağ koyulur, ince kıyılmış soğanlar eklenir, eti de ilave edilerek hep birlikte kavrulmaya başlanır.
Salça, tuz ve kırmızı toz biber eklenerek ve de 4 su bardağı kaynar su ilavesiyle tüm karışım 20-25 dakika kadar pişirilir. Haşlanan dövme kendi suyuyla beraber güveçteki etlerin üzerine ilave edilir.
Güvecin kapağı kapatılarak üstü hamur ile sıvanır, sadece bir buhar deliği bırakılır. Kısık ateşte 2-3 saat kadar pişirilir.
Yemek pişince üstündeki sertleşmiş hamur kırılarak açılır, sıcak olarak servise sunulur.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg. kemikli kuzu eti
2 su bardağı nohut
3 su bardağı dövme
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Nohutu geceden ıslatın. Sabah 40 dakika haşlasanız yeter.
Dövmeyi ılık suda bekletin.
Etin üzerine 6 bardak su ve tuz ekleyip, 50 dakika kaynatın.
Dövmeyi yıkayıp, üzerini kapatacak kadar su ilave edin. 35 dakika kadar, yani dövme açılana kadar pişirin.
Tereyağını eritin. Dövmeyi süzüp içine atın ve karıştırarak kavurun. Nohutu, eti, tuzu ve 5 bardak et suyunu koyun. Kısık ateşte arada bir karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin.
Kızdırılmış tereyağını üstüne döküp servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Yarım kg. aşurelik buğday (bir gece önceden bol soğuk suyla ıslamaya bırakılacak)
1 adet tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Akşamdan aşurelik buğdayı, üzerine 2 parmak çıkacak kadar soğuk su ilavesiyle bir tencereye koyup, ıslatalım. Ertesi gün yıkadığımız buğdayın üzerine 1 litre yani 5-6 su bardağı su döküp, bir tencerede kaynatmaya bırakalım. Öte yandan bir tavada, iri doğranmış tavukla ince kıyılmış soğanı 7-8 dakika kadar kavurup, tenceredeki aşurelik buğdayın içine ekleyelim. Üzerine 5-6 bardak daha su ilave edip, kaynamaya bırakalım. Tavuk pişince tencereden alıp, bir tarafta bir kabın içinde çok ince ince didikleyelim. Sonra tuz ve karabiberi, yarım su bardağı zeytinyağını aşurelik buğdaya ekleyelim. İyice kaynayınca, malzemeler iyice yumuşayınca ocağın altını söndürüp, ılınmasını bekleyelim. Sonra keşkeki tencereden alıp, bir robottan geçirelim. Robot yoksa geniş bir kapta tahta kaşık yardımıyla ezebiliriz. Böylece iyice koyulaşan keşkeğin üzerine yarım su bardağı zeytinyağıyla, 4-5 dakika kadar kavurduğumuz salçalı sosu döküyoruz. Servise hazırdır.
Gülsüm Karadayı/İzmir
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
MALZEMELER :
1 bas büyük soğan (kırmızı olursa daha iyi olur)
6 adet acı biber turşusu (başka turşularda olabilir o zaman içine acı kırmızı biber eklemek gerekir)
1 su bardağı yoğurt
bir çay fincanı zeytinyağ
tuz karabiber maydanoz
HAZIRLANIŞI
Soğanı ve turşuları mutfak robotunda kıyın. Kıyılmış olan malzemenin içine yoğurt zeytinyağı, tuz ve biberi ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra maydanozu da ekleyerek bir defa daha karıştırın. Her tür yemekle ve tek basına meze olarak tüketilebilir ya da sandviç ekmeklerinin üzerine sürülerek ikram edilebilir.
Kategori: Soslar.
Yukarı Git »