MALZEMELER
3 adet tavuk göğüs eti (bonfile edilmiş)
Yarım demet kereviz sapı
2 tatlı kaşığı tereyağı
500 gr küçük boy patates (haşlamalık)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tane karabiber
Terbiyesi için;
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı hazır süt kreması
HAZIRLANIŞI
Önce patatesleri yıkayın, kurulayın, birkaç yerinden iğneyle delin. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yayın, patatesleri koyarak 200 derecede pişirin. Patatesler pişerken, soğanları halka halka doğrayıp tencereye alın. Tereyağı ile birlikte pembeleşinceye dek kavurun. Tavuk etlerini ekleyin. Onları da 10 dakika kadar birlikte soteleyin. İyice yıkayıp, yapraklarını ayırdığınız kereviz saplarını ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ekin, kendi suyuyla pişirmeye bırakın. Bir kasede limon suyuyla kremayı çırpın, 2 su bardağı su ekleyin. İyice çırpıp, pişmekte olan tencereye dökün. Bu sosla beraber 20 dakika daha pişirip, ocaktan alın. Yanına fırında pişirdiğiniz patatesleri koyarak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 sert tatlı elma
1 küçük kereviz sapı, doğranmış
250 gr turp, ince dilimlenmiş
Tuz ve karabiber
Sos:50 gr lor peyniri
4 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı şeker
1 diş sarmısak, ezilmiş
HAZIRLANIŞI
Sosu hazırlayın: Lor peynirini büyük bir kaseye koyup yumuşayıncaya kadar çırpın. Yavaş yavaş kremayı ve sirkeyi, sonra şeker ve sarımsağı ekleyip karıştırın.
Elmayı soymadan içini ayıklayıp doğrayın. Kereviz ve turpların yarısıyla birlikte sosa ilave edin. Tuz ve biberini katın.
Salatayı servis tabağına boşaltıp kalan turplarla üstünü süsleyin. Oda sıcaklığında servis yapın.
ALTERNATİF: Lor peyniri yerine krem peynir, krema yerine de yoğurt kullanabilirsiniz.
SERVİS ÖNERİLERİ: Bu salata öğle yemeğinde börek veya soğuk tavuk ya da soğuk et ile sunulabilir.
BUNU BİLİYOR MUYDUNUZ: Kerviz mineral tuzlar,vitamin ve demir açısından çok zengindir ve diettekiler için en iyi sebzedir.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet orta boy levrek balığı
2 adet kereviz
1 su bardağı mantar
6 adet pazı yaprağı
2 yemek kaşığı süt
1 adet kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Kerevizleri soyup, yuvarlak olarak dilimleyin. Mantar ve kerevizi kararmaması için sütlü suda bekletin.
Pazı yapraklarının sap kısımlarını kesip, yıkayın. Biberi halka şeklinde doğrayın. Balığı yıkayıp süzün.
Tencerede tereyağını eritin. Un, 3 bardak su, limon suyu, karabiber, tuz ve sebzeleri koyup, 15 dakika kaynatın. Balığı ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika pişirin. Tencereden balığı çıkarın, şerit şeklinde doğrayıp tekrar tencereye koyun. Krema ilave edip ocağı kapatın.
Servis tabağına önce kereviz, balık ve pazı yapraklarını koyun. Kalan sosu etrafına gezdirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
6-8 adet büyük patates
orta boy kereviz
1 diş büyük sarımsak
bir kaşık margarin
cream frenchie.yada bir çay bardağı yoğurt ve 3- 4 kaşık mayonez karışımı yada bir miktar süt
HAZIRLANIŞI
Patates ve kerevizi soyup haşlayın. Haşlama suyunun içine tuz eklemeyi unutmayın. Patates ve kerevizleri haşladıktan sonra bunları püre haline getirin. İçine bir miktar tuz, ezilmiş sarımsak, bir miktar katı margarin(yada sıvı margarin) ve elimizde hangi malzeme varsa yani cream frenchie yada yoğurt ve mayonez karışımı yada süt. Onu da ekledikten sonra servise hazır.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı un
1 çay bardağı dövülmüş fındık
100 gr. margarin
4 yemek kaşığı süt
İçi için:
2 su bardağı kuru kayısı
1 adet portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına un, dövülmüş fındık, margarin, süt ve un koyup bir hamur tutun. Hamuru 30 dakika dinlendirin.
Tencereye ince doğranmış kayısı, rendelenmiş portakal kabuğu ve 1 bardak suyu koyup 15 dakika pişirin. Soğuyunca çatalla ezip tarçın ve üzümü ekleyip karıştırın.
Hamurdan 2 eşit beze yapın. Bir bezeyi yuvarlak kelepçeli kalıba koyup hazırladığınız içi hamurun üstüne yayın. Diğer bezeyi de kenarlarından bastırarak harcın üstüne koyun. Hamurun üstüne 2 yemek kaşığı süt sürüp 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »