MALZEMELER
1 orta boy kereviz
1 kaşık mayonez
yoğurt
sarımsak
dözülmüş ceviz (maydonoz ya da kereviz yaprağı da eklenebilir)
HAZIRLANIŞI
Kerevizi soyup rendeleyin. Sarmısaklı yoğurt, ceviz ve bir kaşık mayonezle karıştırın.(maydonoz ya da kereviz yaprağı da eklenebilir.)
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet büyük boy kereviz
2 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı ceviz içi (ince kıyılmış)
½ adet limonun suyu
Tuz-karabiber
HAZIRLANIŞI
Kerevizin yapraklarını ayırıp soyun. Yıkayın ve kararmaması için limonla ovun, rendenin iri dişli tarafıyla rendeleyin. Hemen mayonezle karıştırıp, tuzunu, karabiberini ve ceviz içini ekleyerek servis tabağına alın. Bol su altında yıkadığınız kereviz yapraklarıyla süsleyip, servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 adet kereviz
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı mayonez
1 limonun suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet portakal
Ceviz
HAZIRLANIŞI
Kerevizleri rendeleyin.
Yoğurdu pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Mayonezi ekleyip karıştırmaya devam edin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuz ekleyip, sos yağı çekene kadar karıştırın.
Rendelenmiş kerevizi ekleyin.
Portakalı ince halka şeklinde kesin. Kereviz salatasını portakal dilimlerinin üzerine koyun. Ceviz ile süsleyip servis yapın.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 Orta Boy Kereviz
1 Ekşi Elma
1/2 Kase Yağsız Yoğurt
1 Limon
Sarmısak
Havanda Dövülmüş Ceviz
İçi (isteğe bağlı)
Rafine Edilmemiş Tuz
HAZIRLANIŞI
Kerevizleri, üzerine limon sıkarak rendeleyin. Rendelenmiş elma ile karıştırıp sarmısaklı yoğurtla harmanlayın. Tuzunu kattıktan sonra üzerine ceviz içini serpin.
Yoğurt, sarmısaksız da olabilir. Onemil olan, bu salatada yağ kullanmamaktır. Besleyiciliği, doyuruculuğu açısından 1 -2 dilim kepekli ekmekle mükemmel bir akşam yemeği olabilir.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 adet kereviz sapı
1 su bardağı mısır
2 adet beyaz turp
2 adet taze soğan
6 dilim dana salam
HAZIRLANIŞI
Turpları soyun, ince ince halka şeklinde doğrayıp hamur kalıbıyla şekil verin.
Kereviz saplarını ve yeşil soğanı ince ince doğrayın, karıştırın. Salamları tavada kendi yağıyla 3 dakika süreyle soteleyip salatanın üstüne koyun ve mısır ilave edin. Hazırladığınız sosu salatanın üstüne döktükten sonra servis yapın.
SOSUN TARİFİAyrı bir kapta zeytinyağı, nar ekşisi ve tuzu çırpın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »