Kabak Soslu Zeytinli Papardelle (1 Kişilik)


MALZEMELER
40 gr balkabağı
1/4 soğan
1 diş sarımsak
5 adet file çekirdeksiz zeytin
1 çay bardağı et suyu
Yarım çay kaşığı muskat
Yeteri kadar tuz, beyaz biber
110 gr papardelle makarna
1/6 bağ maydanoz


HAZIRLANIŞI
Balkabağı, soğan ve sarımsağı soteleyip, et suyunu ilave ederek pişirin. Kabaklar piştikten sonra blender yardımıyla çekin. Tuz, biber, ve muskat ilave ederek süzdürün ve sos yapın.
Sosun içine file zeytin ilave edin. 10 dakika haşlanmış papardelle ile karıştırın. Maydanoz ile süsledikten sonra servise sunun.

Kategori: Yarışma Tarifleri.

Yukarı Git »

Kabak Sufle


MALZEMELER
1,5 kilo kabak
Yarım kalıp beyaz peynir
3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Dereotu
Çay kaşığının ucuyla tuz karabiber
1 çay fincanı un

HAZIRLANIŞI
Kabaklar yıkanır, kabukları soyulur ve derince bir kapta rendelenir. Bir miktar tuz serpilip hafifçe sıkılarak suları akıtılır. Kabın içine un ilave edilir, tahta bir kaşıkla hafifçe çevrilir. Ufalanmış beyaz peynir, yıkanıp ince ince doğranmış dereotu, 2 yumurtanın sarısı, 1 yumurtanın tamamı ilave edilip birkaç defa tahta kaşıkla karıştırılır. Yağ ilave edilir ve hafifçe yağlanmış bir fırın kabına dökülür. 40 dakika kadar 180 derecede pişirilir.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Kabak Sufle


MALZEMELER
150 gr beyaz peynir
2 adet yufka
60 gr margarin
3 adet yumurta
2-3 adet kabak
1/2 kg süt

HAZIRLANIŞI
Yağı bir kapta eritin. Soğuyunca içine yumurta, beyaz peynir ve süt koyun, yufkaları küçük küçük parçalayın, kabağı rendeleyin ve hepsini beraberce karıştırın. Tuz, karabiber ve arzunuza göre dereotu ilave edin. Payreks bir kabı yağlayın ve bu karışımı kaba boşaltın. Üzerine kaşar peyniri rendeleyip, orta hararetli fırında, kırkbeş dakika kadar pişirin.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »

Kabak Sufle (6 Kişilik)


MALZEMELER
4 Kabak
4 Yumurta
Yarım Demet Maydanoz
Yarım Demet Dereotu
4 Dal Taze Soğan
1 Su Bardağı Un
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Kaşar Rendesi
1 Çay Bardağı Hindistancevizi rendesi
1 Paket Kabartma Tozu
Tuz
Karabiber


HAZIRLANIŞI
Kabakları temizleyip rendeleyin. Dereotu, maydanoz ve taze soğanları yıkayıp ince ince kıyın.
Çukur bir kaba yumurtaları kırın. Tuz ve karabiber ilave ederek çırpın. Rendelenmiş kabak, kıyılmış dereotu, maydanoz ve yeşil soğanı ilave ederek karıştırın. Peynir, kabartma tozu, sıvıyağ, un ve hindistancevizi rendesini ekleyip yeniden karıştırın.
Sufle kaplarını yağlayın ve hazırladığınız harcı dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Kabak Tatlısı


MALZEMELER
2 kilo kadar doğranmış, ayıklanmış tatlı kabağı
Yarım kilo toz şeker
200 gram çekilmiş ceviz

HAZIRLANIŞI
Kabaklar yıkanıp iri parçalar halinde doğranır ve altı düz bir tencereye dizilir. Üzerine şekerin tamamı ilave edilir, tencerenin kapağı kapanır. Yaklaşık 4-5 saat kadar bu şekilde bırakılır. Bu sürenin sonunda kabak hafifçe sulanır. Bu şekilde kısık ateşe konur. 1 saat kadar ağır ateşte pişirilir. Ilındıktan sonra üzerine çekilmiş ceviz serpilir.

Not: Kabaklar akşamdan ıslatılarak sabahleyin pişirilirse daha lezzetli olur. Zamanı kıymetli olanlar için bekletmeye gerek yoktur. Şekerin üzerine 3 bardak kadar su ilave edilip pişirilebilir.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [6/129] Önceki 4 5 6 7 8 Sonraki