Kekikli Pirzola Yemeği


MALZEMELER
12 adet kuzu pirzola
6 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı margarin
2 tatlı kaşığı kekik
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Pirzolayı tepsiye dizin. Üstüne yarım ay şeklinde doğranmış soğan, tuz, karabiber ve kekik ilave edin. 1 yemek kaşığı margarin ve 3 bardak su ekleyin. Kısık ateşte yemek suyunu çekene kadar pişirin. Kızarmış patatesle servis yapabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kekikli Tavuk Salatası (5 Kişilik)


MALZEMELER
5 Piliç Göğsü
5 Dal Taze Kekik
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Yemek Kaşığı Haşlanmış Mısır
4 Salata Yaprağı
10 Kiraz Domates
Tuz, karabiber
Fesleğenli Sos İçin:
1 Demet Fesleğen
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
4 Yemek Kaşığı Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Şeker
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Piliç göğüslerinin derilerini temizleyip kekik, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile marine edin. Bu şekilde 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
Tavada çok az zeytinyağı ısıtıp piliçleri soteleyin.Üzerine bir kapak kapatıp ocaktan alın.
Salataları iyice yıkayıp kurutun. Büyük parçalar halinde kesin. Hepsini bir tabağa alın. Pişmiş piliçleri küçük parçalara ayırıp salatanın üzerine serpiştirin. Mısır ve kiraz domatesleri de ilave edin.
Fesleğeni blenderde çekin. Kalan malzemeleri de blenderden geçirip salatanın üzerine dökün ve servis yapın.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Kelek Turşusu


MALZEMELER
Kelek, sarımsak, sivri biber, maydanoz, dilimlenmiş limon ve bir miktar toz şeker

HAZIRLANIŞI
Küçük boy kelekleri ortadan ikiye bölüp, iyice yıkayın. Kaşıkla çekirdeklerini temizleyin. İnce tuzla bolca tuzlayıp ağızları aşağı gelecek şekilde 4-5 saat bekletin. Sonra tuzun fazlasını yıkayın.

Kelekleri turşu kabına yerleştirirken aralarına sarımsak, sivri biber, maydanoz, dilimlenmiş limon ve bir miktar toz şeker ilave edin.

Keleklerin üzerini tamamen örtecek şekilde, %10 tuzlu salamura koyun. İsterseniz, salamuraya %10 oranında sirke karıştırın.

18~20°C~de ekşimeye bırakın ve üzerinde beyaz maya zarı oluşursa, temizleyin.



Kategori: Yarışma Tarifleri.

Yukarı Git »

Kemalzade Kebabı


MALZEMELER
500 gr yağsız kuşbaşı dana eti
500 gr domates
1 çorba kaşığı margarin
500 gr patlıcan
100 gr yeşil sivribiber
1 baş soğan
250 gr dil peyniri

HAZIRLANIŞI
Kuşbaşı etleri az suda, bir baş soğan ile, kısık ateşte yumuşayıncaya dek pişirin.Domatesleri rendeleyip, bir kaşık yağ ilave ederek, suyu azalana dek kaynatın. Patlıcanları halka halka doğrayın, kızgın yağda önce biberleri (bütün olarak), sonra patlıcanları kızartın.
Dikdörtgen şeklinde bir payreks kaba, pişirilen kuşbaşı etleri dizin. Üzerine patlıcanları, biberleri ve domates sosunu ilave edip, en üste de ince dilimler halinde koparılmış dil peynirini döşeyin. Bir folyo kağıdıyla kapatıp, orta hararetli fırında peynirler eriyinceye dek pişirin. Sıcak servis yapın.

Kategori: Kebaplar.

Yukarı Git »

Kemani Patlıcan


MALZEMELER
6 adet patlıcan
3 yemek kaşığı kaşar peyniri
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Fırın kabına dizin, rendelenmiş kaşarları üzerine yerleştirin. Fırına koyun, kaşarlar eriyene kadar bekletin. Küçük bir kapta kırmızı pul biber, karabiber ve tuzu karıştırın. Patlıcanları fırından çıkarır çıkarmaz hazırladığınız karışımı üzerine serpin. Sıcak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [58/129] Önceki 56 57 58 59 60 Sonraki