Kek Tatlısı


MALZEMELER
3,5 su bardağı un
3 adet yumurta
5 fincan şeker
3 fincan yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 fincan çiçek yağı
şerbeti için :
3,5 su bardağı şeker
3,5 bardak su
3-4 damla limon

HAZIRLANIŞI
Yumurta, şeker, un, yoğurt, yağ, kabartma tozunu çırpıp tepsiye dökün. Ilık fırına sürün. Çıktıktan sonra soğumaya bırakın. Şerbetin yapılışı su ve şeker kaynatılacak kaynayınca üzerine 3-4 damla limon suyu ilave edilir.
Soğumuş olan kekin üzerine şerbet dökülür.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Kekikli Fasulye Salatası (4 Kişilik)


MALZEMELER
250 gr. Arpacık Soğan
1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
4-5 Yemek Kaşığı Sirke
1 Çay Bardağı Beyaz Şarap
4 Detne Yaprağı
Taze veya Kuru Kekik
Tuz
1/2 Su Bardağı İri Kuru Fasulye
8 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ


HAZIRLANIŞI
Fasulyeleri yıkayıp soğuk su içinde bir gece bekletin. Islatma suyuna gerekirse biraz daha da su ekleyerek başlayın.
Soğanları soyun. Şekeri bir kapta eritin, hafifçe yakarak karamelleşmesini sağlayın.
Sirke, beyaz şarap, 3 çay bardağı su ilave edip kaynatın.
Şaraplı sos kaynayınca arpacık soğanlarını, defne yaprağı ve kekiği ekleyin.
Tuz katıp 20 dakika hafif ateşte pişirin.
Ateşten almadan 5 dakika önce haşlanmış süzülmüş kuru fasulyeyi ilave edin.
Fasulyelerin sosu içine çekmesi için bekletin. Salatayı bir gün önceden hazırlayıp bir gece bozdolabında bekletmek en iyi neticeyi verir.
Servis yapmadan önce yağ ekleyip karıştırın.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Kekikli mantar sote


MALZEMELER
1/2 mantar
2 baş soğan
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
4 adet sivri biber
2 adet domates
tuz
kırmızı biber

HAZIRLANIŞI
Mantarlar ayırlanıp yıkandıktan sonra ikiye bölünür. Teflon tencerede 2 su bardağı su içinde mantarlar 20 dk. kadar pişirilip, suyu süzülür. Tekrar bir tencerede zeytinyağı ile soğan pembeleşene kadar kavrulur. Sonra mantar, tuz, kekik, kırmızı biber sırası ile ilave edilir. 15 dk. pişirildikten sonra ateşten almadan önce doğranmış olan domates ve sivri biberler eklenir. Karıştırıldıktan sonra birkaç dk. içinde ateşten alınır. Sıcak servis yapılır.

Kategori: Köfteler.

Yukarı Git »

Kekikli omlet


MALZEMELER
(1 kişilik)
1 yumurta,
2 çatal margarin,
kekik,
tuz,
karabiber

HAZIRLANIŞI
Ocağımızı yakalım. Yağımızı tavaya koyalım. Yumurtamımızı kıralım. Kekik serpelim karıştıralım. Sonra içine tuzunu koyalım bir tutam kaıştıralım ve afiyetle yiyelim.

Kategori: Yumurta Yemekleri.

Yukarı Git »

Kekikli Peynir


MALZEMELER
Beyaz tost ekmeği
Krem peynir
Süzme yoğurt
Beyaz peynir
Salatalık
Çeri domates
Taze kekik

HAZIRLANIŞI
Tost ekmeklerini kalıpla kesip, küçük yuvarlaklar elde edin.
Üzerine krem peynir, süzme yoğurt ve beyaz peyniri karıştırıp, sürün. Ekmeğin ortasına salatalık dilimi koyun. Üçgen şeklinde kestiğiniz beyaz peyniri yerleştirin. Çeri domatesi ekleyin. Kaymaması için kürdanla tutturun.
Taze kekikle süsleyin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [57/129] Önceki 55 56 57 58 59 Sonraki