MALZEMELER
6-8 adet kabak
500 gr kuşbaşı et
1 yemek kaşığı margarin
3-4 adet taze soğan
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurta sarısı
Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik
HAZIRLANIŞI
Kabaklan temizleyip içlerini çıkartın ve yıkayın. Et, ince doğranmış taze soğan, yaprak yaprak ayıklanmış maydanoz, tuz, karabiber, kekik ve yumurta sansını kanştınp iyice yoğurun. Kabaklann içlerini hazırladığınız malzeme ile doldurun.
Bir tencereye margarini koyun. İçine ince doğranmış kuru soğanı ilave edip soğan pembeleşene kadar kavurun. Ufak doğranmış domatesleri de soğanın içine ilave edip soğanla beraber biraz çevirin.
İçlerini doldurduğunuz kabaklan tencereye yerleştirin. Bir miktar su ilave ederek orta ateşte pişirin. Sıcak olarak servise sunun.
Kategori: Dolmalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
pilavı için:
2 su bardağı Reis (Calrose) pilavlık pirinç
4 su bardağı kemik veya et suyu
3 çorba kaşığı eritilmiş margarin
kebabı için:
1/2 kg kemiksiz kuşbaşı doğranmış koyun eti
1 çorba kaşığı margarin
1 orta boy rendelenmiş soğan
2 diş doğranmış sarmısak
2 orta boy rendelenmiş domates
1 çorba kaşığı salça
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet göbek salata
1 adet limon
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı hardal
1 çorba kaşığı sirke
200 gram keçi peyniri
100 gram ceviz
8 dilim tost ekmeği
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Göbek salatayı orta irilikte parçalar halinde kesin. Servis tabağına alın. Üzerine kabukları soyulmuş ve ortadan ikiye ayrılmış cevizleri serpin. Tost ekmeklerinin kenar kısımlarını bir bıçak yardımıyla kesin.
Daha sonra ortadan ikiye bölün. Tost ekmeklerinin üzerine 1 cm kalınlığında peynir koyun. Ekmekleri, orta dereceli fırında peynirler eriyene dek kızartın. Sos için, 2 çay kaşığı hardalı, 2 çorba kaşığı zeytinyağını, 1 çorba kaşığı sirkeyi, limon suyunu, tuzu ve karabiberi karıştırın. Sarımsağı havanda ezdikten sonra sosun içine ilave edin. Hepsini özleşene dek karıştırın. Süzgeçten geçirip salatanın üzerine dökün.
Not: Keçi peynirini şarküterilerde bulabilirsiniz.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 yumurta
1 bardak yoğurt
3 kaşık karbonata
½ demet maydanoz
1.5 tatlı kaşığı tuz
alabildiğince un
kızartmak için sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeleri karıştırıp, hamurdan parçalar koparın. Yemek tabağı büyüklüğünde açıp, kare kare keserek bol kızgın yağa atıp kızartın. Yanında domates, peynir ile servis yapabilirsiniz.
Not: Ekşimeye yüz tutmuş yoğurt ve peynirler içine konursa daha lezzetli olacaktır.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı nişasta
1.5 su bardağı şeker,
1 yemek kaşığı margarin
1 paket Krem şanti
250-300 gr kedi dili.
HAZIRLANIŞI
Süt, kakao, nişasta, şeker, margarin hepsini karıştırın, ocağın üstünde muhallebi kıvamında pişirin. Kedi dilinin üstüne krem şanti sürün, diğer kedi dilinin düz olan kısmını üstüne kapatın. Muhallebi bitene kadar aynı işlemi her kedi dili için tekrarlayın.Düz bir tepsiye yan yana dizin. Üzerine yapılan muhallebiyi dökün. Dolap da dinlendirin ve servis yapın.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »