Kayseri Mantısı


MALZEMELER
1/2 kg un
2 adet yumurta
tuz

İç malzemesi :

250 gr kıyma
1 adet soğan
tuz
biber

HAZIRLANIŞI
Yarım kilo unu iki adet yumurta ve biraz tuz ile birlikte, katı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. İki parçaya ayırıp, yufka şeklinde açın ve küçük kareler şeklinde kesin.
Bu parçalara zeytin tanesi büyüklüğünde kıyma koyun, şekil verip, hamur parçalarını çok küçük olacak şekilde büzün. Hazırladığınız mantıyı bir tencerede, tuz katılmış kaynar suda bir taşım pişirip soğuk su ilave edin ve süzün. Üzerine salçalı sos ve sarmısaklı yoğurt ilave edip, servis yapın.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Kazan Böreği


MALZEMELER
100 gr kaşar rendesi
4 adet yumurta
1 adet yufka
ayçiçekyağ
tuz

HAZIRLANIŞI
Yufkayı dörde bölüp, her parçanın ortasına kaşar peynri rendesi koyun, kaşarın ortasını açıp birer yumurta kırın ve yufkayı bohça şeklinde kapatın. Daha sonra yağda, ikişer ikişer, her iki yanını kızartın. Kızarır kızarmaz tavadan alıp, servis yapın.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Kazan Kebabı


MALZEMELER
350 gr orta yağlı kıyma
4 adet kemer patlıcan
1 adet soğan
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Patlıcanların baş kısmını kesip yıkayın ve 1 cm kalınlığında verevine doğrayın. Soğanı ince ince kıyın. Kıyılmış soğanlara tuz ve karabiber ekleyin, ayrıca arzu ettiğiniz başka baharatlar varsa onları da ekleyin. Soğanları tuzla ovarak öldürün. Salçayı bir fincan suyla karıştırıp kıymayla beraber soğan-baharat karışımına ilave edin. Hepsini yoğurup köfte şekline getirin. Bu köfteleri patlıcanların arasına yerleştirip tencereye dizin. Diğer tarafta domatesleri rendeleyip iki kaşık sıvıyağ ilave ederek karıştırın. Bu karışımı yemeğin üzerinde gezdirin. Yemeği süslemek için patlıcanların arasına sivribiber yerleştirin. Yemeğin üzerine bir tabak kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin.

Kategori: Kebaplar.

Yukarı Git »

Kazandibi


MALZEMELER
4 bardak süt
pudra şekeri
250 gr şeker
1 ppaket vanilya
1 şu bardağı pirinç unu

HAZIRLANIŞI
Sütü kaynatın.Şekeri ve biraz suyla ezilmiş pirinç ununu karıştırıp süte katın. Karıştırmaya devam ederek 15 dakika kadar pişirin. Az yağlanmış ve üzerine pudra şekeri serpilmiş tepsiye boşaltın. Altının kahverengi bir renk alması için sadece altı yanan fırında veya ocakta çevirerek kızartın. Kazandibinin tepsiden kolayca alınabilmesi için tepsiyi hemen soğuk suya tutun. İki dakika kadar tuttuktan sonra soğumaya bırakın. Iyice soğuduğunda tatlıyı karelere bölün. Bir spatula vasıtası ile kaldırıp, ikiye katlayın. Yanık kısmı üstte olacak şekilde servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Kazandibi


MALZEMELER
8 su bardağı süt
4 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı patates nişastası
2 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
6 yemek kaşığı pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
Sütle şekeri kaynatın.
Bir bardak suyun içine pirinç unu ve nişastayı atıp iyice ezin. Hızlı hızlı karıştırarak süte ilave edin. Karıştırarak koyu bir muhallebi elde edin. Muhallebi koyulaşmaya başlayınca vanilyayı da atıp karıştırın.Mikserde muhallebiyi 5 dakika çırpıp bekletin.
Muhallebi tepsisine pudra şekerinin yarısını tuz serper gibi serpip yayın. Ocağın üstünde pudra şekerini kahverengi olana kadar yakın. Soğutup tekrar üstüne kalan pudra şekerini dökün. Üstüne muhallebi döküp buzdolabında 3 saat bekletin. Soğuduktan sonra büyük dilimler kesip, spatula yardımıyla rulolar yapıp servis tabağına alın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [54/129] Önceki 52 53 54 55 56 Sonraki