Kayısılı Rulo Pasta


MALZEMELER
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı limon suyu
1 limon rendesi
1 paket vanilya

Kreması için:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
10 adet taze kayısı

HAZIRLANIŞI
Süt, un ve şekeri çırpın. Karıştırarak kısık ateşte pişirin. Vanilyasını ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra ateşten indirin. Ilıyınca mikserle çırpın. Kayısıların çekirdeğini çıkarıp doğrayın. Hazırladığınız karışımın içine kayısıları ilave edin.
Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla 5 dakika çırpın. Limon suyu, limon rendesi, vanilya ve unu ekleyip çırpmaya devam edin. Diğer yanda bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Malzemeyi spatula yardımıyla her tarafı eşit kalınlıkta olacak şekilde yayın. 175 derece fırında, pandispanya kağıttan kolayca ayrılıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz, önceden hazırladığınız kremayı hiç beklemeden pandispanya üzerine yayın. Uzun kenarından başlayarak pandispanyayı rulo şeklinde sarın. Buzdolabında 2 saat bekletin, dilimleyerek servis yapın. Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri de ekleyebilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kaymaçina (6 Kişilik) (Rumeli Tatlısı)


MALZEMELER
1 kg süt
7 yumurta
2 su bardağı şeker


HAZIRLANIŞI
Yumurtaların hepsini bütün olarak şekerle köpük köpük olana kadar çırpın. Süt ilave edip çırpmaya bir müddet daha devam ederek pişirmek için tercihen cam bir kaba koyup orta hararetli fırına atın.
1 saat kadar (tatlının üzerinde kahverengi gözenekler meydana gelene kadar) pişirdikten sonra soğutup servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Kaymakçina (Makedonya)


MALZEMELER
1 litre süt
6 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı şeker

HAZIRLANIŞI
Derin bir karıştırma kabının içinde yumurtalar, un, şeker eriyinceye kadar karıştırılır. Üzerine süt ilave edilir. Tekrar karıştırılarak büyük kare borcama konur. 175 dereceye ayarlı fırında, tatlının ortası kızarıp kahverengi oluncaya kadar pişirilir. Servisi kaşıkla yapılır.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kaymaklı Balkabağı


MALZEMELER
1 kg balkabağı
1/2 adet limonun suyu
250 gr kaymak
250 gr dövülmüş ceviz içi
1 1/2 kg tozşeker

HAZIRLANIŞI
Bir gece önceden kabakların kabuklarını soyun, dilimleyin ve yayvan bir tencereye bir kat kabak bir kat toz şeker ve sonra tekrar bir kat kabak ve bir kat tozşeker olacak şekilde dizip kapağını kapatın ve dinlenmeye bırakın. Sabah geceden dinlendirilen kabağı kısık ateşte pişirin ve pişerken limon suyunu da ekleyin. Pişme işlemi bittikten sonra kabakları bir mikser ile püre haline getirin. Cam bir kabın en alrına streç folyo serin ve kabak püresinin bir kısmını boşaltın. Üzerine cevizin yarısını ve onun da üzerine kaymak ve en üst kata da kalan kabak püresini koyun. Buzdolabında yaklaşık bir saat kadar bekletip, servis tabağına ters çevirin. Üzerine kalan cevizi serpin.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Kaymaklı Börek


MALZEMELER
1 kilo yufka
1/2 kg yoğurt
4 adet yumurta
sıvı yağ
tuz

HAZIRLANIŞI
Yoğurt, yumurtalar, bir miktar sıvı yağ ve tuz bir kap içerisinde karıştırılır. Daha sonra yağlanmış tepsiye yufkalar büzüştürülerek yerleştirilir. Yufkaların üzerine hazırlanan karışım dökülür ve heryerine iyice sürülür ve fırında üzeri kızana kadar pişirilir.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [52/129] Önceki 50 51 52 53 54 Sonraki