Kayısılı Kuzu Şiş Kebab


MALZEMELER
10 adet şiş hazırlayacağımızı düşünürsek;
1 kg. kuzu şiş
10 adet kuru kayısı
10 adet çarliston biber (ufak boy olsun)
8 adet domates (küçük boy olsun)

Terbiyesi İçin;
3 adet kuru soğan (rendelenmiş)
2 adet domates (çok ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Kayısıları 15-20 dakika suda bekletelim, süzüp, 4?e bölelim.
Etlerin terbiyesi için; kuru soğanları çok ince doğrayalım yada rendeleyebiliriz, domatesleri de çok ince doğrayalım ve etleri bu karışımın içine atalım, tuzunu ve karabiberini de serpttikten sonra elimizle karıştırıp, ağzını kapatarak buzdolabına koyalım. Eti terbiye ya da marine etme işlemi bir gece önceden, yada ızgara aşamasından 3-4 saat önce yapılmalı ki, terbiye malzemesi etlerin içine iyice nüfuz edip, lezzetlendirsin.
Şimdi şişleri önümüze alalım. En alta eti geçirelim, sonra 2-3 cm kalınlığında doğranmış biberlerden bir adedini, onun üstüne dörde bölünmüş domateslerden birini ve nihayet kayısıyı geçirelim. Tek bir şişe, bu sıralamada iki kez yapın ama ikinci kayısının üzerine bir et geçirip bitirmeyi unutmayın.
Fırın ızgarasında veya mangalda pişirdiğiniz etleri, yanına bulgur pilavı yaparak servise sunabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kayısılı Pasta


MALZEMELER
125 gr margarin
150 gr kuru ceviz
15 çorba kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
yarım paket kuru kayısı
bir tutam tuz

HAZIRLANIŞI
Un, yumurta, margarin ve tuzu karıştırıp, hamur yapın. Kızgın fırında, yağladığınız bir tart kalıbında pişirin. Diğer yanda kuru kayısıyı şerit şerit kesin, çekilmiş kuru cevizle karıştırın, pişmiş tartın içine koyup, servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Kayısılı Pasta (10 Kişilik)


MALZEMELER
Kek Malzemesi
14 yumurta
1/2 kg toz şeker
1/2 kg un
Krema Malzemesi
15 Yumurta
500 gr kayısı püresi
1/2 kg toz şeker
1 kg şekersiz şanti


HAZIRLANIŞI
Yumurta ve toz şekeri çırpın. Önceden çırpmış olduğunuz şantiye ilave edin. Bu karışıma kayısı püresini ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız kremayı dinlenmeye bırakın.
Turtada kullanılacak 14 yumurtanın toz şeker ile mikserde iyice çırpın. Yumurta sarılarını ve unu ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız hamuru büyükçe teflon tavaya döküp kabarana kadar pişirin. Daha sonra fırın kabına alıp kızarıncaya kadar fırında pişirin.
Hazırladığınız keki ortadan ikiye bölüp krema sürün. Kekin tamamını krema ile kaplayın. Dilerseniz arasına çilek de dizebilirsiniz. Pastayı buzdolabında dinlendirip dilediğiniz şekilde keserek servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Kayısılı pilav


MALZEMELER
2 su bardağı Amerikan pirinci
5 su bardağı tavuk suyu
1 adet tavuk budu
1 baş soğan (irice)
4-5 adet mantar
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı kuru üzüm
1 çorba kaşığı badem
1 çay bardağı doğranmış kayısı
1 çorba kaşığı portakal kabuğu (doğranmış haşlanmış)
1,5 kahve fincanı sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
Süslemek için misket domates ve dereotu
1 adet yufka

HAZIRLANIŞI
Önce ince doğranmış kuru soğan sıvı yağda pambeleştirilir, sırasıyla yine ince doğranmış tavuk budu (derisi hariç) kayısı, üzümler, baharatlar ve pirinç ilave edilip 2-3 dakika kavrulur. Tavuk suyu ilave edilip (sıcak) çok hafif ateşte suyu çekene kadar pişirilir. Üzerine bir peçete örtülür 15-20 dakika demlendirilir. Sonra bir kek kabına veya çukur bir kaseye boşaltılıp hafif bastırılarak şekil alması sağlanır. İçine pişirilmiş yufka serilen bir servis tabağına ters çevrilir, üzeridere otu ve misket domateslerle süslenir. (Alta serilen yufkanın kenarları volanlı bir şekil verilerek kumaş havası verilir.) (Buharlaştırılmış tavuk suyuyla hafif ıslatılır.)

Kategori: Pilavlar.

Yukarı Git »

Kayısılı Pilav (6 Kişilik)


MALZEMELER
2 Su Bardağı Çilav (kokulu bir pirinç türü)
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
200 gr Kuru Kayısı
1 Tatlı Kaşığı Safran, Tuz


HAZIRLANIŞI
Safranı et suyu kaynarken ilave ederek ateşi kapatın.
Çilavı bir saat süreyle soğuk suda beklettikten sonra tereyağında kavurun ve safranlı et suyu ile tuzunu ekleyin.
Diğer tarafta kayısıları küp şeklinde doğrayıp 5-6 dakika haşladıktan sonra süzün.
Pilav pişince ateşten indirin.Kayısıları ekleyerek karıştırın ve demlenmeye bırakın.

Kategori: Pilavlar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [51/129] Önceki 49 50 51 52 53 Sonraki