MALZEMELER
1 Adet Orta Boy Kavun
1 Paket Meyve Jölesi
2 Adet Nektar
2 Adet Orta Boy Armut
3/4 Sy Bardağı Vişne
4-5 Adet Mürdüm Eriği
HAZIRLANIŞI
Kavunun içini bir kaşık yardımıyle çıkarın. Jöleyi paketin üzerindeki tarifteki gibi hazırlayın. Kavunun içinden çıkardığınız parçaları blendırdan geçirin. Jölenin içine ekleyin.
Nektarları, armutları ve erikleri küçük küçük parçalar halinde doğrayın. Vişne tanelerinin çekirdeklerini çıkarın.
Meyveleri kavunlu jöleyle karıştırın. Kavunun içine doldurun. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 Kg Kuşbaşı Kuzu Eti(Orta Yağlı)
1 Su Bardağı Su
1/2 Çorba Kaşığı Tuz
125 gr. Margarin
HAZIRLANIŞI
1 kg kuşbaşı kuzu etini iyice yıkayıp,yarım çorba kaşığı tuzla karıştıralım.Eti kavuracağımız tencereye 125 gr. margarini alalım.Tuzladığımız eti tencereye koyalım.1 su bardağı suyu ekleyelim.Tencerenin kapağını kapatıp,etler,suyunu çekip kızarıncaya kadar orta ateşte pişirelim.
Daha sonra yanında bol yeşillikli mevsim salatası veya çoban salatası ile birlikte servis yapalım.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı tepeleme un
1,5 su bardağı soğuk su
HAZIRLANIŞI
Önce tavaya tereyağını koyun, erir erimez 1 yemek kaşığı tepeleme un ekleyerek tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun.
Kavrulan unun rengi kahverengiye dönüştüğü anda soğuk su ekleyin ve yine sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
250 gr. kuzu kuşbaşı
2 bardak pilavlık bulgur
3 adet kuru soğan ya da 30 adet arpacık soğan
3 adet domates
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı margarin
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Etleri ve soğanları tencereye koyup margarin ilave edin. Etler suyunu bırakıp çekene kadar karıştırın. Kavrulmaya başlayınca ince ince doğradığınız yeşil biber ve kırmızı biberleri ekleyip 10 dakika daha kavurun.
1 soğanı zar şeklinde doğrayıp margarinle birlikte pembeleşene kadar kavurun. Domatesleri soyun, rendeleyip soğana ilave edin. Bulguru da koyup 4-5 dakika kavurun. Üzerine kavrulmuş etleri, 4 bardak suyu, karabiberi ve tuzu koyup kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
30 gr kavurma
1 adet küçük boy taze kırmızı biber
3 adet yumurta
15 ml sıvıyağ
40 gr taze kaşar peyniri
15 gr tereyağı
tuz
HAZIRLANIŞI
Taze kırmızı biberi çoj ince şeritler halinde doğradıktan sonra teflon bir tavada kavurma ile birlikte soteleyin. Çukur bir kaba kaşar peynirini rendeledikten sonra yumurtaları kırın ve bir tutam tuz ekleyerek iyice karıştırın. Teflon bir tavada tereyağını eritin. Ardından yumurtalı karışımı ilave edin. Yumurtalar pişmek üzereyken kavurmalı karışımı da ekleyin. Üzerini kapatıp bir üsre daha pişirin ve sıcakken servis yapın.
Kategori: Yumurta Yemekleri.
Yukarı Git »