Katmer


MALZEMELER
1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
5 Su Bardağı Un
Yeterince Su
Tuz
İçi İçin
1/2 Paket Margarin
3 Çorba Kaşığı Tahin


HAZIRLANIŞI
5 su bardağı unu genişce bir kaba alalım. Una bir tutam tuz ilave edelim. Ortasını havuz gibi açarak yavaş yavaş su ve sıvı yağ ilave edelim. Yumuşak bir hamur haline gelene dek yoğuralım. Hamuru 15-20 dakika kadar ılık bir yerde dinlendirelim.
Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, eşit büyüklükte bezeler hazırlayalım. İlk bezeyi hafifçe unlanmış bir zeminde oklava ile mantı yufkası inceliğinde açalaım.
Tahin ve erittiğimiz margarini hazırladığımız yufkaların üzerine sürerek rulo yapalım. Bu ruloyu kendi etrafında döndürerek gül böreği yapar gibi saralım. Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayalım. Yufkaları, yağının donması için bir süre buzdolabında bekletelim.
Yufkanın açıkta kalan ucunu içe doğru döndürelim. Buzdolabından çıkardıktan sonra çok fazla inceltmeden açalım. Bütün rulolar bitene dek devam edelim. Katmeri saç veya teflon tavada pişirerek servis yapalım.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Katmerli Börek


MALZEMELER
1 Paket Margarin
4 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karbonat


HAZIRLANIŞI
İÇİN HAZIRLANIŞIKıymayı ve soğanı kavurup, yeşilbiber, domates, maydanoz, bir tutam tuz ve biber ilave edin.
BÖREĞİN HAZIRLANIŞI
Hazırladığınız hamuru 8 eşit parçaya ayırarak bir gece bekletin. Hamura dikdörtgen şekli verin ve olabildiğince ince açıp üzerinde tereyağını gezdirin. Hamurun uzun tarafına iç malzemesini yerleştirip, rulo şeklinde yuvarlayın. Ruloyu 5 santim eninde parçalara bölüp, üzerine yumurta sarısını sürün. 200 derecede fırında pembeleşinceye kadar pişirip, sıcak servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Katmerli Pazı Böreği


MALZEMELER
İç harcı için;
Yarım demet pazı
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz, karabiber

Hamuru için;
2 yemek kaşığı yoğurt
3 adet yumurtanın akı
3 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı susam
2 adet yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabının içine; yoğurdu, yumurta aklarını ve tuzu koyup, karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutun. Üzerini örtüp 20 dakika kadar dinlendirin.

Pazıları ayıklayıp yıkayın ve ince ince doğrayın. Sıvıyağla birlikte tencereye soğanları koyup, karıştırarak kavurun. Pazıları, tuzu ve karabiberi de katarak, 5 dakika daha kavurup, ateşten alın.

Dinlenen hamurdan iki adet beze yapıp, oklava ile hazır yufka boyutunda açın. Susamla karıştırdığınız sıvıyağın yarısını üzerine gezdirin, dörde katlayıp tekrar açın. Açılan yufkayı avuç içi kadar kareler biçiminde kesin. Diğer yufkayı da aynı biçimde hazırlayın.
İçinin harcını kestiğiniz hamurlara paylaştırıp, muska biçiminde, yani üçgen katlayıp, bastırarak kenarlarını kapatın. Fırın tepsisine sıralayıp, üzerlerine fırçayla yumurta sarısı sürün. 175 dereceye ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirip, sıcak olarak servise sunun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kavrulmuş Sebzeli Pizza (Pizza Alamünit)


MALZEMELER
4-5 adet hazır herhangi cins pizza
7-8 adet orta boy kuru soğan (çok ince halka şeklinde doğranacak)
Yarım çay bardağı sıvıyağı
½ su bardağı dilimlenmiş yeşil veya siyah zeytin
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru kekik
1 çay kaşığı kuru nane
Varsa; 2 yemek kaşığı kapari ve 8-10 adet ançüez yani minik balık konservesi

HAZIRLANIŞI
Önce çok ince halka doğranmış soğanları, geniş bir tavada kızdırdığınız sıvıyağda kavuralım. Eğer kaparimiz ve ançüezimiz varsa onları da bu aşamada soğanla beraber sotelemeye devam edelim. Yaklaşık 7-8 dakika sonra soğanlar hafifçe kahverengileşmeye başlayıp, karamelize olacaktır. İşte tam bu sırada tuzu ve diğer baharatları ekleyip, bir dakika daha kavuralım. Sonra bu harcı ocaktan alıp, içine ince halka doğranmış zeytinleri ekleyip, bir kenara bırakalım.
Şimdi de dondurulmuş pizzalarımızı önümüze alıp, henüz çözülmeden, bu harcımızdan her birinin üzerine eşit şekilde dağıtalım.
Fırınımızı 10 dakika önceden 175 dereceye ayarlayıp, pizzaları orta gözünde 15-20 dakika kadar pişirelim. Fırından alıp, sıcak olarak servise sunalım.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Kavun Salatası


MALZEMELER
1 adet küçük boy kokulu kavun
2 su bardağı çilek
1 adet muz
1 adet elma
1 adet portakal
3 yemek kaşığı bal
1 çay bardağı patlamış pirinç gevreği

HAZIRLANIŞI
Küçük boy kavunu sap kısmının 2 parmak altından şapka şeklinde kesin. Kaşık yardımıyla kavunun çekirdekli kısımını çıkarın.
Portakalı soyup ufak ufak doğrayın. Elma ve muzu soyup doğrayın. 1 bardak çileği ortadan kesin. Bir kabın içine bütün meyveleri koyun. 3 yemek kaşığı balı meyvelerin üstüne döküp karıştırın. Ballı meyveleri kavunun içine yerleştirin. Kalan çileklerle tabağın kenarını süsleyin. Buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [44/129] Önceki 42 43 44 45 46 Sonraki