Karışık salata


MALZEMELER
4 tane patates
1 havuç
1 çay bardağı bezelye
Mayonez

HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayınız. Kabuklarını soyunuz, diğer sebzeleri temizleyip haşlayıp küçük küçük doğrayınız patatesleri rendeleyiniz. Mayonezle karıştırınız daha sonra da tüm sebzeleri çukur bir kapta karıştırınız

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Karışık Salata (2 Kişilik)


MALZEMELER
1 Çay Kaşığı Mısır
1/2 Göbek Salata
1 Dilim Kare Doğranmış Ananas
1/2 Çorba Kaşığı Küp Kesilmiş Dana Jambon
1/2 Çorba Kaşığı Küp Kesilmiş Tavuk Jambon
1 Çorba Kaşığı RendelenmişKırmızı Lahana
1/2 Domates
2 Dilim Salatalık
2 Dilim Havuç
3 Yaprak Roka
Sos Malzemesi
1 Havuç
1 Soğan
1 Çay Kaşığı Tane Karabiber
1 Çay Bardağı Mayonez
1 Çay Kaşığı Toz Karabiber
3 Defne Yaprağı
2 Çorba Kaşığı Turşu Suyu
2 Yaprak Jelatin
1/2 Çorba Kaşığı Sirke
5 Su Bardağı Su
1 Çay Kaşığı Tuz, Nane


HAZIRLANIŞI
Sosun hazırlanışı: Bir tencereye 5 su bardağı suyu alın. Tuz, nane ve karabiber atın. Dörde bölünmüş soğan ve havucu da ilave edip kaynatın. Kaynayan karışımın içine jelatin ve defne yaprağını ekleyin. Jelatin eriyene kadar kaynatın. Karışımın suyunu süzün ve sertleşene kadar soğumaya bırakın.
Soğuttuğunuz karışımın içersine mayonez, tane karabiber, sirke ve turşu suyunu ekleyin. Hepsini blenderda karıştırarak sosunuzu hazırlayın.
Salatanın hazırlanışı:
Geniş bir salata kabının içersine göbek salatayı doğrayıp ananas, dana jambon, tavuk jambon ve mısır ilave edin. Üzerini lahana, domates, havuç, salatalık, roka ile süsleyin.
Hazırlamış olduğunuz salatanın üzerine arzu ettiğiniz miktarda sos ilave ederek servis yapın.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Karisik tursu


MALZEMELER
5 adet kırmızı biber
5 adet yeşil domates
3 adet havuç
1 kg lahana
5 adet sivri biber
1,5 su bardağı üzüm sirkesi
10 diş sarmısak
alabildiği kadar su
kaya tuzu

HAZIRLANIŞI
Havuçları temizleyip halka şeklinde doğrayın.
Lahanayı doğrayıp yıkayın.
Yıkanmış sivribiberlerle birlikte bütün sebzeleri kavanoza yerleştirin.
Sirke, tuz, sarmısak ve suyu iyice karıştırıp sebzelerin üzerine dökün.
Farklı bir lezzet yakalamak istiyorsanız defne ve kereviz yaprağı koyabilirsiniz.
Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp kuru ve serin bir yerde muhafaza edin.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »

Karlıdağ Kurabiyesi


MALZEMELER
2 nescafe fincanı un
4 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı toz şeker
1 nescafe fincanı damla çikolata
1 adet yumurta
6 yemek kaşığı krema
1 nescafe fincanı süt
2 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
Bir kapta un, kakao, kabartma tozu, toz şeker ve damla çikolatayı karıştırın. Krema, süt, yumuşamış margarin ve çırpılmış yumurtayı ekleyip katı bir hamur tutun.
Hazırladığınız hamuru mafin kalıplarına koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Pudra şekeriyle süsleyip servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Karnabahar Çorbası


MALZEMELER
1 adet karnabahar
1 yemek kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı un
1 bardak süt
Yarım limon suyu
1 kutu krema
Yeterince tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Karnabaharın sapı çıkarılır ve çiçeklerine ayrılır. 3-4 çiçek ayrılıp geri kalanı doğranır. Kaynamakta olan 6 su bardağı suya atılır. 15 dakika kadar kaynatılır. Diğer tarafta yağ eritilir. Azar azar un ilave edilir. Karıştırmaya devam edilir, yavaş yavaş süt eklenir. 1-2 kepçe de karnabaharın suyundan alınıp içine katılır. Boza kıvamına gelen karışım karnabaharın suyuna azar azar yedirilerek ilave edilir ve tekrar kaynaması için ateşin altı yakılır. Ara ara karıştırılır ve karnabaharlar içine atılır. 10-15 dakika da bu şekilde pişirilir. Karnabaharlar iyice yumuşadıktan ve çorba ılındıktan sonra bir el mikseriyle çorba pütürsüz hale getirilir ve daha önceden ayırdığımız karnabaharlar içine atılır. 5 dakika kadar da bu şekilde haşlanır ve ara sıra karıştırılır. Servis edileceği zaman limon suyu, yumurta sarısı ve krema çırpılıp çorbaya ilave edilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [39/129] Önceki 37 38 39 40 41 Sonraki