MALZEMELER
300 gr. Ayıklanmış ve Pişmiş Karides
4 Dilim Konserve Ananas
Soya Sosu
1 Yumurta
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Süt
Zeytinyağı
Tereyağı
Tuz , Karabiber
HAZIRLANIŞI
Un, süt ve yumurtayı 1 çorba kaşığı soya sosu ve 1.5 çorbakaşığı erimiş tereyağı ile bir kaba koyun. Telle çırpın. Eğer bulamaç çok koyu olursa, biraz sütle inceltin. Tel süzgeçten süzüp temiz bir kaba aktarın. Ağzını kapatıp serin bir yerde 30 dakika dinlendirin.
20 gr.(1.5 çorba kaşığı) tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırın. Karidesleri ve konserve suyu süzülüp doğranmış ananasları ekleyip 2 dakika kadar çevirin. 2 Çorba kaşığı soya sosunu karabiberi ekleyip karıştırın ve karıştırmaya devam ederek 2 dakika kadar pişirin. Çapı 16 cm olan bir tavayı yağlayıp kızdırın.
Krep hamurunu dinlendirdiğiniz serin yerden alın, telle tekrar yarım dakika kadar karıştırın. Sonra karışımdan bir kepçe alın, ceviz büyüklüğünde tereyağı erittiğiniz tavada krep haline getirin. Onu çıkarıp ikinci bir kepçe karışımı daha krep yapın. Bu şekilde elinizdeki karışım bitene kadar devam edin. Sonra da karidesli malzemeyi kreplere paylaştırın, ikiye katlayın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirerek 10 dakika kadar 190 derecelik fırında tutun. Sıcak servis yapın.
Kategori: Deniz Ürünleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 Paket Burgu Makarna
500 gr Ayıklanmış Karides
1 Su Bardağı Domates Ezmesi
1 Taze Soğan
1 Dilim Limon
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Çorba Kaşığı Kaşar Rendesi
1 Çorba Kaşığı Galeta Unu
2-3 Dal Kıyılmış Maydanoz
Tuz, Birkaç Karabiber Tanesi
HAZIRLANIŞI
Karabiber taneleri, 1 tutam tuz ve limonu 1 su bardağı suda 1 0 dakika kaynatıp süzün. 1 bardak su ekleyip tekrar kaynatın. Karidesleri ilave edip 2 dakika haşlayın ve kevgirle haşlama suyundan alın.
Taze soğanı kıyıp 2 kaşık yağ kaşık haşlama suyunda pişirin. Domates ve 1 tutam maydanoz ilave edip 5 dakika daha pişirin. Haşlama suyunu ekleyip 10 dakika sonra ateşten alın. Karidesleri ilave edin.
Makarnayı diri kıvamda haşlayın. Süzüp peynir ve karidesli karışımı ilave edin. Yağlanmış fırın kalıbına döküp galeta unu serpin ve fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
200 gr. donmuş karides
20 diş sarmısak
2 demet maydanoz
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Donmuş karidesleri kaynayan tuzlu suda 3 dakika haşlayıp, süzün. Limonlu suda bekletin.
10 diş sarmısağı küçük küçük doğrayın. 2 demet maydanozu yıkayıp, süzün ve ince ince kıyın. Salata kasesine alın, sarmısak ve karidesleri koyup karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirerek dökün. Karıştırdıktan sonra servis yapın.
SOSUN TARİFİLimon suyu, tuz ve zeytinyağını çırpın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 yumurta
8 dilim tost ekmeği
100 gr dondurulmuş karides
200 gr mozzarella (veya peyniri)
2 çorbakaşığı kıyılmış taze soğan
1 çorbakaşığından biraz fazla tereyağı (veya margarin)
6 çorbakaşığı zeytinyağı
süt
karabiber, tuz
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Dondurulmuş karidesi oda sıcaklığında çözüp, irice doğrayın. İki çorbakaşığı zeytinyağında, 2-3 dakika
kadar sık sık karıştırarak karidesleri sote etin. Taze soğan ve zar şeklinde kesilmiş mozzarella ya da dil peyniriyle karıştırın.
Tost ekmeği dilimlerinin kabuklarını bıçakla kesin, her bir dilimi ikiye bölün ve biraz süte yatırıp yumuşamaya bırakın.
Tost ekmeklerinin yarısının üstüne karidesli ve peynirli karışımı sürün. Arta kalan tost ekmeklerini de üstüne kapatıp iyice sıkıştırın. Yumurtaları iyice çırpın, biraz tuz ve karabiber ilave edin. Sandöviçleri yumurtaya bulayın.
Teflon bir tavadaki dört çorbakaşığı zeytinyağı ve 20 gr tereyağı veya margarinde, her iki yüzünüde kızartın.
Sandöviçlerin fazla yağını kağıt havluyla aldıktan sonra, sıcak bir servis tabağında servis yapın.
Kategori: Sandviç - Kanepeler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 bardak Amerikan pirinci
3 bardak etsuyu yada tavuksuyu
4 kaşık tereyağı
500 gr kanal karides (iri)
1 bardak kaşar rendesi
tuz
1 kaşık sirke
karabiber
HAZIRLANIŞI
Pirinci tuzlu suda 1/2 saat bekletin. Tereyağını eritin, tavuk yada et suyu ekleyerek kaynatın. Kaynayınca pirinçleri ekleyerek pilavınızı pişirin. Karidesleri sirkeli suda haşlayıp, ayıklayın. Karideslerin yarısını pilava ekleyip, harmanlayın. Derin bir cam kabı yağlayıp, içine kalan karidesi yanyana sıralayın. Pilavi karideslerin üzerine dökün. Üzerine rende kaşar serpin, 180 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika tutun. Ters çevirerek servis yapın.
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »