MALZEMELER
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un
şerbeti:
2 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
süslemesi:
badem yada fındık
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye şekerin yarısını koyup, şeker sulanıp renk değiştirene kadar kavurun. Şeker rendi kahverengileşmeye başlayınca yarım su bardağı su ilave edin. Ağdalaşana kadar ocakta bırakın. Karamelleştiğinde içine kalan 1,5 su bardağı suyu ve şekerin kalanını ilave edin. Yeterli süre ocakta tuttuktan sonra soğumaya bırakın. Başka bir kapta şeker ve yoğurdu karıştırıp içine un ve irmiği de ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra kabartma tozunu ve vanilyayı da ilave ederek çırpın. Küçük bir fırın kabını yağlayın şeker ve un serpiştirin. Hamuru boşalttıktan sonra üzerine iri dövülmüş fındık serpiştirip, önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyun. Fırından çıkartır çıkartmaz şerbeti üzerine dökün. Ardından üzerini tercihinize göre badem yada fındık ile süsleyin.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet sülün göğüs
1 adet sülün but
2 adet haşlanmış patates
Arpacık soğanı
Kıyılmış taze otlar (biberiye, kekik)
Sos için :
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1 adet küçük boy kuru soğan
1 adet boy kereviz
3 çorba kaşığı demi glass sos
Kuru garnitür :
Elma dilimi, patates cipsi
HAZIRLANIŞI
Sülün etini teflon tavada çevirerek, pişirin. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun, iri parçalar halinde doğrayın. Çeşitli taze otlarla ve kabukları soyulmuş arpacık soğanlarıyla karıştırın. Çok az zeytinyağı ilavesiyle soteleyin.
Bu arada başka bir kapta sosu hazırlayın. Blendırdan geçirilmiş kuru soğanı ve kerevizi, 1 çorba kaşığı elma sirkesi ve 3 çorba kaşığı demi glass sosla karıştırın. Çok kısık ateşte 5 dakika karıştırın.
Patatesli karışımı servis tabağına alın. Üzerine teflon tavada pişirdiğiniz sülün etini yerleştirin. Etin üzerine sosu gezdirin. Karamelize elma dilimleri ve patates cipsiyle süsleyerek, servis yapın.
Kategori: Av Etleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet armut
2 adet elma
10 adet karanfil
1 bardak şeker
HAZIRLANIŞI
Armutları, elmaları soyup çekirdeklerini çıkartın. Hepsini tencereye koyup 6 bardak su ekleyin. Karanfilleri yıkayıp, katın. 5 dakika kaynatın. Şekerini koyarak,15 dakika kaynatın. Soğuması için beklemeye alın.
Yemekçinin notu: Taze meyve kompostoları yaparken önce meyveler pişirilir, sonra şeker atılır.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg karides
2 adet domates ( ya da bir çorba kaşığı salça)
4 adet tatlı sivri yeşil biber
50 gr tereyağ
1 diş sarmısak
1 çay bardağı rafine yağ
150 gr kaşar peyniri
1 adet defne yaprağı
HAZIRLANIŞI
Bir kg karidesi, bir su bardağı su, bir kaşık sirke ve bir tutam tuz ile beş dakika karıştırıp kaynatın, daha sonra ateşten alıp soğuttuktan sonra soyun.Rafine yağı bir tencerede ateşe koyun, sırasıyla; ayıklayıp, ufak parçalara doğradığınız sarmısakları, ardından kıyılmış biberleri katın. Sararmaya başlayınca, domateslerle birlikte karidesler ve tereyağı ilave edin, on dakika pişirin ve ateşten alın. Ateşe dayanıklı bir cam kaba koyup, üzeılne bir adet defne yaprağı yerleştirin ve rendelenmiş kaşar peynirini serpin, fırında beş dakika bekletin. Üzerine dereotu serptikten sonra servis yapın.
Kategori: Mezeler - Ordövrler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1/2 kg karides
1 su bardağı beyaz şarap
rendelenmiş kaşar
domates
soğan
sarımsak
defne yaprağı
tuz
karabiber
4 çorba kaşığı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Bir tavada ince doğradığınız soğanları kavurun, dövülmüş sarımsağı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Üzerine domatesleri ekleyin ve yumuşayıncaya, suyu çekinceye kadar pişirin. Piştikten sonra şarap, tuz, karabiberi ekleyin ve bir taşım kaynatın. Karidesleri ve defne yaprağını ekleyerek 3-4 dakika kadar pişirin. Ocaktan alarak isteğe göre tek kişilik güveç kaplarına veya ısıya dayanıklı bir cam kaba alın. Üzerine rendelenmiş kaşar döşeyerek önceden ısıtılmış orta dereceli fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirin.
Kategori: Deniz Ürünleri.
Yukarı Git »