Karalahana Çorbası


MALZEMELER
2 bardak kıyılmış lahana
1 bardak mısır yarması
1 bardak kuru fasulye
8 bardak su
2 yemek kaşığı margarin
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI
Mısır yarması ile kuru fasulyeleri ıslatıp, bekletin. İyice haşlayın. Kenara alın. Bir tencereye 8 bardak su koyun. Mısır yarmasını, kuru fasulyeleri, lahanaları ve tuzu ekleyip, 20 dakika pişirin.
Başka bir tavada yağla birlikte soğanı kavurun. Kavrulan soğanları çorbaya katın. Unu bir bardak suyla karıştırıp, topaklanmaması için, yavaş yavaş içine dökün. 15 dakika daha kaynatın. Kırmızıbiberle süsleyerek servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Karalahana Çorbası (6 Kişilik)


MALZEMELER
1 Demet Karalahana
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Salça
Su
Tuz , Karabiber
2-3 Çorba Kaşığı Mısır Unu
1 Su Bardağı Haşlanmış Barbunye Fasülyesi


HAZIRLANIŞI
Lahana yapraklarını yıkayalım. İnce şeritler halinde doğrayalım. Şeritler uzunsa ikiye keselim. Tencerede tereyağını eritelim. Lahanaları ilave edip yumuşayana dek kavuralım. Lahanalar yumuşamaya başladığında bu kez salçayı ilave edelim. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra tencereye yeterince sıcak su ekleyelim. Tuzunu , karabiberini ayarlayalım.
Mısır ununu azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edelim. Barbunya fasülyesini tencereye aktaralım.
Sürekli karıştırarak bir iki taşım kaynatalım. ateşten aldıktan sonra kaselere boşaltalım.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Karalahana Sarması


MALZEMELER
1 kg kara lahana
500 gr kıyma
3 adet kuru soğan
2 adet domates (ya da 1 yemek kaşığı salça)
1 çay bardağı pirinç
8-9 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz, karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı (kıyma yağlıysa tereyağı bir kaşık olabilir)
1 yemek kaşığı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Önce lahanaları iyice yıkayıp, yapraklarını saplarından ayırın. Sonra bir tencere su kaynatın ve kaynayan suya, üstüste dizdiğiniz lahana yapraklarını ve 8-9 adet lahana sapını koyun. 10 dakika sonra el kevgiriyle lahanaları ters düz edin. 10 dakika sonra ocağı söndürün. Yaprakları ve sapları süzgece alın.

Sıra, sarmanın iç harcını hazırlamaya geldi. Soğanları yemeklik doğrayın ve büyük bir kaseye alalım. sonra domatesleri rendeleyin, maydanozların kalın saplarını ayırıp, ince kıyın. Pirinci ayıklayıp, yıkayın. Onları da kaseye koyun. Tuzunu, karabiberini katıp bir kahve fincanı kadar su ekleyerek iyice yoğurun.

Soğuyan lahana yapraklarını büyüklüklerine göre ikiye, ya da 4?e ayırıp, ortadaki kalın damarı çıkarın. Damarlı yüzeyi içe gelecek biçimde yaprağı avucunuza alın ve bir tatlı kaşığı kıymalı harçtan koyun, yanlarını kapatıp sarın. Bu arada lahana saplarını sıvıyağ koyduğunuz tencere zeminine yanyana dizin. Üzerlerine sarmaları sıralayın. Sarma işlemi bitince, tereyağından fındık kadar parçaları üzerine dağıtın. Dolmaların düzeyine kadar su koyup, orta ateşte pişmeye bırakın.

Kara lahana sarmalarını sıcak sıcak, yanında bir kase yoğurtla birlikte servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Karamelalı Elma Tatlısı


MALZEMELER
1 limon
1 kg elma
1 çorba kaşığı toz şeker
6 çorba kaşığı esmer şeker
5 çorba kaşığı tereyağ (yada margarin)
4 çorba kaşığı galeta unu
bitter çikolata (*)
bisküvi (*)

(*) süslemek için kullanabilirsiniz.

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Elmaları soyup, dilimleyip bir kaba koyun. Buna 1 çorbakaşığı toz şeker ve bir limonun
suyunu katın. Ağzını kapatıp kısık ateşte, yaklaşık 20 dakika pişirin. Elmalar iyice yumuşamalı.
Yağı çözdürüp galeta unu ve esmer şekeri ilave edin. Kısık ateşe koyup karıştırarak karamela kıvamına getirin.
Kaselere sırasıyla bir kat elma, bir kat karamela döşeyerek malzemeyi bitirin. Soğuması için buzdolabına koyun.
Dilerseniz, rendelenmiş bitter çikolata ve kedi dili veya benzeri bisküvilerle süsleyebilirsiniz.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Karamelize Armutlu Hazır Kek


MALZEMELER
1 adet hazır kakaolu ya da sade kek
1 fincan sıcak neskafe
2 su bardağı süt

Ayrıca:
1 yemek kaşığı tereyağı
3 adet yumuşak armut
3 yemek kaşığı toz şeker

HAZIRLANIŞI
Önce hazır kekimizi büyükçe bir tabağa yerleştirelim. Sanki kendinize yapıyormuş gibi bir fincan neskafe hazırlayalım. İster şeker katın ister katmayın. Sonra bu sıcak neskafeyi kekin her tarafına gezdirerek keki ıslatalım ve bir kenara bırakalım.
Öte yandan ufak bir tencerede sütle hazır pudingi karıştırıp, orta ısıdaki ateşin üzerine oturtalım. Sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim. Kaynamaya başlayınca altını kapatıp ve sıcakken mikserle çırparak pürüzsüz bir kıvama getirelim. Sonra da kekin her tarafına bir spatula yardımıyla sürelim.
Öte yandan armutları soyup, çekirdeklerini ayıklayalım, yarım cm kalınlığında dilimleyelim. Geniş bir tavada tereyağını eritelim ve armutları sıra sıra dizelim. Orta ısılı ateşte 3-4 dakika pişirelim ve üzerlerine toz şekeri serpiştirelim. Şekerler eriyip, armut dilimleri hafif kahverengileşmeye başladığında altını söndürelim ve sıcakken kekin üzerine yerleştirelim. Sonra da buzdolabında 1-2 saat bekletelim. Servis için dilimlediğiniz her parçanın üzerine bir top dondurma koyup ikram edelim.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [28/129] Önceki 26 27 28 29 30 Sonraki