MALZEMELER
1 kg kuzu budu
100 gr tereyağ
1/2 kg pirinç
2 adet domates
250 gr soğan
3-4 adet sivribiber
su
tuz
HAZIRLANIŞI
Soğanları sote yapar gibi kıyın. Domatesleri yuvarlak, sivribiberleri ince doğrayıp, eti dilimleyin. Pirinci sıcak suda ıslatıp, yıkayın. Daha sonra geniş bir kaba sırayla, soğanları, domatesleri, biberleri, eti ve pirinci yayın. Su ilave edip, üzerlerine bir tabak kapatın ve fırında 20-25 dakika pişirin.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
750 gr krem şanti
1 tatlı kaşığı nescafe
35 adet kesme şeker
1 su bardağı fındık
6 adet yumurta
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları ve şekeri çatalla karıştırıp, ezin ve üç dakika pişirin. Sonra 20-25 dakika mikserle çırpın. Krem şanti, nescafe ve badem ilave edip, karıştırın ve bir kalıba boşaltın. Buzlukta dondurun. Üzerine çikolata sosu döküp, servis yapın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1/2 Kg Dana Eti
Karabiber
Tuz Mantar Rom Sosun Malzemesi
1/2 Paket Margarin
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
4 Yemek Kaşığı Kızarttığınız Etin Yağı
1 Yemek Kaşığı Un
1 Tutam Karabiber, Kırmızıbiber,Pulbiber
2 Avuç Mantar (ince doğranmış)
2 Kapak Rom
1 Su Bardağı Süt
HAZIRLANIŞI
SOSUN HAZIRLANIŞI 1) Etin yağını, margarini ve sıvı yağı iyice erittikten sonra 1 yemek kaşığı unu iyice kızarana kadar karıştırın.
2) İnce ince doğranmış mantarları ilave ettikten sonra kızartma işlemine devam edin.
3) Kızardıktan sonra, mantarların üzerine 2 kapak rom ve 1 bardak sütü döküp 2 dakika kadar kaynatın.
SUNULUŞUHazırladığınız sosu, kızartıp kenara aldığımız karabiberli böf? ün yanında sunun.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 adet yumurta
4 su bardağı un
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına unu döküp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, karabiber, tuz ve zeytinyağ koyup sert bir hamur tutun. Naylon torba içinde 20 dakika bekletin. Hamurdan iki beze yapın. Bezeleri yufkadan kalın açıp yuvarlak kalıpla şekillendirin. Makarnayı 2 saat serin yerde kuruması için bekletin.
Kaynayan tuzlu suya 1 yemek kaşığı zeytinyağ koyun. Makarnayı 5 dakika haşlayın. Sosu makarnaya karıştırıp 2- 3 kez çevirerek malzemelerin iyice karışmasını sağlayın. Sıcak servis yapın.
SOSUN TARİFİTereyağını eritip mantarları pembeleşene kadar kavurun. Un, krema, safran, parmezan peyniri, karabiber ve 2 bardak su ilave edip sosu 15 dakika kısık ateşte pişirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Kepekli tost ekmeği
Mayonez
Ketçap
Krem peynir
Mısır turşusu
Tane karabiber
HAZIRLANIŞI
Kalıp yardımıyla yuvarlak ekmekler elde edin.
Bir kapta mayonez, ketçap ve krem peyniri karıştırın. Krema sıkacağına koyarak, ekmekleri süsleyin. Mısır turşusunu ince ince doğrayın. Karışımın üzerine yerleştirin.
Renkli tane karabiberlerle süsleyin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »