Kabak Garnitür


MALZEMELER
3-4 adet kabak
3 adet yumurta
dereotu
maydanoz
taze soğan
2 çorba kaşığı un
1 adet kuru soğan
kırmızı biber
peynir, rendelenmiş (beyaz peynir, kaşar, parmesan)
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Kabaklar kalın, soğanlar ince bir rende ile rendeleyin. Otları doğrandıktan sonra, bütün malzeme yumurta ve unla kanştırıp, yağlanmış çukurca bir tepside fınna verin.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »

Kabak graten


MALZEMELER
4 adet kabak
3 corba kaşık tereyağı veya margarin
2 kaşık un
2 bardak süt
100 gr. Kaşar peyniri
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
1. Kabakları iri iri doğrayın, geniş bir tencerede az tuzlu suda 3-4 dakkika haşlayın.

2. Tencereden alıp süzgeçe koyun

3. Bir tencerede tereyağını eritin unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun .

4. Çırpma teli yardımı ile, sütü yavaş yavaş ilave edin. Tuz ve karabiber ilave edin .Sürekli karıştırarak 5-6 dakkika pişirin .
5. Suyu süzülmüş kabakları bir çatal yardımıyla biraz ezin.

6. Daha sonra fırına dayanıklı cam bir kaba yerleştirin. Üzerine hazırladığınız sosu dökün. Üzerine Kaşar peynir rendesini serpiştirin ve önceden ısıltılmış fırınızın orta rafına yerleştirin. Üzeri kızarana kadar fırında bekletin. Sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »

Kabak Gratine (5 Kişilik)


MALZEMELER
5 küçük boy kabak
350 ml (1 2/5 su bardağı) beşamel sos
60 gr Parmesan veya kaşar peyniri rendesi
HARCI İÇİN:
300 gr tavuk göğsü veya taze sebze (küçük parçalar halinde-doğranmış)
30 gr (2 çorba kaşığı) Margarin
1/2 çay kaşığı tuz
Karabiber
250 ml (1 su bardağı) domates sosu


HAZIRLANIŞI
Kabaklan kazıyın. Uçlarını kesip ortadan enlemesine iki parçaya ayırın. Bir çay kaşığı ile ortadaki çekirdekli kısmı çıkartıp, atın.
Kabakları rahatça alacak büyüklükte bir tencereye yarıya kadar su koyup bir taşım kaynatın. Su kaynayınca tencerenin kapağını açın, kabakları 3-4 dakika kaynar suda haşlayın.
Delikli bir kevgirle tencereden alıp, soğuk suya tutarak süzdürün. Kurulayıp, fırın tepsisine dizin. Bu arada harcı hazırlamak için, margarini bir tavada eritin. Tavuk ya da sebzeyi ilave edip, sık sık kanştırarak 3-4 dakika sote edin
Tuz ve biberini ilave edip tekrar karıştırın ve ateşten alın. 2/5 su bardağı beşameli ilave edip, tekrar karıştırın.
Morney sosu hazırlamak için kalan beşamel sosu bir tencerede telle sık sık kanştırarak ısıtın. Tencereyi ateşten alın. İçine parmesan veya kaşar peyniri rendesinin yansını ilave edin. Birkez karıştırıp bir kenarda bırakın.
Haşlanmış kabakların içini harçla doldurun. Morney sosu bir kaşıkla kabakların üzerine dökün. Üzerlerine kalan parmesan ya da kaşar peyniri rendesini serpiştirin. Fırınınızın üst katındaki salamandıra yakın,içleri doldurulmuş kabakların olduğu tepsiyi, fırının en üst katına sürün.
Morney sos altın sarısı bir renk alıp yer yer kahverengileşmeye başlayınca tepsiyi fırından alıp, gratine kabakları önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, domates sosla sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Kabak Halkaları (8 Kişilik)


MALZEMELER
6 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
750 gr Domates
3 Kabak
1 Kırmızı Dolmalık Biber
1 Demet Fesleğen
1 Demet Maydanoz
1 Çay Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1 Çorba Kaşığı Sirke
3 ÇorbaKaşığı Pesto Sosu (hazır ürün)
3 Çorba Kaşığı Zeytin Ezmesi
2 Tatlı Kaşığı Kapari
30 gr Füme Balık
30 gr Dana Jambon


HAZIRLANIŞI
Kabakları yıkayıp ayıkladıktan sonra 1,5 cm kalınlığında dilimler halinde doğrayın.
Büyük tavada bir miktar sıvıyağ kızdırın. Kabak dilimlerini kızgın yağda arkalı önlü hafifçe kızartın. Ardından tuz ve karabiberle tatlandırın. Kabak, yağı çok fazla çekerse bir kağıt mutfak havlusunun üzerinde bekletin.
Domateslerin kabuklarını soyup çekirdekerini ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Biberi yıkayıp çekirdeklerini ayıklayın küp küp doğrayın. Fesleğen ve maydanozu yıkayıp ayıkladıktan sonra yapraklarını iri iri kıyın. Eğer kaşar peyniri tüm olarak aldıysanız rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Bir kasede domates, biber ve taze baharatları karıştırın. Sirke, tuz ve karabiberi ekleyin.
Kabak dilimlerinin dörtte birinin üzerini domatesli karışımla donatın. Yine dörtte birine pesto sosunu sürün ve üzerine rendelenmiş parmesan serpin. Kalan kabak dilimlerinin yarısının üzerine zeytin ezmesini sürüp üzerine kapari serptikten sonra füme balığı ekIeyin. Son kabak dilimlerini dana jambonla süsleyin. Kabak dilimlerinin tamamını büyük bir servis tabağına yerleştirip servis yapın.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Kabak Kalye


MALZEMELER
1 BAŞ SOĞAN
3 DİŞ SARMISAK
125 GR KIYMA
1 TATLI KAŞIĞI SALÇA
3 ADET KABAK
BİR TUTAM DEREOTU
3 KAŞIK GARNİTÜR (BEZELYE, PATATES,HAVUÇ)
1 KÜÇÜK DOMATES
1/2 BARDAK SU
TUZ

HAZIRLANIŞI
Soğanlar ve sarmısaklar küçük kareler halinde kesilerek çok az zeytinyağı ile kavrulur. Soğanlar iyice pembeleştikten sonra kıyma ilave edilerek kavrulması beklenir.Kavrulduktan sonra salçası ilave edilerek bir süre daha beklenir.
Kabakların kabukları bıçak ile sıyrılır ve halka halka kesilerek tuzlu su da biraz bekletilir. Daha sonra kabakların suyu süzülerek kıymaya ilave edilir. Biraz kavrulduktan sonra garnitür, domates eklenir. Bir süre daha pişirilmeye bırakıldıktan sonra suyu ve tuzu ilave edilerek pişmeye bırakılır.Pişmeye yakın dereotu ilave edilir.Yaklaşık 20 dakika orta ateşte pişirilerek, sıcak servis yapılır.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [2/129] Önceki 1 2 3 4 5 Sonraki