Kakaolu Kek


MALZEMELER
1 su bardağından bira fazla toz şeker
1 paket margarin (veya tereyağ)
1 çorbakaşığı kakao
4 su bardağı un
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı maya
süt
tuz

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığında çözülmüş tereyağını (veya margarini) ufak ufak doğrayıp bir kaba koyun. Mikser ile birkaç dakika kaırıştırın. Tozşekeri ve yumurtaları katıp, karışım beyaz bir köpük haline geleinceye dek karıştırmaya devam edin. Unu, bir paket mayayı, bir tutam tuzu ve gerekirse biraz sütü ilave edin. Karışımı, krema halini alana dek karıstırın. Karışımı ikiye ayırın ve birine kakaoyu karıştırın.
Kek kalıbını önce yağlayıp, una bulayın. Yağlı, yumurtalı, şekerli karışımı, kalıbın dibine yayın. Kakaolu karışımdan bir kat döktükten sonra malzemeler tükenene dek sırayla bu katları tamamlayın. Bir spatülayla yardımıyla üstünü düzeltin ve önceden ısıttığınız 180 derecelık fırında 40 dakika kadar pişirin. Turtayı soğuttuktan sonra servis tabağına koyup servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Kakaolu Kek (8 Kişilik)


MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 kabartma tozu
1 vanilya
1.5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao


HAZIRLANIŞI
Geniş bir kapta yağ, şeker, yumurta ve yoğurdu çırpın. Üzerine un, kabartma tozu, vaniiya dökün. Maizemeleri karıştırarak kekinizin hamurunu hazırlayın.
Başka bir kaba kakaoyu döküp üzerine hamurunuzdan iki yemek kaşığı ilave edin ve karıştırın. Kakaolu hamurunuzu hazırlayın.
Yağlanmış yuvarlak bir kek kalıbına ilk önce sade hamurunuzun yarısını döküp üzerine kakaolu hamurdan ilave edin. Kalan sade hamuru da en üste boşaltın. Hazırladığınız bu hamuru 150 derecedeki fırında 45 dakika pişirin.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Kakaolu Kek -I


MALZEMELER
5 kaşık kakao
4 adet yumurta
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
1 büyük paket margarin
1 çay fincanı kabartma tozu

HAZIRLANIŞI
Margarin, şeker, kakao ve sütü karıştırıp, bir taşım kaynatın. Bu karışımdan bir çay bardağı alıp, bir kenara ayırın. Karışım soğuduktan sonra 4 adet yumurtanın sarısını ilave edip, karıştırın ve 2 su bardağı un ilave edin. Yumurtaların aklarını kar haline getirip,hamura katın. Bunu, yağladığınız bir kalıba döküp, hafif ateşte altmış dakika pişirin. Ilıkken, üzerine önceden ayırdığınız bir çay bardağı kakaolu kanşımı gezdirin. Soğuduğunda servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Kakaolu Kek- II


MALZEMELER
1 su bardağı mısır nişastası
2 yemek kaşığı nescafe
4 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı şeker
250 gr margarin
1 su bardağı un
1 paket vanilya
5 adet yumurta

HAZIRLANIŞI
Yumurta, şeker ve vanilyayı çırpın. Yağı eritip, karıştırın ve tekrar biraz daha çırpın. Diğer malzemeyi de katın, kek kalıbına döküp, pişirin. Piştikten sonra, kek ılıkken üzerine iki su bardağı soğuk süt dökün.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Kakaolu Kek -III


MALZEMELER
3 adet yumurta
250 gr margarin
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 su baradağı süt
1 bardak toz şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu

HAZIRLANIŞI
Kek kalıbını margarinle yağlayın, kalan margarini bir kapta eritin. Derin bir mikser kabına, şeker, kakao, erimiş margarin ve bir bardak ılık süt ilave edip, mikserle karıştırın. Bu karışımdan bir bardak alıp, bir kenara ayırın. Kalan kanşıma iki bardak un, bir paket vanilya, bir paket kabartma tozu ve 3 adet yumurta ilave edin. Mikserle iyice çırptıktan sonra kalıba boşaltın. Orta hararette ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkarttığınızda, önceden ayırdığınız bir bardak karışımı kekin üzerine dökün. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [19/129] Önceki 17 18 19 20 21 Sonraki