Kahvaltı keki


MALZEMELER
1/2 bardak Amerikan soya unu
1,5 bardak buğday unu
1 bardak şeker
1/2 bardak soya margarini
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
1/4 çay kaşığı tuz
1/2 bardak ayran
1 bardak siyah kuru üzüm
3 adet yumurta

HAZIRLANIŞI
Şeker ve soya margarinini krema haline gelene dek çırpın. İçine yumurtaları tek tek ilave edip tekrar karıştırın. Daha sonra diğer malzemeleri içine atıp iyice harmanlayın. Hamur akıcı ve yumuşak bir hale geldiğinde tepsiye dizdiğiniz küçük kek kağıtlarının içine birer kaşık hamur akıtın. Önceden 190 °C ısıtmış olduğunuz fırına verin. İsteğe göre üstüne pudra şekeri de ekleyebilirsiniz.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Kahve Aromalı Parfe


MALZEMELER
4 adet yumurta
2 paket krem şanti
2 su bardağı kakaolu süt
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı neskafe
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tuz

Üstü için;
Ufak paket çikolata rendesi

HAZIRLANIŞI
Küçük bir tencerenin içinde süt, neskafe ve kakaoyu orta ateşte kaynatmadan ısıtın. Derin bir kasenin içinde krem şantiyle kakaolu sütü katılaşıncaya kadar çırpın ve buzdolabında bekletin. Bir başka kapta yumurta sarılarını toz şekerle 2-3 dakika çırpın. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını tuzla birlikte 10-12 dakika kadar, kar gibi katılaşıncaya dek mikserle iyice çırpın. Çırpttığınız yumurta sarılarının içine yumurta beyazlarını, dolapta bekleyen krem şantiyi ve soğuyan neskafeli karışımı azar azar ilave edin. Bütün malzemeler karışıncaya dek bir tahta kaşıkla iyice harmanlayın. Derin bir tasın içine ince naylonu yanlarından sarkacak biçimde yerleştirin. Hazırladığınız karışımı içine boşaltın ve derin dondurucuda 1 gece bekletin. Servisten önce bir tabağa ters çevirip, naylonu sıyırın ve rendelenmiş çikolatayla süsleyin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kahve likörü


MALZEMELER
Bir şise votka
250 Gr. çekilmiş kahve

HAZIRLANIŞI
Votka içine 250 gr. kahve ilave edilir ve bu karışım bir kavanoz içinde fermantasyona bırakılır. Değişik aralıklarla kahvenin aromasının votka içine geçmesi için çalkalanır. Yaklaşık 10 gün sonra karışım likör kıvamında içime hazır olur. İçilmeden önce bir süzgeç kağıdı veya evde kolayca bulunabilen tülbent yardımıyla süzüldükten sonra tüketilebilir. İçimi gayet rahat ve hoştur.

Kategori: İçki - İçecekler.

Yukarı Git »

Kakaolu Alman Kurabiyesi


MALZEMELER
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
115 gr. margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
125 gr. toz şeker
1 adet yumurta
1 tutam tuz

Üstü için:
1 yumurtanın beyazı
1 yemek kaşığı toz şeker

HAZIRLANIŞI
Mikserde margarin, toz şeker ve yumurtayı çırpın. Un, kakao ve tuz ekleyip sert bir hamur tutun. Hamuru streç kağıda sarıp 1 saat buzdolabında bekletin.
Hamurdan 28 adet yuvarlak beze yapın. Her bir bezeyi bir karış uzunluğunda şekil verin. Yumurta akı ve toz şekeri karıştırıp kurabiyelerin üstüne sürün. 180 derecelik fırında 10-12 dakika pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kakaolu Bisküvi


MALZEMELER
250 gr. margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
1 bardak pudra şekeri
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
4 bardak un
2 yemek kaşığı kakao

HAZIRLANIŞI
Margarini, pudra şekeriyle iyice karıştırın. Yumurta sarısını ilave edin. Vanilyayı ve unu içine atıp, hamur yapın ve iyice yoğurun. Hamur kıvama geldiğinde ikiye ayırın. Birinin içine kakao atın. Hamurları 20 dakika dinlendirin.
Beyaz hamuru, tezgaha un serperek, elinizle dikdörtgen şeklinde açın. Kakaolu hamuru rulo yapın. Dikdörtgen hamurun içine koyup, sarın. İçi kakaolu rulo elde edin. Bıçakla bisküvi kalınlığında kesin.
Yağlı kağıdın üzerine dizin. 175 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [17/129] Önceki 15 16 17 18 19 Sonraki