MALZEMELER
1 adet havuç
2 dal pırasa
2 adet küçük pancar
1 adet küçük boy kereviz
1 adet kuru soğan
4 yaprak beyaz lahana
2 su bardağı su ya da et suyu
1 kahve fincanı arpa şehriye
1 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı tereyağı
2 adet yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Pırasa, lahana, havuç, pancar ve kerevizi ayıklayıp, yıkayın. İnce ince doğrayarak bir kenara alın.
Çorba tenceresine küp küp doğranmış kuru soğan ile tereyağını koyun ve karıştırarak soğanı pembeleştirin. Üzerine ayıkladığınız sebzeleri ekleyin. Birkaç sefer karıştırarak hafifçe kavurun 6 su ardağı su ya da et suyunu koyup, tekrar karıştırın. 15 dakika kadar pişirip tuzunu, karabiberini ve şehriyesini ekleyin. Sebzeler pişince bir kasede yumurta sarılarıyla sütü iyice çırpın. Çorba suyundan da katarak bu karışımı ılıtın. Sürekli karıştırarak çorbaya katın. Bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg kuşbaşı (kuzu tercih edilir)
2 adet domates
3 adet sivribiber veya çarliston biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet halka halka doğranmış soğan
1 çay fincanı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Domateslerin kabuğunu soyun ve küp küp kesin. Biberleri 1 parmak kalınlığında doğrayın. Bütün malzemeyi karıştırın. Kasapların kullandığı yağlı kağıda koyun. 4 tarafını bohça gibi katlayın. 180 derece ısılı fırında 1,5 saat kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
Kategori: Kebaplar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
200 gr. kuzu kuşbaşı
1 yemek kaşığı margarin
2 adet domates
2 adet yeşil biber
8 adet mantar
2 adet kuru soğan
1 bardak bezelye
Kekik
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Zar şeklinde doğranmış etleri bir kabın içine koyun. Margarin, tuz ve karabiberi atın. Domates, yeşil biber ve mantarları doğrayın. Soğanları dörde bölün. Bezelyeleri de ekleyerek, hepsini karıştırın.
Hazırladığınız malzemeyi ikiye bölün. İki adet yağlı kağıda yerleştirin. Üzerlerine kekik serpin. Hava almayacak şekilde her tarafını kapatın.
200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
150 gr Kuşbaşı Et
1 Adet Soğan
1 Diş Sarmısak
2 Adet Domates
1 Çay Kaşığı Kekik
Tuz
Yağlı Kağıt
HAZIRLANIŞI
Öncelikle 1 çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin.İçine aldığınız eti iyice kavurun.Et önce su bırakacak sonra kavrulurken bu suyu çekecektir.
Suyunu çekince yemeklik doğranmış soğan ve dövülmüş sarmısağı da ekleyip,karıştırın. Birkaç dk daha kavurup,küp doğranmış domatesi ilave edin ve altını kapatın.1 çay kaşığı kekiği ve tuzu ekleyin.
Yağlı kağıda sarın.Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 5 dak daha tutun.Fırından alınca,üzerindeki kağıdı hafifçe yırtın. Dilerseniz ince kıyılmış maydanozla süsleyip,servis yapın.
Kategori: Kebaplar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kilo biftek
2 diş sarımsak
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »