Kuskus Kazablanka


MALZEMELER
500 gr kemikli kuzu parça et
1 yemek kaşığı margarin
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket kuskus
1 çay kaşığı tuz, karabiber
3 adet domates
2 adet yeşil sivri biber
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı safran
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
2 adet orta boy havuç
1 adet orta boy kabak
1 çay kaşığı kuru sarı üzüm
2 yemek kaşığı dolmalık üzüm

HAZIRLANIŞI
Önce orta boy bir tencerede erittiğiniz margarinle birlikte kuskusları 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Üzerine 3 bardak sıcak su, tuz ve karabiberi ilave edin. Kuskus suyunu çekince ocaktan alın.

Öte yandan kemikli parça etleri bir tencereye koyun. Üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberi ilave edin. Etleri ara sıra karıştırarak, rengi dönünceye kadar 10 dakika kavurun.

Üzerine zencefil ve safranı ilave edip, karıştırın. Kabuğu soyulmuş domatesleri küp küp doğrayın. Salçayı, karabiberi, halka halka incecik doğranmış biberleri ve dövülmüş sarımsağı da ekleyin. Havuç ve kabakları soyup, parmak şeklinde doğrayın ve etli harcın üzerine aktarın. Sonra da tencereye 4 su bardağı ılık su koyup orta ateşte, etler yumuşayıncaya kadar 25 dakika pişirin. En sonunda sarı kuru üzümlerle dolmalık üzümleri ekleyip, 5 dakika daha pişirip, ocaktan alın.

Şimdi kuskusu geniş bir servis tabağına aktarıp, üzerine sebzeli eti yerleştirin. Sıcak olarak servise sunun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kuskus Pilavı


MALZEMELER
1 paket kuskus (yarım kg)
1 adet kuru soğan
4 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Etleri yıkayıp, süzdürün. Bir tencerede (tercihen teflon bir tencere) tereyağını eritin, ince kıyılmış soğanları ekleyerek, karıştıra karıştıra sarartın. Etleri katın ve karıştırarak kavurun. Et bıraktığı suyu çekinceye dek pişirin, üzerine suyunu koyarak bir taşım kaynatın. Su kaynayınca tuzunu ekin ve kuskusu katın. Ocağı kısık ateşe alın. Kuskus şişince ve yumuşayınca ateşten alın. Karabiberini ekip, etlere, kuskusu hafifçe karıştırın. Servise dek tencere kapağını kapalı bekletin. Sıcak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kuskuslu Afrika Tavuğu


MALZEMELER
8 adet tavuk kalçası
2 su bardağı kuskus
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvıyağı
3 adet kuru orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Tencerede yağı eritin. Kuskusu pembeleşene kadar kavurun. 3 bardak su ve tuz ekleyip, kısık ateşte pişirin.
Tavuk etlerini yıkayın ve sıvıyağda iki taraflı kızartın. Kekik, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Soğanı dörde bölerek, etlerin içine atın ve kızartmaya devam edin. Domates salçası, doğranmış domatesi de ilave edin ve 1 bardak suyla kısık ateşte 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kuskuslu Börek


MALZEMELER
2 su bardağı kuskus
1 su bardağı kavrulmuş kıyma
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
2 adet kabak
1 yemek kaşığı margarin
6 adet yufka
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağı

HAZIRLANIŞI
Kuskusu tencereye koyup margarinle birlikte pembeleşene kadar kavurun. 2 bardak su, karabiber ve tuz ekleyip kuskusu pişirin. Üzerine dereotu, maydanoz, kavrulmuş kıyma ve rendelenmiş kabakları da ilave edip, karıştırın.
Sıvıyağ ile yoğurdu çırpın. Yufkaları dörde bölüp, iri üçgenler elde edin. Üçgenlerin uç kısmına sos ve hazırladığınız içten koyup, yufkayı büyük üçgen şeklinde katlayın. Üzerine kalan sosu gezdirin. 175 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kuskuslu Dana Kebabı


MALZEMELER
1 kG süt danası
yarım paket margarin
yarım kilo kuskus
2 orta boy söğan
1 çorba kaşığı domates salçası
2 orta boy domates
5 sivri biber
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Yarım paket margarini bir parçasını etler için, bir parçasını kuskus için kullanmak üzere ikiye bölün. Sonra etleri kavurun , suyunu salıp çeksinler. Ince doğradığınız soğanları katıp öldürün. Ardından salçayı koyun, yaklaşık iki su bardağı suyu da ekleyip tencereyi kapatın. Etler iyice pişinceye kadar orta ateşte kaynatmaya devam edinm. Ayırdığınız yağda kuskusu bir tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Rengi değişmeye başlarken tencereyi ateşten alın, pişen etlere katın. Kabuğunu çıkardığınız ve irice doğradığınız domatesleri, yeşil biberleri de katın. Suyunu ayarlayın, su kuskusun üstüne geçmesin. Orta ateşte suyunu çektirin. Gerekirse biraz daha sıcak su gezdirin. Suyun ayarlanmasında ateşinizin kuvveti, kuskusun cinsi, kavurma süreniz belirleyici olacaktır. Bu yüzden kuskuslar ne çorba olacak nede çok diri kalacak şekilde suyun miktarını ayarlayın. Daha sonra demlendirip, şöyle bir karıştırın ve sıcak sıcak servis yapın.

Kategori: Pilavlar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [123/129] Önceki 121 122 123 124 125 Sonraki