MALZEMELER
1 adet göbek salata
6 adet konserve kuşkonmaz
2 dilim kaşar peyniri
1 kahve fincanı doğranmış yeşil zeytin
10 adet haşlanmış yeşil fasulye
1 adet domates
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
1 çay kaşığı hardal
1 yemek kaşığı mayonez
1 adet limonun suyu
Tuz
HAZIRLANIŞI
Göbek salatayı yıkayıp içini oyun. Dış yapraklarını ince ince kıyıp dereotuyla karıştırın. Bu yeşiliklerle salatanın içini doldurun. Kaşar peynirini hamur kalıbıyla şekillendirip marul sepetinin içine koyun. Domates, zeytin ve kuşkonmazı yerleştirin.
Zeytinyağ, hardal, mayonez, limon suyu ve tuzu çırpın. Salatanın üstüne döküp servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet patates
1 bağ maydanoz
250 gr kuşkonmaz
1 çay kaşığı hardal
1 buçuk çay kayığı yağ
100 gr taze sert peynir
2 çorba kaşığı portakal suyu
biraz pırasa
tuz
HAZIRLANIŞI
Patatesleri soyun ve tuzlu suda biraz kimyonla kaynatın. Kuşkonmazı yıkayıp, soyun. Kabuğunu bir kapta ağır ateşte kaynatın, sonra temizlediğiniz kuşkonmazı ilave ederek 15-20 dakika daha kaynatın. Peyniri, hardalı, tuzu ve portakal suyunu bir kaba koyun ve ağır ağır karıştırarak ısıtın. Maydanozu ve pırasayı parçalara doğrayın ve yağı da karıştırarak ilave edin. Sosunu daha önce ısıttığınız bir tabağa dökün ve kaynamış sebzeyi ilave edip, maydanoz yapraklarıyla süsledikten sonra servis yapın.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı Amerikan Pirinci
1 kutu kuşkonmaz konservesi
1 fincan un
3 bardak tavuk suyu
1 baş soğan
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı domates rendesi
Yeteri kadar tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede 3 bardak tavuk suyu ile pirinçleri 10 dakika kaynatın. Küçük doğranmış olan kuşkonmazları da ilave edip kaynamaya bırakın. Bir tava kızgın yağda ince doğranmış olan soğanı kavurun. 1 fincan un, 2 çorba kaşığı domates rendesi, tuz ve karabiberi ilave edip karışıtırın. Bu karışımı pirinçli et suyunun içine ekleyip koyulaşana kadar kaynatın. Üzerini maydanoz ile süsleyip sıcak servis yapabilirsiniz.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 adet somon füme
6 adet kuşkonmaz
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 dilim kızarmış ekmek
Hardal
Limon
Tuz
HAZIRLANIŞI
Somonları gül şekline getirin. Tabağa dizin. Yanlarına kuşkonmazları koyun.
Sos için zeytinyağı, hardal, limon ve tuzu karıştırın. Somon ve kuşkonmazların üzerine dökün.
1 dilim kızarmış ekmekle birlikte yiyin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Beyaz tost ekmeği
Krem peynir
Mayonez
Hardal
Somon
Kuşkonmaz turşusu
HAZIRLANIŞI
Tost ekmeklerini yuvarlak kesin.
Bir kabın içinde krem peyniri, mayonez ve hardalı karıştırın. Hazırladığınız karışımı ekmeklerin üzerine sürün. Somonları uzun şeritler halinde kesip, yuvarlayın. Gül şekline getirin. Yanına kuşkonmaz turşularını yerleştirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »