MALZEMELER
2 baş rende soğan
3 yemek kaşığı ketçap
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı hardal
Tuz, karabiber (elinizin ucuyla serpiştirin)
HAZIRLANIŞI
Derin ve yayvan bir karıştırma kabına tüm sos malzemelerini koyup, çatalla iyice çırpın.
Kuşbaşı etleri içine atarak, bir gece buzdolabında bekletin.
Ertesi gün şişlere, aralara domates ve biber dilimleri takarak ızgarada veya barbeküde 15-17 dakika kadar çevirerek kızartın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı kuru kuşburnu
2 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Kuşburnunu akşamdan suya yatırın. Sabah suyunu süzerek tencereye alın. Toz şekerini ve su koyarak orta ateşte meyveler yumuşayıncaya kadar pişirin. Süzüp, suyunu servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1/2 kg Kuşkonmaz
Haşlamak için : 1 litre su
50 gram tuz
1 limonun suyu
50 gram şeker
70 gram un,
75 gram margarin
1 adet orta boy soğan,
Bir tutam dereotu
2 çorba kaşığı çiğ krema,
tuz
HAZIRLANIŞI
1 litre suya, 50 gram tuz, bir limonun suyu, 50 gram şeker ilave ederek kaynamaya bırakın.
Su kaynadıktan sonra kuşkonmazları suya atarak yarım saat haşlayın. Piştikten sonra çıkartıp süzün. Soğuttuktan sonra ince küçük küpler biçiminde doğrayın.
Başka bir tencerede margarin ile yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Unu ilave ederek, hafifçe sarartın, îçine kepçe kepçe su ilave edin. Topaksız kıvam almasını sağlayın.
Hazırlanan bu sosu çorba için kullanacağınız suya ilave edin. Kuşkonmazları tencereye alın. Çorba kaynamaya başlayınca kremayı ve yeterli derecede tuzu ilave ederek lezzetlendirin.
Doğranmış dereotunu üzerine doğrayarak servis yapın.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Kepekli tost ekmeği
Kaşar peynir
Süzme yoğurt
Kuşkonmaz
Taze kekik
HAZIRLANIŞI
Kepekli ekmekleri yuvarlak kesin.
Kaşar rendesini, süzme yoğurtla karıştırın. Ekmeklerin üzerine sürün. Kuşkonmazların uçlarını kesip, kanepelerin üstüne yerleştirin.
Taze kekikle süsleyin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg kuşkonmaz,
150 gram kuzu sırtı,
2 adet kırmızı dolma biber,
4 çorba kaşığı tereyağı
tuz Karabiber
2 çorba kaşığı krema
HAZIRLANIŞI
Kuşkonmazları baharatlayın. Tereyağı ile ezmeden pişirip, tabaklara dizin.
Kuzu sırtını ızgarada pişirin ve dilimleyin. Bir tavada tereyağı ile ince doğranmış dolma biberi 5 dakika kavurup, kremayı ilave edin. 1 dakika sonra, etlerin üzerine dökerek servis yapın.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »