Kuruluk Dolması


MALZEMELER
150 gr yağlı dolmalık kıyma
8 adet kurutulmuş patlıcan
8 adet kurutulmuş kabak
8 adet kurutulmuş kırmızıbiber
2 kahve fincanı pirinç
2 adet soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
½ su bardağı su
1 adet limon suyu
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Kurutulmuş patlıcan, kabak ve biberleri ayrı ayrı haşlayın. Biberleri sıcak su ile ıslatarak şişmesini sağlayın. Patlıcanları ve kabakları ayrı ayrı tencerelerde kaynamakta olan suya atarak fazla ezilmeden yumuşamasını sağlayın. Hafif haşladığınız kurutulmuş sebzelerin suyunu birkaç kez değiştirdikten sonra süzgece alın. Diğer tarafta kıyma, pirinç, biber salçası, domates, kırmızıbiber, tuz, karabiber, ve yemeklik doğranmış soğanı karıştırarak dolma içini hazırlayın. Sebzelerin içini doldurun. Tencereye patlıcan, kabak ve biber sırayla dizin. Dolmaların pişmesini sağlayacak su ve limon suyunu ilave edin. Dolmalar kaynayana kadar harlı ateşte pişirin, kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın. Kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişirin.

Kategori: Dolmalar.

Yukarı Git »

Kurut Katıklı Çorba


MALZEMELER
2 su bardağı üçgen kesilmiş mantı hamuru
1 top kurut (kurutulmuş süzme yoğurdu ya da kurutulmuş çökelek de denir)
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
Yeterince tuz

HAZIRLANIŞI
1 top kurutu kolay ezilmesi için akşamdan derin bir kasede suyla ıslanmaya bırakın. Ertesi gün elinizle çamaşır ovalar gibi kurutu ovalayarak, iyice eriyip, ayran kıvamına gelinceye dek bu işlemi sürdürün. Bir tarafta (4 su bardağı) kaynayan suya kesilmiş hamurları atın ve 7-8 dakika kadar pişmesini bekleyin. Ezilen kurutu, pişen kesme hamurlu tencereye boşaltın ve karıştırın.
Bir tavada tereyağını eritin, naneyle beraber iyice sarartın ve çorbanın içine katın. Servise sunmadan önce tuzunu da ayarlayabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kuruyemişli Tatlı (8 Kişilik)


MALZEMELER
400 gr Kuru İncir
100 gr Hurma
200 gr Kuru Kayısı
250 gr Kuru Üzüm
1 Su Bardağı Ceviz İçi
1 Su Bardağı Çam Fıstığı
1 Çorba Kaşığı Tarçın
1/2 Çavdar Ekmeği
1 Çorba Kaşığı Un
1/2 Su Bardağı Bal
1 Su Bardağı Soyulmuş Badem
1 Su Bardağı Karışık Meyve Şekerlemesi
1 Tutam Tuz
KALIP İÇİN;
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Un


HAZIRLANIŞI
1) Fırını 80 dereceye ayarlayıp ısıtın. Kuru incir, kuru kayısı ve hurmayı ince ince kıyıp büyük bir kaseye alın.
2) Ceviz içi, kuru üzüm, çam fıstıgı, tarçın ve bir tutam tuz ilave edip iyice harmanlayın. Çavdar ekmeğinin içini ıslatıp ufalayın ve kuruyemiş karışımına ekleyin. Bir çorba kaşığı unu ilave edip hamur şeklinde yoğurun.
3) Hazırladığınız karışımı iki eşit parçaya bölüp her ikisine de oval ekmek şekli verin. Fırın tepsisini hafifçe yağlayıp un serpin. Hazırladığınız hamurları tepsiye yerleştirin.
4) Meyve şekerlemelerini minik minik doğrayın. Tatlıların üzerine badem ve meyve şekerlemelerini yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Balı kısık ateşte biraz eritin. Tatlıları fırından çıkarınca üzerlerine fırça ile balı sürün. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Kuş Üzümlü Kurabiye


MALZEMELER
Yarım çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardaği dövülmüş ceviz içi
1 çay bardaği şeker
1 çay bardaği süt
100 gr margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un


HAZIRLANIŞI
Derince bir kaba tüm malzemeleri koyun. Malzemeleri iyice ezin. Alabildiği kadar un (yaklaşık 2,5 su bardağı) ilave ederek yumuşakça bir hamur elde edin.10 dakika hamuru diniendirin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde yuvarlayin. Bunlari tepsiye dizin. 200 derecede änceden ısıtılmış firinda pişirin.

Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.

Yukarı Git »

Kuşbaşı Etli Kelebek Makarna


MALZEMELER
1 paket kelebek makarna
1 adet orta boy havuç
2-3 adet taze yeşil soğan
1 adet kuru soğan
2 diş sarmısak
Yarım demet maydanoz
300 gr kuşbaşı dana eti
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
½ su bardağı kırmızı şarap
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber (taze çekilmiş)
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
İlk olarak sebzelerimizi hazırlayalım, havucu ve soğanları güzelce temizleyip, tavla zarı formunda incecik doğrayalım. Sarmısağı ve maydanozu incecik kıyıyoruz. Dana etimizi tavla zarı formunda, küp küp doğruyoruz.
Öte yandan büyük bir tavada yağı kızdırıyoruz ve dana etimizi bu kızgın zeytinyağında 2 dakika kadar kavuruyoruz. Sonra etleri tavadan alıp, tuz ve karabiber ekiyoruz. Şimdi de aynı tavaya havuç ve soğanı koyalım ve 5 dakika da onları kavuralım. Üzerilerine tuz ve karabiber serpelim.
Ardından salça, ince ince doğradığımız taze soğan ve sarmısağı da tavaya ilave ediyoruz, 3 dakika pişirip, şarabı katıyoruz. Bir taşım kaynatıp, 1 su bardağı kadar suyu ve etleri de katarak 15 dakika pişiriyoruz ve kekikle tatlandırıp, ocaktan alıyoruz.
Öte yandan makarnayı bol tuzlu suda dirice, 8-10 dakika kadar haşlayalım ve suyunu süzelim.
Makarnalarla hazırladığımız sosu bir güzel karıştıralım ve üzerini ince ince kıydığımız maydanozla süsleyelim. Yemeğimizi 5 dakika dinlendirelim ve sonra da servis yapalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [120/129] Önceki 118 119 120 121 122 Sonraki