MALZEMELER
1 kg baklavalık un
3 adet yumurta
½ çorba kaşığı tuz
2 su bardağı su
½ kg nişasta
400 gr tereyağı
2,5 su bardağı antepfıstığı
şerbet için:1 kg şeker
3,5 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Geniş bir kaba unu eleyerek,aktarın.Ortasını çukurlaştırın.Bu çukura yumurtaları kırın.Tuzu ve suyu ekleyin.Sert bir hamur elde edene dek yoğurun.Üzerine nemli bir bez örterek,20 dk bir kenarda bekletin.
Dinlenen hamuru kabın içinden çıkarın.12 eşit parçaya bölün.Üzerine nişasta serpin.Elinizle her bir hamur parçasını yassı hale getirin.
Düz bir zemin üzerinde oklava ile olabildiğince ince açın.Açma sırasında hamurların oklavaya yapışmaması için nişasta serpin.Açtığınız yufkaların büyüklüğünde bir tepsinin içini yağlayın.Yufkaları tepsiye tek tek dizerken aralarına eritilmiş tereyağını bir fırça ile sürün.
Yufkaların yarısını bu şekilde dizdikten sonra dövülmüş fıstığı üzerlerine serpin.Diğer yufkaları da aralarına eritilmiş tereyağı süzdükten sonra fıstığın üzerine dizin.
Sonra bir bıçağın uç kısmıyla tepsinin kenarında kalan hamuru içeriye doğru sıkıştırın.Yine bıçakla kareler kesin.Eritmiş olduğunuz tereyağını tepsiye dökün.Fazla yağı tepsiyi eğerek,boşaltın.
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında hamurun üzeri kızarana dek pişirin.
Şerbet için sıcak su ile şekeri kaynatın.Şurup kıvamına geldiğinde tencereyi ateşin üstünden alın.Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine dökün .Şerbetini çektikten sonra servis yapın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
süt
zeytinyağ
1 adet yumurta
125 gr margarin
3 çorba kepçesi un
1 kahve kaşığı karbonat
1 tutam tuz
HAZIRLANIŞI
Unun ortasını açıp, bir adet yumurta, yarım yumurta kabuğunu dolduracak miktarda zeytinyağ, süt ve tuz koyup biraz yoğurun. İki parçaya bölüp, yuvarlak ve kalınca açın. Küçük paket bir margarini ikiye bölüp, bunların üzerine kalınca sürün. Ortadan kesilmiş bir portakala benzeyecek şekilde kesip, karşılıklı üstüste koyun ve buzdolabında 35 dakika kadar bekletin. Orta boy bir tepsiyi iyice yağlayın, dinlendirdiğiniz hamuru tepsiye açın, arasına arzu ettiğiniz içi koyup, üzerine bir yumurta sarısı sürün ve kızgın fırına verin.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
10 adet kurutulmuş patlıcan
10 adet kurutulmuş dolmalık biber
500 gr orta yağlı kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
4 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Sosu için;
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı kuru nane
8 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
HAZIRLANIŞI
Kuru dolmalık sebzeleri bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün yumuşayan sebzelerin suyunu süzün. Bir tencereye alarak üzerlerini geçecek kadar su koyun ve 10 dakika haşlayın. Süzüp bir kenara alın. Kıyma, haşlanmış nohut, bulgur, ince kıyılmış kuru soğan, pirinç, domates ve biber salçaları, tuz, karabiber, kırmızı biberi büyük bir kasede karıştırın. Bu karışıma 2 yemek kaşığı su ekleyin. Biberle patlıcanları doldurup, tencereye dizin. Yarıya kadar su koyup, orta ateşte pişirin. Öte yandan sosu hazırlayın. Erimiş tereyağında dövülmüş sarmısağı biraz kavurun. Salça, nane ve nar ekşisi katarak 5 dakika pişirin. Bu arada pişmiş olan dolmaların üzerine bu sosu gezdirin ve 15 dakika daha birlikte kaynatın. Sıcak sıcak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 paket penne makarnası
10 adet kurutulmuş domates
4 sap frenk soğanı veya 2 adet yeşil taze soğan
1 çay kaşığı fesleğen
4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
3 diş sarmısak
5 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı domates püresi
HAZIRLANIŞI
Kurutulmuş domatesleri 1 saat sıcak suda bekletin.
Tencerede 4 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Dövülmüş sarmısak ve kurutulmuş domatesi 3 dakika soteleyin. İnce kıyılmış Frenk soğanı ya da yeşil soğan, 2 bardak su, karabiber ve tuz koyun. Kısık ateşte sosu 15 dakika pişirin.
Büyük bir tencereye su doldurun. İçine tuz koyup kaynatın. Kaynayan suya makarnaları atıp 8-10 dakika haşladıktan sonra süzün. Hazırladığınız sosu makarna tenceresine dökün. Kısık ateşte, sos makarnaya iyice karışana kadar karıştırıp sıcak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 bardak dolusu kuru elma
1 bardak sarı erik
2 bardak şeker
8 bardak su
HAZIRLANIŞI
Akşamdan kuru elmaları ve erikleri yıkayın. Üzerini kapatacak kadar su koyun. Sabah tüm meyveleri tencereye koyun. Üzerine 8 bardak su ve şeker ilave edin.
35 dakika kısık ateşte karıştırmadan kaynatın. Böylece hoşaf berrak olur.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »